Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielona przestrzeń 14:29, 29 sie 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 14:27, 29 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Proszę: od frontu, od góry i z boku
Wydaje mi się, że w tym roku mniej rozkraczony niż w ubiegłym.

Mój rozchodnik w tym roku bardziej w poziomie i mam nadzieję, że w przyszłym będzie taki jak Twój - w końcu od ciebie go dostałam I dereń ten z korzonkami też ładnie rośnie - dziękuję jeszcze raz!!!

A ogród masz BOSKI!!!!! Obejrzałam ostatni miesiąc (bo zaległości mam ogromne wszędzie) i oczom nie wierzę jak Ci pięknie wszystko rośnie (tfu tfu co by nie zapeszyć).
Zielona przestrzeń 14:26, 29 sie 2017

Do góry

Zielona przestrzeń 14:23, 29 sie 2017

Do góry
Wróciłam na chwilkę z ogrodu

Dziś obiektem moich westchnień są rozchodniki W tym sezonie jeszcze niewyrośnięte, bo "świeżutkie", ale i tak piękne

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:23, 29 sie 2017

Do góry
Mentha perukowiec systematycznie przycinany dla równowagi w związku partnerskim

Krysia i dlatego odważyłem się poprzesadzać to i owo

wczoraj był tu placyk po piwoniach
wskoczyły trawy , miskanty, 3xjodły balsamiczne Nana(wyrób własny) i kilka krzewów w tle -( w okresie deszczowym)

Ogródek Iwony II 14:13, 29 sie 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ten sam ogród, tylko różne zakątki Poza tym o każdej porze roku ten sam zakątek wygląda inaczej
Zobacz:
Maj

Koniec sierpnia

rabata słodziak
rozwój,rozwój i jeszcze rozwój(ogrodu)-oto co nieustannie jest u Iwonki
Zielona przestrzeń 13:50, 29 sie 2017

Do góry
Uff...ogarnęłam cebulki chyba, bo nie wiem czy dobrze posegregowałam

1. Zabieram się do liczenia

2. Segregacja i liczenie

3. Policzone i posegregowane

4. Podaję wynik:
- łącznie wszystkich cebulek jest 1115 sztuk
- w tym samych krokusów 863 sztuki

5. Krokusów nie potrafiłam niestety posegregować względem koloru
Będzie mix
Co wyjdzie, to wyjdzie. Będę martwiła się potem

6. I...właśnie do mnie dotarło, że będę miała do zrobienia 1115 DZIUR!!!
Ogród z uśmiechem 13:50, 29 sie 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
I takie tam

Świetny widoczek i świetne kolory. Ten niebieski jest fajny - jak się nazywa ten świerk? Regularnie będziesz go strzygła?
Ogród w mieście-ogrodzie 13:34, 29 sie 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

Na ten widok padłam
Czy ktoś Ci robił to cudowną zabudowę z cegieł...miałeś projekt?
Ogród z rzeźbą 13:19, 29 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)

O jeny, jak ja uwielbiam Twoje zdjęcia i Twój ogród! Za każdym razem jak pokazujesz, czuję magię. Na zdjęciach to tak wygląda jakby cały ogród był w półcieniu pod koronami drzew. Tak jest czy to tylko złudzenie?
Cytuję to zdjęcie, bo właśnie bardzo mnie kusi, żeby tak jak tu posadzić róże zaraz na brzegu rabaty bez żadnych "stópek". Bardzo mi się tu podoba.
Adagio jaki wysoki?
Tu ma być ogród :) 13:02, 29 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
I ogłoszenie - mam na zbyciu kilkanaście rozplenic Hameln - może ktoś ze Śląska szuka - to proszę o kontakt - sadzone wczesną wiosną ubiegłego roku.

