Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Edit 23:12, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)

W dalszym ciągu to begonie w tym roku jakoś wybujały strasznie

Anetko, Twoje begonie są takie wielkie, że liści już nie widać. Wydaje mi się, że w tym roku sadziłaś begonie z bordowymi liśćmi. Jeżeli się mylę to mnie popraw ale do czego zmierzam.... Otóż rozmawiałam ostatnio z moją bratową, która begonie sadzi w ogrodzie już od kilku dobrych lat i z jej doświadczenia wynika, że pięknie rosną różowe i czerwone a białe mizernie (krasnale). Natomiast różowe lub czerwone z czerwonymi liśćmi rosną cudownie (giganty).
ana_art 23:19, 24 sie 2015

Edit napisał(a)

Anetko, Twoje begonie są takie wielkie, że liści już nie widać. Wydaje mi się, że w tym roku sadziłaś begonie z bordowymi liśćmi. Jeżeli się mylę to mnie popraw ale do czego zmierzam.... Otóż rozmawiałam ostatnio z moją bratową, która begonie sadzi w ogrodzie już od kilku dobrych lat i z jej doświadczenia wynika, że pięknie rosną różowe i czerwone a białe mizernie (krasnale). Natomiast różowe lub czerwone z czerwonymi liśćmi rosną cudownie (giganty).
zazwyczaj z jednej strony domu sadzę z bordowymi liścmi a z drugiej zzielonymi. W tym roku przy stożkach są z bordowymi przy hortkach z zielonymi. w ubiegłym roku było na odwrót, ale te przy hortkach nie były takie wielkie. Te przy stożkach w tamtym roku były poprzypalana, a w tym roku delikatnia a przecież było znacznie cieplej. NI wiem, głupia jestem
Donia72 23:36, 24 sie 2015

Anetko, zawilce masz obłędne, takie dwukolorowe Takich jeszcze nie widziałam.
makkasia 23:44, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)
I takie jeszcze kwiatki lubię je sa takie niepozorne ale w masie niezwykłe, w zależności od światła czarne aż po bordo.

Czad ja mam 2 sadzonki, które przezimowały w gruncie
w takiej ilości robią niesamowite wrażenie
Ja ostatnio robiłam tartę z mascarpone z białą czekoladą i borówkami - nie została na drugi dzień
Edit 23:58, 24 sie 2015

ana_art napisał(a)
zazwyczaj z jednej strony domu sadzę z bordowymi liścmi a z drugiej zzielonymi. W tym roku przy stożkach są z bordowymi przy hortkach z zielonymi. w ubiegłym roku było na odwrót, ale te przy hortkach nie były takie wielkie. Te przy stożkach w tamtym roku były poprzypalana, a w tym roku delikatnia a przecież było znacznie cieplej. NI wiem, głupia jestem

To ja teraz też głupia jestem
Edit 00:07, 25 sie 2015

ana_art napisał(a)
I takie jeszcze kwiatki

Tyle tu o słodkościach się rozprawia, że jak patrzę na te kwiatki to mi się z posypką czekoladową na gałkach lodu kojarzą, bo taka ich masa.....
nicol21 08:04, 25 sie 2015

Kosmiczna ta łąką jest! Świetnie kosmosy ze stipką się prezentują!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
baraga1904 08:09, 25 sie 2015

ana_art napisał(a)
patrz co jest w ofercie ale tulipanów po 100 to ja u nich nie widziałam

...są, są...i na kilogramy też są
Zielona 08:56, 25 sie 2015

Tarta pod pergolą i kawusia w czerwonej filiżance... Chciałabym
Malgosik 09:12, 25 sie 2015

begonie dają czadu
idę upiec tartę, bo mi narobiłaś ochoty
ale z malinami...