Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 21:20, 31 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Miałam się nie odzywać, aż zwiedzę cały ogród. Piękny a tu taka owadzia podłość...
Poczytałam co Danusia napisała https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/423-zwalczanie-opuchlakow-w-ogrodzie

Znam ten artykuł.. nawet tam są moje foty gadzin. Nicienie , wrotycz, czego nie stosowałam.. i wszytko do niczego.. Dużo a wymienionych środków (czytaj skuteczne) jest już wycofanych z użycia. Dziś gadzinę utłukłam na materacu..w basenie!!!!! Nawet tam mnie prześladują.. wlazłam do wody dla ochłody, pierwszy raz w tym roku.. a tam na materacu pływa sobie opuchlak. Mało mnie szlag nie trafił. gołymi łapami go ukatrupiłam. Basen spory, woda chlorowana... jak tam wlazł????

Moja bajka 21:19, 31 lip 2017

Do góry
Pani na włościach

a to już z naszego podwórka

pajączek utkał sobie mieszkanko nad wodą
Ogród Małej Mi 2017 21:16, 31 lip 2017

Do góry
Macham.. gorąco.......

Ogródkowe perypetie:) 21:15, 31 lip 2017

Do góry
na pamiątkę wczorajszego dnia

gaduły
W cieniu - zacieniona 21:11, 31 lip 2017

Do góry
Błękitny Anioł
Moja bajka 21:11, 31 lip 2017

Do góry
u Kondzia zachwycił mnie ten burak. Tzn zachwyciło mnie całe morze roślin, ale nie wiedziałam po prostu, że burak może być aż tak piękny. W przyszłym roku sadzę na bylinówki, a co . Jak mi się znudzi to zjemy

Ogród z rzeźbą 21:09, 31 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Migawki sprzed tarasu:

Ale piękna masz ozdobę, ja teraz faze mam na nie, gdzie kupowałaś i jak to się w ogóle zwie?
W cieniu - zacieniona 21:03, 31 lip 2017

Do góry
Polish Spirit

Ogród z rzeźbą 20:51, 31 lip 2017

Do góry
Rabata ruderowa w tym roku rozgrzebana, nieskończona. Na dodatek jakoś słabo w tym roku z kwitnieniem na niej, białe tawułki prawie w ogóle nie miały kwiatów.

Ukojenie 20:48, 31 lip 2017

Do góry
zoja napisał(a)

A na ktora sie slinisz? Czerwona-Cherry? Dorownuje wysokoscia jezowkom

Tak na cherry
Kurczę to się zmartwiłam , myślałam że jest mniejsza.Chciałam ją posadzić na kółku.
Liliowo i kolorowo:) 20:47, 31 lip 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nawet jakbyś była w pełni zdrowa, to i tak nie jest to pogoda do roboty w ogrodzie...można się usmażyć...jeszcze teraz jest 31 stopni, a to przecież już 20,00. Ciekawa jestem czy noc da nam odpocząć od upału.

Wcale nie widać, że ogród miał przerwę pielęgnacyjną. Pięknie, bujnie i kwitnąco. Hortek masz zatrzęsienie, pięknie to wygląda!!!

Bardzo cięzkie powietrze, a gdzie tam niedziela echh, żeby chociaz noce były chłodne jak w Andaluzji to się da żyć a tak to masakra jakaś. Kasiu oj na zdjęciach nie widać ale jest zarosniety rozpoczeta nowa rabata nie jest skonczona i jeszcze musi poczekac bo nic nie wykopie ani nie posadze. Ale jest dobrze jak jest Hortek mam dużo bo z nimi mało pracy a lubie je.
Cała ta lewa strona do przerobienia.
Ogród z rzeźbą 20:45, 31 lip 2017

Do góry
Popełniłam też donice, takie skromne, muszą wytrzymać brak regularnego podlewania. Tak więc padło na rojniki i kostrzewę:

Ogród z rzeźbą 20:44, 31 lip 2017

Do góry
Migawki sprzed tarasu:

...uDany ogród 20:44, 31 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Pytam o tego bodziszka, bo to taki, co kwitnie na okrągło do mrozów. Znajomy go ma. Podał mi tę nazwę,a ja go nie mogę w necie znaleźć.