ale dobro rozdajesz
Prośba o pomoc dla kompletnego laika :( 12:59, 29 sie 2017

Do góry
Wstawiam zdjęcia z oznaczeniem kierunków.
Tak, mamy jeden wjazd od strony ulicy. Rzeczywiście mamy sporo tej kostki, bo miała być budowana taka wiata na samochody właśnie na tych 6 metrach, ale jeszcze jest to w fazie przemyśleń - nie wiem, czy jednak podwórko nie jest za małe. Zobaczymy.
I właśnie ze względu na wszechobecny beton myślałam też o trawie, żeby trochę tej zieleni było. Obecnie mamy resztki trawy i dużo piachu, który strasznie dzieci wnoszą na kostkę.. Poza tym też myślałam, żeby huśtawkę przenieść na kostkę - ale to jednak niebezpieczne, więc może dobrze, żeby tą huśtawkę gdzieś wkomponować, bo dzieciaki chętnie się bujają.
Zdjęcia bez trawy jak najbardziej oglądałam - ale z przyczyn powyższych może jednak żeby troszkę jej było. I ja wcale nie mówię, że mi się nie podobają takie rozwiązania.
Tu ma być ogród :) 12:56, 29 sie 2017

Do góry
I ogłoszenie - mam na zbyciu kilkanaście rozplenic Hameln - może ktoś ze Śląska szuka - to proszę o kontakt - sadzone wczesną wiosną ubiegłego roku.

Tu ma być ogród :) 12:54, 29 sie 2017

Do góry
Ascot jest teraz w formie

Mr Goodbud coraz piękniejszy

Ogród Muszelki 12:51, 29 sie 2017

Do góry
Chwila przed wschodem słońca w Beskidach. Zdjęcie wykonałam podczas inwersji na Hali Krupowej - widok na Tatry.

Tu ma być ogród :) 12:50, 29 sie 2017

Do góry
I kolejna niespodzianka - mam rozchodniki Stardust już 3 sezon i po raz pierwszy pojawiły się na dwóch sztukach pojedyncze różowe pędy, wiec i mnie te mutacje nie ominęły

I jeszcze jedna niespodzianka - świecznica zakwitnie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:37, 29 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Jesień zbliża się szybkimi krokami
Miskant Ferner Osten

Miskant George 2

Jakie stanowisko lubią zawiłe? Chodzi o ilość słońca i wilgoci.

Miskanty szaleją u Was. Na swoje czekam myśląc że duża ilość słoneczka w tym roku będzie im sprzyjała w kwitnieniu. A grzybki pierwsza klasa
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 12:36, 29 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)
No i fioletowo - burgundowa

denerwuje mnie że są tam prześwity i że nic się nie dzieje tylko prawym rogu świecą dwie anabelki[/img]

Nadrabiam po urlopie i oglądam Twoje rabatki.
Wcześniej pisałaś gdzieś, że na tej rabacie jest dość wilgotno. Myślę,że krwawnica by tam dobrze rosła no i kolor odpowiedni.W niedzielę byłam w Wojsławicach i wpadła mi w oko hortensja, która ma w tej chwili bordowe kule niestety nie widać było tabliczki z nazwą.może kiścienie by pasowały i lobelie takie wysokie.
To tak na gorąco.nie pisze ale stale tu bywam

Lidka

Co się stało kwiatom ... 12:31, 29 sie 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
Piotr,,to rośnie w moim ogrodzie , zwykły mak polny.

Nowa, północna rabata

taki grzechotający ? pamiętasz wierszyk...
"miała baba mak...nie wiedziała jak...przyszedł dziadek i powiedział...i dostała 10 lat..."
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:25, 29 sie 2017

Do góry
Za pozwoleniem Lukiego kopiuję do siebie potwierdzenie tezy, że trawom nie straszny mróz a wiosenne wygniwanie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6148-bialo-rozowy-ogrod-za-plotem?page=68
Zdjęcie miskantów i info dla polinki.
Miskanty ML rosną tutaj 3 sezon, donica jest wymurowana z granitu, ocieplona 5cm styrodurem. Tegoroczna zima z mrozem do -30 nic im nie zrobiła, w porównaniu do łagodnej ale mokrej zimy zeszłorocznej, gdzie środki traw wygniły. Wiosną z nadmiarem wilgoci nie ma problemu bo gleba jest przepuszczalna.
W tym roku niczym nie nawożone, podlewane co łaska od siostry (czyli nie za często) bo nawadniania brak, ale mimo wszystko widać różnice we wzroście bo ta najbliżej domu zazwyczaj dostaje mniej wody z nieba. Stanowisko... patelnia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies