Są przepiękne. Teraz się głowię co można pod nimi sadzić - carexy, żurawki? Tonacja różowo-czerwona do na żółto wybarwiającego się drzewka? Mam problemy z łączeniem kolorów. Carex "Evergold"?
Może różowo-czerwone żurawki a na przeciwko będą hortensje Magical Candle - są piękne jesienią i nawiążą do żurawek?
Jak będę pamiętać, to co jakiś czas zajrzę i jeszcze dopowiem co dosadzić. Projekt koncepcyjny to także szansa na samodzielne dopracowywanie detalików, nadanie własnego stylu
Jestem z ciebie dumna z powodu ukorzeniania bukszpanów, świetnie to zrobiłaś. Boje się tylko, żeby kamyki im nie zaszkodziły, może odsuń je od sadzonek:
Danusiu nic z nią nie robię, niczym nie zabezpieczam jak sobie przypomnę to przy okazji nawozu dla kwasolubnych sypnę i nawóz do niebieskich hortensji.
Rozrosła się tak bardzo że muszę ją podcinać bo brudzi elewację domu i chodnikiem też się nie daje przejść. Zastanawiam się czy jej nie przenieść na drugą stronę i nie posadzić takiego szpaleru wzdłuż smaragdów tylko czy jej tą przeprowadzką nie zaszkodzę?
Cieszę się że wpadłaś
Nie przeleciałąm całego wątku, bo już byłam i podziwiałam, ale zauroczyła mnie ta wielka hortensja niebieska. cudnie urosła i napisz proszę, czy zabezpieczasz ją zimą? tak obficie kwitnie
Moim marzeniem jest, aby nie każdy ogród na Ogrodowisku wyglądał tak samo, czy podobnie, jak ty wkleisz to już będzie na bank wszędzie, bo nudzi wtedy takie oglądanie, szukajcie innych możliwości, to dopiero jest sztuka ja właśnie znalazłam nową nazwę Carexa o wyjątkowym kolorze, ale to dzięki dalekosiężnej prenumeracie, to będzie mój nowy cel na przyszły sezon, a polowanie będę uskuteczniać na wiosnę Jak będę wymieniać wymarzłe carexy, wtedy odmienię kolorystykę, a jak nie znajdę, to pomyślę. Nareszcie znalazłam coś godnego uwagi, hodowcy nie śpią.
Kosmosy wyrwane już, teraz na biało mam zawilce, ale jeszcze były peonie, tulipany, orliki, gerbery, muszę poszperać. Pokazujcie mi coś, co ja mogłabym zgapić.
Mam wyzwanie, wsadzić coś, czego nikt nie skopiuje chyba muszę sama wyhodować jakąś nową odmianę
No i jeszcze muszę zrobić wodę płynącą pod górę...
Miłorząb ma korzenie palowe więc nie powinien zaszkodzić.
Buk jest cięty bardzo mocna, a cięte drzewa nie mają "ciśnienia" aby wytwarzać mocny system jeśli "góra" jest mocno ograniczana. Ale metrów ci nie podam niestety.
Sebku, u mnie tylko po hortensjach widać, przebarwione są, a reszta czyli buki - zupełnie zzieleniałe a nie miedziane. dopiero jak będą przymrozki, barwa się zrobi miedziana.