A jakiego jest koloru i wysokości, może coś dopasujemy
Takiej nazwy nie znam, ale jest tyle nowości na rynku, że nie sposób znać wszystkie odmany.
Jak masz możliwość to bierz

Tu jeszcze widoczek, który mnie zachwycił. Takie dachy są teraz w modzie, a tu czas sam się postarał żeby być na topie

Czubajkowy Ogród 20:43, 31 lip 2017

Do góry
Moja Souvenir de Baden-Baden, przeniesiona wiosną na bardziej słoneczne miejsce, zaczęła nabierać mocy i kwitnąć

Pozdrawiam zaglądających do tego mojego ogrodowego pamiętnika
Czubajkowy Ogród 20:41, 31 lip 2017

Do góry
A ja chodzę i podziwiam ...

Pomidorki zaczęły dojrzewać, ale i choroba pojawiła się na liściach, oberwałam je wszystkie, ale nie wiem, ile uda się zebrać owoców. Mokry lipiec zrobił swoje.

Liliowo i kolorowo:) 20:39, 31 lip 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu, nawet jak nic nie robisz to masz pięknie tardivę przesadziłam i mnie na tą nową półrabatę i ciągle chodzę i zerkam czy nie pomieszałam tardivę z Magical Candle już niedługo się okaże.

Tardiva u mnie to kolos ponizej na zdjęciu i na wysokość i na szerokośc juz kwitnie ale Magical candle u mnie jakos co roku słabo i jeszcze w pąkach, teraz jedną przesadziłam wiosna do słonca i tez nie widze by była większa, zobaczymy.
Ogród z rzeźbą 20:39, 31 lip 2017

Do góry
Iwonka no to chyba mnie zmobilizujesz do zamówienia tej montany. Ja potrzebuję jeszcze pięć sztuk, napiszę priv.

Dziewczyny, pielenia po tych deszczowych dwóch tygodniach było sporo, oj sporo. Wszystkiego nie ogarnęłam, niektóre zostawiłam żeby sobie jeszcze podrosły. A w ogóle to prawie nic pożytecznego (poza totalnym leniuchowaniem) nie zrobiłam. No, pościnałam jeszcze wszystkie kwiaty hostom, ale to też raczej zabieg z tych pielęgnacyjnych, a nie posuwających plan robót na ten sezon do przodu. No i to mnie chyba tak dołuje, że już sezon bez mała dobiega końca a moje plany leżą.

Wracając do chwastów, to taki chwastowy bukiecik mi wyrósł (żeby było jasne, to bukiet naprawdę rósł sobie w najlepsze w kąciku działki):

Patrycja, no zaraz coś zapodam

To może jeżówki

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:38, 31 lip 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
siedzę i się gapię na te lilie. Dokładnie kolor, czas kwitnienia i chyba wysokość jak potrzebuję. Cudne!!! Pamiętasz może odmianę?
A przechowalnik u ciebie jak pełnoprawna rabata
Czubajkowy Ogród 20:37, 31 lip 2017

Do góry
W piątek po południu zaczął lać deszcz. I chociaż w sobotę od rana świeciło piękne słońce, to ilość wody była już tak duża, że gleba nie była w stanie jej przyjąć. Brodzenie w kaloszach po krystalicznie czystej deszczówce, przyglądanie się grze światła na wodzie, odbiciu nieba i roślin sprawiało mi wielką frajdę - takie chwilowe spełnienie marzenia o oczku Ale mam nadzieję, że ten nadmiar wody z nieba nie utrzyma się zbyt długo, bo kolejne podtopienie w tym roku roślinkom dobrze nie zrobi. Ale cóż, na to wpływu nie mam.

Kanciki spłynęły z wodą ...

Na ścieżce strumień, do którego przylatują ważki

Oregano przegląda się w wodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies