Jeszcze liliowce w szczątkowych kwitnieniach kilka jest.Ale floksy,hortensje, kilka funki, i hibiskusy ,, , dalie, mieczyki,, nawet rudbekie jeszcze kwitną.Kilka lilii. Nie jest żle z kolorami
Przydomowy stoi w miejscu.Niewiele tam prac,Trochę plany nam się zmieniły.
Te lilie mam dwie w dwóch rożnych miejscach.Jak przekwitną, to jedną z nich wykopię i dosadzę do drugiej
Podlewam, wciąż, jeszcze , ciągle.Ciekawa jestem jaki ja rachunek za wodę za lato zapłacę
Nic nie choruj , bo jutro sobota i piękny dzień.Znowu upał
A liliowce są cudne.Jak dla mnie
I znowu gzreje,Lato, upał,Działać w ogrodzie się nie chce.A tyle prac mam.Na razie piję kawę i zaglądam to tu to tam.Może się w końcu zbiorę do pracy
.
Kwitnąca kanna w koszyku
Oj, ogrodowo, to się nie da pracować. trochę domciu robię porządkuję, palcki z cukinii zaraz będą...
U mnie żar z nieba.ziemia aż woła o deszcz.Nic znowu wieczorem będę tańczyła z wężem ogrodowym
Vanilka
hortensja kyushu
He he nie tylko Ty masz lenia ja też się ograniczam do podlewania bo upał niemiłosierny choć u nas przed chwilą całe dziesięć minut deszcz popadał i sie ochłodziło ale tak raczej tylko trawę zmoczył a nie podlał choć dobre i to .
Hortki piękne
Ta róża jest podobna do mojej staruszki wiesz może jak się nazywa?
U mnie cały czas grzało.Ale chociaż badylki po przxekwitłych liliowcach usunęłam.Przycięłam wiśnię.
To fajnie,że u ciebie chociaż deko popadało.U mnie nic.Znowu na wieczór trochę podlewałam.Ale teraz jakieś chmurki sa i ochłodziło się.Ciekawa jestem , czy popada.
Ta róża to Elmshorn.Taka twardzielka. Bardzo ja lubię. Kwitnie prawie cały czas.Robi sobie małą może dwu- trzy tygodniową przerwe i dalej kwitnie.
Hortensja 'Limelight
róża Elmshorn
Hortensja Bobo