Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:20, 25 mar 2015

Do góry
wiosna śliczna u Was! Irysy super i donica - nówka świetna, ach!

Mój kompostownik zpomniany że obiecany- zawalony trawami, ale szybko opadnie.
Do raju daleko - u Ewy 20:34, 23 mar 2015

Do góry
Kompostownik masz piękny, może też służyć jako stół podczas przesadzania roślin doniczkowych. Na moje potrzeby stanowczo za mały, ale taki też bym chciała Mój schowany za garażem od strony pola z wiśniami sąsiada, praktycznie nikt go nie widzi, bo i sąsiad nie dba za bardzo o to pole.
Do raju daleko - u Ewy 18:55, 23 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Ja też pochwalę
Tym bardziej, że u mnie za kompostownik naprzemiennie robią dwa narożniki w ogrodzie. Jednego roku wybieram z jednego, a do drugiego sypię odpadki. W roku kolejnym - zmiana
Może uda mi się namówić eMa na takie cudo...

Beatko, mam mały ogródek, więc muszę mieć taki uporządkowany kompostownik Nie mam gdzie go schować
Do raju daleko - u Ewy 18:46, 23 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia z budowania kompostownika
Ale jestem dumna z mego męża

Ja też pochwalę
Tym bardziej, że u mnie za kompostownik naprzemiennie robią dwa narożniki w ogrodzie. Jednego roku wybieram z jednego, a do drugiego sypię odpadki. W roku kolejnym - zmiana
Może uda mi się namówić eMa na takie cudo...
Ogród bez retuszu 17:28, 23 mar 2015

Do góry
Mira104 dziękuję za odwiedziny, wierzbę jeszcze zostawię wyciąć zawsze mogę a pracy i pomysłów w ogrodzie mam dużo, więc wierzba może poczekać

Wiosenna pogoda zdradliwa, sama się przekonałam, popracowałam na ogrodzie, spociłam się przewiało trochę mnie i trzy dni przymusowe z gorączką w domu . Ale jutro już będę, jak pogoda pozwoli zbijać mój kompostownik 3 reklamówki materiału na kompost już się nazbierało.

Do raju daleko - u Ewy 20:19, 22 mar 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Powiem tak - kompostownik palce lizać

Ale cieszy mnie, Twoja pochwała Co tam u Ciebie? Co już zrobiłaś w ogrodzie? I co jeszcze planujesz na najbliższe dni?
Do raju daleko - u Ewy 20:11, 22 mar 2015

Do góry
Powiem tak - kompostownik palce lizać
Do raju daleko - u Ewy 18:40, 22 mar 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Że masz ICH więcejjjjjjj

A co do lawendy to serio nie pomogę..kupiłam ja jak juz było ciepło, wiec problem ewentualnych przymrozków nie istniał..a padła...nooooo..w czasie wyjazdu na wakacje..nawadnianie się zatkało i ott cała tajemnica

Elu, mam trzy córki Jedna dorosła, druga prawie dorosła i najmłodszą widziałaś
Mój kompostownik nie jest wielki. Właśnie! Zapomniałam podać wymiarów.
x i cm wysokości. W planach mamy zrobić jeszcze jeden. Zobaczymy jak ten będzie się sprawował.
Typografia ogrodu 15:37, 22 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Siedzę i nadrabiam u Ciebie zaległości.. bo miałam na forum nie zaglądać Krokusy z trawką wyglądają rewelacyjnie !!!

Róże masz zdrowe i piękne... dorodne... oj zacmokałam z zachwytu.

Pytałaś się o uwagi do szkiców planów części ogródkowej i ogniskowej.

Mam jedną uwagę praktyczną do części "gospodarczej". Planujesz ściankę wspinaczkową dla dzieci.. a pod tym piaskownicę.. nie jest to dobre rozwiązanie. Pod ścianką najlepiej jak jest miękka trawa i nic wystającego... bo nawet z pół metra można skręcić nogę. Obrzeżę z piaskownicy jest niebezpieczne (kręgosłup). Chyba, że piaskownica dojdzie aż pod ściankę.. jednak zawsze coś w piasku może się zakopać np łopatka, wiaderko.. i utrudni to przejście do części wybitnie gospodarczej (kompostownik, drewno). Najlepiej jak pod ścianką jest trawnik.

Werbenie patagońskiej pozwalaj rosnąc gęściej, nie będzie trzeba uszczykiwać do zagęszczenia a kępa będzie dorodniejsza i szybciej zakwitnie. Ja sadziłam w jedno miejsce po kilka szt.. nie bawiłam się w pojedyncze sadzonki.

Piaskownica miała dochodzić do samej ściany a przejście do części gospodarczej ma być na wskroś altany.ścianką to na razie propozycja ale pomyślę nad tym.
Jeśli chodzi o werbena to ja zostawiam kilka siewki-jeśli w pomeniczku tak bym miały trochę miejsca ale nie po sztuce. Dziękuję za pochwal i bezcenne uwagi
Typografia ogrodu 14:25, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Krokusy cieszą się słońcem a ja nimi
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Siedzę i nadrabiam u Ciebie zaległości.. bo miałam na forum nie zaglądać Krokusy z trawką wyglądają rewelacyjnie !!!

Róże masz zdrowe i piękne... dorodne... oj zacmokałam z zachwytu.

Pytałaś się o uwagi do szkiców planów części ogródkowej i ogniskowej.

Mam jedną uwagę praktyczną do części "gospodarczej". Planujesz ściankę wspinaczkową dla dzieci.. a pod tym piaskownicę.. nie jest to dobre rozwiązanie. Pod ścianką najlepiej jak jest miękka trawa i nic wystającego... bo nawet z pół metra można skręcić nogę. Obrzeżę z piaskownicy jest niebezpieczne (kręgosłup). Chyba, że piaskownica dojdzie aż pod ściankę.. jednak zawsze coś w piasku może się zakopać np łopatka, wiaderko.. i utrudni to przejście do części wybitnie gospodarczej (kompostownik, drewno). Najlepiej jak pod ścianką jest trawnik.

Werbenie patagońskiej pozwalaj rosnąc gęściej, nie będzie trzeba uszczykiwać do zagęszczenia a kępa będzie dorodniejsza i szybciej zakwitnie. Ja sadziłam w jedno miejsce po kilka szt.. nie bawiłam się w pojedyncze sadzonki.
Do raju daleko - u Ewy 11:12, 22 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

A gdzie jest to u Justyny Ewuniu ?
świetnie wyglądała wanna z różami ...będzie sie działo w czerwcu oj bedzie
Kompostownik cudniasty !!!!

Kasiu, wysłałam Ci namiary na pv
Jestem ciekawa tego kwitnienia i czy w dobrych rozstawieniach posadziłam Tylko długo będzie trzeba czekać

Karolu, cieszę się, że Ci się podoba. A TY masz u siebie kompostownik?
Do raju daleko - u Ewy 11:09, 22 mar 2015

Do góry
Fasolka napisał(a)
Dzięki Ci Ewo za zdjęcia tego cudnego kompostownika Ja już myślałam, że w małym ogrodzie nie da się mieć własnego kompostu, ale dałaś mi wiarę, że jednak można Podpowiedź mi jeszcze tylko czy te drewniane deseczki są w jakiś sposób impregnowane (ciśnieniowo? albo pomalowane impregnatem?) Jak powiem swojemu M. o moim kolejnym pomyśle do ogrodu to się chyba wyprowadzi Życzę Ci miłej niedzieli

Olu, listwy kupiliśmy w LM takie oszlifowane tylko. Myślę, że nieoszlifowane też mogłyby być (wyszłoby taniej). Mąż chce go jeszcze pomalować bejcą, żeby nie rzucał się w oczy i pasował do reszty drewnianych konstrukcji w ogrodzie. Jakbyś miała czas, to u mnie na wątku Toszka bardzo dużo fajnych rad napisała jak zrobić kompostownik i co tam wrzucać. Też będę musiała do tego wrócić, to Ci podpowiem, które strony. Większość skopiowałam na Worda, ale kilka informacji mi uciekło.
Powodzenia w negocjacjach z mężem
Do raju daleko - u Ewy 10:36, 22 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Były prymulki, stokrotki, 6 paki lawendy, ciemierniki (ale je to widziałaś), rododendrony, hortensje, trawki, dużo jakiś małych iglaczków, aż ciężko wszystko wymienić, bo dużo tego było, a ja nie miałam czasu się dobrze przyjrzeć
Jak byś miał czas, to polecam Ci centrum ogrodnicze u Justyny, są tam piękne rośliny i dużo już wystawionych

A gdzie jest to u Justyny Ewuniu ?
świetnie wyglądała wanna z różami ...będzie sie działo w czerwcu oj bedzie
Kompostownik cudniasty !!!!
Do raju daleko - u Ewy 10:31, 22 mar 2015

Do góry
Świetny ten kompostownik.
Do raju daleko - u Ewy 07:08, 22 mar 2015

Do góry
Sliczniutki ten kompostownik nawet bardzo
Wy go sami robiliscie czy skladaliscie tylko ?
Pokaz co i jak się tam otwiera
Blat na zawiasach ?
Do raju daleko - u Ewy 05:28, 22 mar 2015

Do góry
Piękny kompostownik
Do raju daleko - u Ewy 22:28, 21 mar 2015

Do góry
Super kompostownik, zdolniacha z Twojego eMa
Do raju daleko - u Ewy 21:46, 21 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Regały na buty też ważna rzecz i jak umie, to taki kompostownik skręci Ci migiem Będziemy mieli jeszcze jedną komorę, ale chyba dorobimy latem, żeby sprawdzić jakiej wielkości potrzebujemy. Ten nam się wydaje mały, ale zobaczymy jak będziemy go zapełniać

Czyli z zamiany nici... ale zawsze warto spróbować
Do raju daleko - u Ewy 21:39, 21 mar 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Oooooo, zaraz wołam mojego. Ja też chcem i pragnę takiego kompostownika! Pikny Oj za takie cudo to się mężowi duuużooo należy

Mój mężuś też dzisiaj w drewnie dłubał, ale niestety robił regał na buty. Mogę się zamienić jakby co?

Regały na buty też ważna rzecz i jak umie, to taki kompostownik skręci Ci migiem Będziemy mieli jeszcze jedną komorę, ale chyba dorobimy latem, żeby sprawdzić jakiej wielkości potrzebujemy. Ten nam się wydaje mały, ale zobaczymy jak będziemy go zapełniać
Do raju daleko - u Ewy 21:36, 21 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Toż ten kompostownik wręcz ozdobny jest

Taki był zamiar Toszka mi pisała, że kompostownik może zdobić ogród i mój będzie go zdobił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies