Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:30, 24 sie 2017

Do góry
I chory egzemplarz Silver Dollar.

Reszta na szczęście jest w normie.
Ale już się przebarwiły na różowo.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:27, 24 sie 2017

Do góry
Po porannym obchodzie Little Lime zdrowa i Little Lime chora...

Zielonym do góry... 07:26, 24 sie 2017

Do góry
i rozchodniki różowieją...

Zielonym do góry... 07:25, 24 sie 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Vanillki i rozchodniki bardzo masz tłuste...pięknie.

no niestety ale vanilki są juz brązowe...cos im te upały nie posłużyły u nas przez miesiąć i pół już zbrązowiało a reszta powoli rózowieje..

z rozchodników i rozplenicy zadowolony jestem sprawdzone i fajne połączenie

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:18, 24 sie 2017
Do góry
ren133 napisał(a)

Niepokoi mnie trochę stan ich liści bo kolejny sezon wyglądają tak (nie wszystkie oczywiście):

Co to może być?

tez jestem ciekawa

mam podobnie na kilku ...moze uda mi sie wstawić foty ...te zżólkłe liscie w kolejnej fazie zyczajnie schną

Ukojenie 04:45, 24 sie 2017

Do góry
Wczoraj po pracy zrobilam zdjecia lukowej i nasunela mi sie pewna mysl:

Musze pomyslec o ujednoliceniu tych hortensji - chodzi o ksztalt kwiatow i sekwencyjnosc.
Na pewno zostanie w narozniku phantom i na pewno wyleci niekwitnaca grandiflora/duzo lisci po lewej stronie zdjecia phantoma/.
Nie chce ruszac limelight - pierwsza po lewej i diamont rouge - pierwsza po prawej.
Mysle nad: dokupieniem limelight /sa nizsze niz phantom/ wiosna a anabelle przeniesc w zupelnie inne miejsce, albo zronic przeplatanke- limelight/annabelle z phantomem w srodku.

Na myslenie mam cala zime
Chyba chcialabym powtorzyc za rok obwodke z begonii - musze poszukac nasion i nastawic sie na sianie wiosna

Po prawej stronie zdjecia widac obwodke z niecierpkow

Chyba juz skonczyly swoj najlepszy czas i je wyrwe, bo zaczynaja mnie irytowac...
Rododendronowy ogród II. 03:19, 24 sie 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdziu, wstawiam fotki ptaszka o którym rozmawiałyśmy w niedzielę. Cały dzień skakał po trawniku, w ogóle nie fruwał. Może ma gdzieś gniazdo. Podchodził do mnie na odległość 2 metrów. Boję się o niego, bo u mnie przychodzą koty od sąsiadów.

Mój pies mi wpuści żadnego kota a ptakom pozwala na wszystko kocham go za to
Moja bajka 02:45, 24 sie 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
poidełko od Sylwii wreszcie jest należycie wyeksponowane

Genialne w swojej prostocie
Ogród Muszelki 01:41, 24 sie 2017

Do góry
Jano, są też i drzwiczki. I goście ...

Ogród Muszelki 01:03, 24 sie 2017

Do góry
Muszelka napisał(a)
Na biało-różowej rabacie stoją dwa trzydziestoletnie świerki. Na jednym z nich też jest domek ...

"magiczny"
witaj świetny pomysł z tymi okiennicami
Ogród Muszelki 00:40, 24 sie 2017

Do góry
Na biało-różowej rabacie stoją dwa trzydziestoletnie świerki. Na jednym z nich też jest domek ...

"magiczny"
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 00:11, 24 sie 2017

Do góry
Witam serdecznie. Trawnik założony został 3 tygodnie temu przez firmę. Prace, które zostały wykonane: nawiezienie ziemi, obróbka broną rotacyjną, wygrabienie, sianie trawy Barenbrug Sport łącznie z nawozem Yara Mila Comlex. Po 6 dniach przyszły dwie ulewy... Oczywiście część nasin została wypłukana. Teraz niektóre źdźbła mają 12-13 cm ale zdecydowana większość 5-7 cm. Mamy system nawadniania. Firma mówi, że by nie dosiewać. Spójrzcie, proszę, swoim okiem. Czekać czy dosiać? Pozdrawiam

Ogród Muszelki 23:56, 23 sie 2017

Do góry
W pierwszych dniach lata ozdabiam ten domek doniczką z kwiatkami. A co, niech też ptaszki mają ładnie

Ogród Muszelki 23:48, 23 sie 2017

Do góry
Sylwio, w Twoim avatarze widzę mały domek W moim ogrodzie też mam kilka małych domków, np. taki ...

chętnie odwiedzany zimą przez ptaszki.
Między brzozami 23:36, 23 sie 2017

Do góry
Cd. W między czasie zaczął pojawiać się tez plan co i gdzie, a piękna łąka przydała się do wyznaczania rabat

W tym roku zaczął robic się płot i domek zwany przez moje maluchy bazą. No i pojawły się problem, bo niby plan jest ale jak go zrealizować i co gdzie posadzić? a może jednak coś zmienić? No i właśnie przy tych nasadzeniach męczę się już jakiś czas i nie wiem jak to ugryźć. Chciałabym zacząć od zachodniej strony żeby zasłonić sobie nieciekawy widok, jest to miejsce między bazą a warzywnikiem (którego jeszcze nie ma). Poniżej zdjęcie tego miejsca, jak widać nawet coś już poczyniłam ale chyba marne te nasadzenia
Jutro postaram się zrobić aktualniejsze zdjęcie, bo na tym nie ma jeszcze płotu i pozaznaczam co tam posadziłam.
Ptasi gaj 23:27, 23 sie 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ela, pokażę Ci jedną z moich traw. Kupiłam jako miłkę okazałą, ale... popatrz, bo to co piszesz pasuje do niej i coraz bardziej myślę, że to na pewno nie miłka.
To kępa pośrodku w prawo od zebrinusów i trzcinnika

Kasiu przyjrzałam się dokładnie nawet przez duże powiększenie na tablecie widze, że masz trzy krzaczki tej trawy.

Kasiu jak byś zrobiła zdjęcie w przybliżeniu to by było dobrze.
Szczerze nie wiem co to za trawa. Przejrzałam przed chwilą kilka szkółek które maja trawy i nie spotkałam takiej trawy. Trzeba poczekać na jej pełny rozkwit to może da się coś więcej powiedzieć.
Nie wyglada to na miłkę okazała, chociaż jest kilka gatunków tej trawy.

Ja w tym roku kupiłam miłkę okazałą "Eragrostis spectabilis" 2 szt ale to jeszcze maleństwa. Jeszcze kupiłam Trzcinnik krótkowłosy "Calamagrostis brachytricha", ale tez maleństwo na dodatek muszę czekać bo przesadziłam w wieksze doniczki i teraz nie wiem która to jest - trudno trzeba czekać na kiście kwiatowe.

Kasiu najlepiej trzeba wejść na trawy ty trawę znasz i szukać co to jest.

Też masz ładną kępę różnych traw a jaki parasol z wierzby.
Jeszcze na pw.

Metamorfozy ogrodowe 23:23, 23 sie 2017

Do góry
juz tak długo oglądam przemiany na ogrodowisku (metamorfozy to mój ulubiony wątek), że postanowiłam sie odważyć i pokazać przemianę w moim ogródku
luty 2016

sierpień 2017

Między brzozami 23:06, 23 sie 2017

Do góry
Witaj Magda Cieszę się że ktoś mnie słucha bo kiepska ta bajka na razie bez happy end'u

Cd. Rok później, a możne dwa lata, powstały dwie kolejne rabatki z podarowanych roślinek. Pierwsza przed domem
a druga z lewej strony działki bo z tyłu brakowało nam ziemi i miałam zakaz sadzenia no i przyszła zima.
Nawet nie wiem kiedy z łąki zaczął robić się brzozowy lasek a ziemia pod trawnik też się znalazła i wiosną zeszłego roku walczyliśmy z M z 40 tonami czarnoziemu, oj ciężko było
w tym roku z trawnika zrobiła się biała cudownie pachnąca łąka cdn.
Sezon 2017 u Hanusi 23:06, 23 sie 2017

Do góry
dziś cały dzień w ogrodzie, bo i pogoda dopisała! Po nocnym deszczu rano słonko wyjrzało i zaczęło nadrabiać zaległości. Mnie udało się też trochę prac wykonać. Przede wszystkim zbiórka plonów. Pomidory, ogórki, cukinia i borówki. Zeszło mi łącznie ze słoikowaniem ogórasów do trzeciej, a potem był grill i nic nie robienie. Tak lubię. Kwiaty po deszczach oklapłe, ale pozbierały się i potem już było całkiem, całkiem. Ale ząb czasu na nich widać.

Słoneczny Ogród 22:51, 23 sie 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
I dzisiejszy wygląd żurawek.
Ale czy one się rozsiewają czy można dzielić póżniej z kępki to nie wiem, bo to moje pierwsze.Może ktoś wie?

Ta żurawka świetnie się rozsiewa, ale oczywiście dzielić też można .
Po przyrostach i wyglądzie liści widać, że są na dobrym stanowisku .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies