Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 23:48, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Aneczkowe marzenia 23:44, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Ptasi gaj 23:43, 22 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)
Łał to chcę ją mieć odszukaj proszę pełną nazwę jeśli to nie kłopot i napisz proszę czy jest trudna w uprawie i jakie wysokości osiąga.

dzięki

Ta róża nazywa się Karen Blixen. Ja mogę tylko pisać o samych superlatywach. Piękna biel, sama się oczyszcza gubi płatki. Mam ją 3 sezon i co sezon to piękniejsza. Poczytaj w internecie jest dużo materiału na jej temat.

To są zdjęcia z soboty ub. tygodnia przed ulewą. To jest jej drugie kwitnienie.

Pod bosymi stopami 23:29, 22 sie 2017

Do góry
Osłona tarasu z clematisami Montana Freda.Jeden niestety uschnął, nie wiem co się stało Pozostałę mają się dobrze. Dziś dotarły róże okrywowe i pnąca Aloha. Z sadzeniem czekam na koński obornik, mam nadzieję że najpóźniej w sobotę będą w ziemi.

Chyba na każdym ze zdjęć widać że i dom i działka wymagają jeszcze sporo pracy ale...postaram się jutro dodać zdjęcia dla porównania z wczesnej wiosny. Chyba sama powinnam sobie przypomnieć jak było
Pod bosymi stopami 23:22, 22 sie 2017

Do góry
A to dzisiejsza przymiarka. Ławka wisiała kiedyś na placu zabaw ale była zbyt niebezpieczna dla dzieci i zdjęliśmy po pierwszej sytuacji kiedy córka prawie dostała nią w zęby. Mąż przerobił na stojącą i mimo że za nią nie przepadam to w tym wydaniu ma szansę z nami zostać. Wiem że krzywo stoi, przesadzę rodka to "wyprostuję" rabatę

I szersza perspektywa na rabatę ( to przy schodach wejściowych)

To co rośnie w prawym roku to wsadzony na szybko prezent od sąsiada. Nie wiem co z tym dalej zrobić Chciałabym żeby ta rabata była w dużej części zimozielona ale przy cegle widzę też rozchodniki i może trawy?
Pod bosymi stopami 23:13, 22 sie 2017

Do góry
Obecny widok z tarasu

I posadzona wczoraj morwa biała

Za taśmą planowany żywopłot grabowy.

Ściana północna zarośnięta zostanie kiedyś mam nadzieję wsadzonymi w tym roku hortensjami pnącymi. Widać niedokończone ścieżki i zejście do warzywnika

I jeszcze rabata z przodu
Moja działka na Dębowym Lesie 23:09, 22 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jednego roku byliśmy świadkami zbierania się boćków do odlotu. Niezapomniane wrażenie. Pierwszy raz w życiu widziałam tyle ich na raz. Na naszej i pobliskich działkach było ich razem pewnie z 200 sztuk. Cudowne to było choć mnie zawsze smutno jak odlatują.

No właśnie, tak bardzo utożsamiamy się z tymi boćkami choć one w połowie sa nasze,Ale takie akurat na wiosnę, gdzie wszystko się budzi i jest widoczne, i one takie duże, majestatyczne , może po to aby nie przegapić tej wiosny tego szczególnego czasu .
To miałaś cuudne widoki te sejmiki bocianie.
U mnie nie opodal tez takowe są sejmiki.
I też szkoda, wielka szkoda, jak one odlatują, jak ich już nie widzę jak jadę na działkę i nie słyszę

Hortensja Bobo z jednej strony - od tarasu

I z drugiej

Moja działka na Dębowym Lesie 22:58, 22 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Piekne te bocki!
Ale masz teatr najwyższych lotow

Nommm, i za taki teatr exclusive nic nie musze płacić, nie muszę jak coś mi się podoba jakaś szyuka, rezerwować bilety na kilka miesięcy wcześniej,aby ja obejrzeć. mam to wszystko Gratis z takim bonusem moje działki i tego magicznego miejsca.
J
Dlatego kocham to moje miejsce

Żywopłotki cisowe. 22:52, 22 sie 2017

Do góry
Krakusa już nie posadzę, najbardziej narażony na pekanie, może dlatego ze był pod osłoną. Rósł na jednym zagonie z malinowym, czyli miał takie same warunki.

Oto przekrój, dużo pestek.
Z tym że środek bardzo czerwony, bardziej jak skórka. ale piętka mocno zielona i twarda.

Saint Pierre wielkie owoce twarde, mięsiste i mało komorowy mało pestek, smak inny od krakusa.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:51, 22 sie 2017

Do góry
Diamant Rouge

...uDany ogród 22:50, 22 sie 2017

Do góry

Ależ się musi wspaniale odpoczywać w takim miejscu
Moja działka na Dębowym Lesie 22:46, 22 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)
To mamy podobnie, ja do działki mam 25 km i kursuję między jednym domem a drugim

Ta wiejska piwniczka to staruszka, pozostałość po byłych właścicielach, kiedyś funkcjonowała bo i jabłka i przetwory tam mama trzymała, potem coś się stało, że wilgoć w niej straszna i od lat jest nie używana teraz służy za graciarnię i zimowisko dla węży

To widzisz, już mamy sporo wspólnego,,,jak np, działki i odległości
Ale taka stara piwniczka, to baza.. to da się z niej zrobić wszystko.Tylko trzeba dobrych ludzi i fachowców jak mój mąż to mówi.mój sąsiad po baci też taką piwniczkę reaktywowałi. Suuper sprawa.Naprawdę !!
A my od początku będziemy sami ją robili.To tak, to kupę kasy kosztuje taki teraz rarytas
Charlotte
Żywopłotki cisowe. 22:44, 22 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Co tak cichutko Haniu?
Dobrze że się ochłodziło i pada to można troszkę odpocząć od upału i ogrodu.
Najgorsze że chwaściory szaleją w najlepsze, a na rabatach jakoś tak za mokro na odchwaszczanie.

Asiu - cichutko tylko w wątku.
Zerwane miałam pomidorki i deszcz zmusił mnie do przecierów.
Miałam okazje przetestować owoce i wydać opinię.

skrzyneczka wyżej z mnożarki czyli rosły pod osłoną. dwie odmiany Malinowy ożarowski i Krakus.

skrzyneczka niżej na schodku z gruntu z 5 krzaków, duże ładne pomidory odmiana Saint Pirre

same Krakusy położyłam kilka do góry piętka by zobaczyć różnicę, zielona piętka.

Malinowy ożarowski też widoczna piętka, malutka dojrzała.

Ogród w skali mikro cz.II 22:44, 22 sie 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Wpadłam z rewizyta dziekuje za porady poczytałam 100 str. w tył lotosa ,dywany ,spotkanko obejrzałam i zostanę na dłużej ławeczka cudna ,własnoręczne donice podziwiam ,przemiana przed i po super ( chociaż przed też mi się podobało )

Madziu norrmalnie..powaliłaś mnię na cycki ..seeriooo ??? Czytałaś 100 stron ??? To szacun wieelki mogłam Ci to pokrótce streścić zapraszam serdecznie rozgość się kawusię Ci może zrobię albo herbatkę...czeeekaj ,zaraz co wysznupię ..ooo..może extra czekoladkę dla ogrodniczek

Pod bosymi stopami 22:42, 22 sie 2017

Do góry
Nallar dziękuję!

Do zdjęć nie zdążyłam nawet zajrzeć dziś ale przedstawię chociaż jednego mieszkańca (przyszłego) ogrodu, przy okazji sprawdzę czy ogarniam wstawianie zdjęć

Moja działka na Dębowym Lesie 22:39, 22 sie 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Lista hortek długa, to będę się do Ciebie zwracała o nazwanie imion moim nn.
Ona są takie podobne. Nie rozróżniam.

Hmmm znam większych już tutaj ekspertów w twj dziedzinie.
A jeszcze ja sama mam też NN a nie Silwer dolar.
I będę poszukiwała co to mam za panią

Róża Chippendale
Ukojenie 22:38, 22 sie 2017

Do góry
I jeszcze:

Red cauli

Chyba tunderhead

Briliant i herbsfreude

Stardust
Moja działka na Dębowym Lesie 22:34, 22 sie 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczna ta kiushu
w ogóle masz tyle różnych roślinek

kiushu to taka koronkowa, inna piękna hortka.
Od niej zaczęła się moja miłość do hortek bukietowych
A wiesz, ja jestem jak sroka, dużo roślin mi się podoba i dużo chcę ich mieć.

Jeżówka hot Lava

Ukojenie 22:33, 22 sie 2017

Do góry
Taka mala obserwacja - aktualizacja:
Po kilku deszczowych dniach

Rozchodnik twinkling star

Rozchodnik sunkised

Rozchodnik yellow xenox

Rozchodnik purple emperor

Czekoladowy i moonlight serenade - jasny u gory zdjecia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies