Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:21, 25 wrz 2014

Do góry
Chwasty wyrywaj ręcznie, być może trawnik był posiany za gęsto, część traw zamiera. Ja bym wygrabiła delikatnie ten filc, potem posypała przesianym kompostem lub ziemią ogrodową z worka i przegrabiła delikatnie plastikowym wachlarzem.

Czy aby nie za krótko ją kosisz? Rzednie z tego powodu, podnieś przy następnym koszeniu nóż kosiarki o 1 stopień.

Te łąty w pobliżu chodnika są niepokojące, jakby ktoś jakąś chemię wylał, albo coś podobnego, albo beton jest pod spodem?
Nawożenie, zasilanie trawnika 19:18, 25 wrz 2014

Do góry
Nie, teraz nie ma potrzeby, zima idzie, zrobisz to na wiosnę.
Testowe dodawanie zdjęć 19:17, 25 wrz 2014

Do góry
Jeszcze możesz zwrócić uwagę, że jak piszesz tekst to po każdym zdaniu rób odstęp, (ENTER) bo zdjęcia się rozjeżdżają, tekst enter, zdjęcie, enter, tekst, enter.

Poprawiłam w Twoim wątku.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:16, 25 wrz 2014

Do góry
Przy pieńku każdej śliwy posadź blisko siebie po dwie hortensje bukietowe, będą ładnie podkreślały wiśniowe liście.
W spadku po dziadku... 19:14, 25 wrz 2014

Do góry
Ta trawa się nie nadaję, rozłazi się i jest brzydka, wywal ją a posadź miskant Variegatus jak lubisz białe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:08, 25 wrz 2014

Do góry
Marioli Bojarskiej robiłam ogród, kilka lat pielęgnowałam - z 10 lat temu - świetnie wyglądała
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:58, 25 wrz 2014

Do góry
mira napisał(a)
Rocznica pasji a nie pracy to wyjątkowa okazja, goście przemili, oprawa stosowna
widać radość i dumę wszystkich

i ja dokładam się do życzeń i gratulacji
wszystkiego najlepszego a na kolejne lata życzę zdrowia i samych wyjątkowych realizacji.

pozdrawiam

Miro dziękuję za wybawienie z kłopotu. Wtedy, 40 lat temu postanowiłam, że zostanę ogrodnikiem, realizacja planów zawodowych odbyła się dużo później a realizacje ogrodowe dopiero w latach 1994.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:56, 25 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, fotki poogladalam, piękne torciki. A ty cudownie wyglądasz. Gratuluję ograglej rocznicy ogrodnictwa, i rocznicy slubu też. Tyle lat razem się wspieracie, u mnie w pazdzierniku 25 lat będzie ( slubu)
I Maja była na ogrodowym torciku.

Cała ekipa była Jestem weteranką tego programu, wystapiłam w 3 odcinku z ogrodem "Rysowany kreską"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:54, 25 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - nie będę dużo pisać - to co robisz ma ogromną wagę i ogromnie Cię szanuję za całkowite poświęcenie się swojej pasji Gratuluję - i słusznie dziewczyny zauważyły, że wyglądasz bardzo promiennie

A tort ogrodnika po prostu świetny - choć tego od Magdy Gessler też z chęcią bym spróbował

Od Magdy Gessler był lepszy Mam jeszcze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 25 wrz 2014

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Jak to tak tak młoda Danusia i 40 lat ogrodnictwa,
czyżbyś zaczynała w przedszkolu,
serdeczne buziole.

Kochani, jeszcze raz wyjaśniam, 40 lat pasji ogrodniczej, a nie pracy ogrodniczej. W 1974 roku posadziłam pierwszego kaktusa i od tej pory się zaczęło., Ogrody robię od 20 lat, więc byłam już całkiem dorosła , widać nie czytacie co napisałam na początku, ani pracy, ani urodziny, tylko pasji ogrodniczej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 25 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tulipanowiec żółknie reszta bez zmian, miłorzęby zielone, jesieni nie widać, nic nie przymroziło

Fotki som takie

40 rocznica mojej pasji ogrodniczej czyli ogrodnictwa

Dla przykładu podam, że Alan Titchmarsh w tym roku obchodził 50-cio lecie ogrodnictwa, byłam na jego wystawie z tej okazji w Londynie

A tutaj Witek z bukietem

Danusiu, gratuluję! Torty smakowicie wyglądają
Na ostatnim zdjęciu Rodzinka w komplecie. Wreszcie Grzesiu jest! Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:49, 25 wrz 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Szczerze gratuluje tych 40 lat pracy w dziedzinie którą tak bardzo kochasz i która sie tak pasjonujesz Danusiu!
Publikacji w światowych wydawnictwach gratulowałam ci juz na początku twojego III wątku a teraz jeszcze tylko powtórzę, że dumna jestem z twoich osiągnięć, cieszę sie że telewizja i inne media rozpowszechniają tę twoja pasje i te twoje umiejętności tworzenia cudnych ogrodów.

Na przyszłośc życzę zdrowia i przede wszystkim realizacji przyszłych pomysłów, nawet tych najbardziej szalonych !

Cieszę sie przy okazji że i ja z moim małym ogródkiem odnalazłam sie w stworzonej przez ciebie Ogrodowiskowej Rodzinie !

To nie było 40 lat mojej pracy, a ogrodnictwa, które datuje się od posadzenia pierwszego kaktusa. pracy to ja mam lat 20-cia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:48, 25 wrz 2014

Do góry
Mille napisał(a)
Danusiu, i ja gratuluję 40 rocznicy... urodzin Wyglądasz przepięknie w tej stylizacji.
40-lecia pracy też gratuluję, tylko czego życzyć z tej okazji? Chyba tylko wielu okrągłych jubileuszy, o resztę bez wątpienia zadbasz sama

To nie były moje urodziny, jestem starsza
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:42, 25 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie ślubu, a co innego, 40 lecie ogrodnictwa, zbiegło się z wydaniem książki

Danusiu i cóż można napisać, jak w zasadzie wszystko zostało powiedziane, a właściwie napisane....Gratuluję rocznicy, tak ważnej dla Ciebie i chyba dla wszystkich, którzy Cię otaczają...wielu sukcesów w pracy zawodowej życzę Tobie i Twojej Drużynie, ale też wiele uśmiechu i zadowolenia z codzienności

Faktycznie niesamowicie wyglądasz, wszyscy tak chwalą, ale słusznie....bardzo słusznie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:01, 25 wrz 2014

Do góry
wiolka napisał(a)

dziewczyny co myslicie o posadzeniu za klonem/sa 3 w odleglosci 1,5m od muru i 3 m miedzy mimi/brzoz dorenboos przy samym murze-zamiast modrzewia?

Do tego stylu nie pasują brzozy tak patrzę, pod murem ich nie sadź, nie pasują też posadzone rządkiem pod sznurek, pasują do nieregularnego ustawienia. Tak myślę.
Ale przymierz je i pokaż zdjęcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:45, 24 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie ślubu, a co innego, 40 lecie ogrodnictwa, zbiegło się z wydaniem książki

Danusiu gratulacje, pięknie wyglądacie z Mają. A w tle zakrada się ogrodniczka ....jakby podsłuchiwała .... ach jakie bajkowe zdjęcie!

ps. Danuś czy w wolnej chwili możesz nam fotki tych książek zrobić, okładek oczywiście, bo ja widze dwie i nie wiem w której jest Twój ogród, a za dużo postów do nadrobienia żeby doczytać.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:42, 24 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Promieniejesz Danusiu
Szczere gratulacje ! ! !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:05, 24 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pomroziło coś u Ciebie? Czy widać już jesień w Szefowej ogrodzie? Pokaż nam trochę jesieni Danusiu.

Mam pytanie czy carex elata wymarza u Ciebie, czy przetrwa zimę?

Nie pomroziło, choc przymrozek był, ale w porządnku. Carex elata nie wymarza. powiem dodatkowo - lubi mokro.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:03, 24 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
No to się pospieszyłam, ale zmylił mnie ten bukiet trzymany przez Witka (chociaż trochę się zdziwiłam, że to już 40 lat razem). Fakt, na torcie są insygnia ogrodnika, więc sukcesów w dalszej pracy zawodowej, a szczęścia i miłości na 31 rocznicę ślubu Teraz chyba dobrze?

Ps
(My też w tym roku w sierpniu obchodziliśmy 30 - tą rocznicę ślubu)

Gratulacje, to wspaniała rocznica, wiem coś o tym
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:02, 24 wrz 2014

Do góry
Teraz na bank mogę powiedzieć, że jestem ogrodnikiem (a tam, nie ogrodniczką) z 40 to letnim doświadczeniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies