Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Ogródkowy chaos u monitki 13:39, 05 lut 2013

Do góry
Koniecznie przysyp korą, ja swoje zawsze przykrywam jesienią, ale żeby już je do wiosny ciągło, to tak jak nas
I tulipany też, u mnie tylko krokusy i hiacynty zeszłoroczny eksperyment- ciekawe czy zakwitną, ale żadnych tulipanów.
Mój mały skrawek ziemi 13:33, 05 lut 2013

Do góry
Podglądam i ciekawam co tam wymyślisz, całkiem fajnie wyglądają zabudowane, ciężki wybór.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:23, 05 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

Ewo- a ja u siebie szukałam takich kulek cały zeszły sezon i nic, tylko z cyprysika były, a te z jakiej tuji są? - wiesz może, ja osobiście chciałam ze szmaragda, ale nigdzie nie znalazłam. Jak możesz podaj mi na priv adres lub jakiś kontakt do tej twojej szkółki, nigdy nie wiadomo, może się jeszcze przyda

Jestem jak najbardziej za tujami w tym miejscu, myślałam że zastanawiasz się co jeszcze tam by mogło być zamiast nich, więc ta trzmielina przyszła mi do głowy, ale skoro masz to spawa rozwiązana.

Gosiu ta kuleczka to thuja szmaragd,jak kupowałam miał jeszcze kilka takich ładnych ,gęstych i dość wysoko szczepionych
Szkoda że kupiłam wtedy tylko jedną,ale jak tylko szkółki rusza biegiem polecę i kupię dwie na tą rabatę ,ciekawe czy cena będzie taka sama
Nie mam żadnego namiaru na nich ,strony nie mają ,sprzedaży wysyłkowe raczej j tez nie ,ale jak chcesz to adres sprawdzę i ci napisze

Zazdroszczę takiej szkółki, jak znajdziesz adres to podaj i napisz ile płaciłaś. Czy one kopane były czy w donicach?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 13:14, 05 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

To jedna i ta sama rabata?
Aż nie chce się wierzyć, niezłą metamorfozę przeszła

Ale swoją drogą to aż 4 lata, jakbym tam od początku wiedziała co chce i dała derenie i świerki w 2009 roku to jakie wielkie rośliny już bym miała...
A tak rododendrony dwa lata kisiłam pod orzechami włoskimi aż zdecydowałam że trzeba je ratować i przesadzić gdzieś indziej.

Tą fazę wszyscy chyba przechodzimy, najważniejsze, że się w porę obudziłaś
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:48, 05 lut 2013

Do góry
Ja też wolę twój prywatny Wersal
Ogród do kwadratu 11:45, 05 lut 2013

Do góry
Pomysły świetne, idealnie pasują do twojego ogrodu
Nasz przydomowy ogródek 11:35, 05 lut 2013

Do góry
Tych imprez to faktycznie szykuje się dużo, zleci to ani się obejrzymy i z koszyczkami do kościółka wkroczymy- a to oznacza że wiosna tuż tuż.
Rabatka piękna będzie, podstawę masz wielką kulę bukszpanową, pozdrawiam
Gdzieś na końcu świata... 11:27, 05 lut 2013

Do góry
Ale ona ładna, ja też nie znam tego sklepu, wrzuć to wątku o zakupach internetowych, może ktoś kupował i da znać.
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:24, 05 lut 2013

Do góry
Wszystkiego najlepszego urodzinowo i imieninowo- aby spełniły się wszystkie marzenia i plany nie tylko ogrodowe, buziaki wielkie ode mnie i kwiatek- lecę do kwiaciarni zaraz zapodam
Igiełkowy ogródeczek 11:18, 05 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Fajnie u Ciebie Gosiu na moim tarasie to tylko mudżyny mogą leżec tak piecze słońce heheh Trzeba będzię chyba markizę zamontować

Gdyby tego daszku nie było to też szybko w mudżyna bym się zamieniła, taras jest skierowany dokładnie na południe, więc słonka nie brakuje. Latem to ze mnie mudżyn blada twarz...hihi, to taka przypadłość od nadmiernej ilości godzin spędzonych przy plewieniu, w porównaniu do ilości godzin spędzonych na leżakowaniu
Igiełkowy ogródeczek 11:05, 05 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki

Piękne te donice dzięki za info i nspiracje... A ten moneks to firma z Katowic ... Więc będę mogła pomacać

Ela ale my zdesperowane jesteśmy, donice przyszło nam macać

Gosinko lepiej coś niż nic nie noooo , żarty na bok właśnie dzwoniłam do moneksu , mają ekspozycję o 3 min drogi od mojej pracy jak to mówią : co drugi głupi ma szczęście ( i ja się chyciłam )... Więc sobie te donice w realu wymacam a potem Ci napiszę co i jak i jeśli będziesz w stanie mi zaufać , to będziesz pewniejsza w kwestii jakości .. Buziam

Ela farta to ty masz, nie ma co mówić, w czepku urodzona
Pomacaj i ode mnie ja ich raczej nie kupię bo te z casto już wybrałam i jak będę coś dokupować to z tej samej serii wezmę, ale chętnie się dowiem jakie one w realu
Igiełkowy ogródeczek 11:00, 05 lut 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też się zachwycam tarasem Gosiu . Dzięki za przestrogę w sprawie doboru koloru ścian. W tym roku nas to czeka i ma być prawie biały. Pozdrawiam.

Z tym kolorem to zawsze ciężko, najważniejsze że wiesz jaki chcesz mieć,
pozdrawiam również:
Igiełkowy ogródeczek 10:57, 05 lut 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie , kiedy tak będzie zielono ?

Będzie będzie, byle do marca

ewa004 napisał(a)
Widzisz Gosiu przez przypadek zdjęcia tarasu pokazałaś

Na początku wątku, też było chyba jakieś zdjęcie

Marzena2007 napisał(a)
Gosiu Żon od pochwał ma chyba cały dzień czerwone uszy
donicomania trwa

Aż go szczypią te uszy chyba....hihi
Nic nie mówi, ale widzę, że zadowolony, tak jak żonka
A donicomani mówię to jeszcze nie koniec
Igiełkowy ogródeczek 10:45, 05 lut 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Gosia ależ ty masz fajowy taras
No i niespodzianka od Żona tez mi się podoba szkoda że mój takich pomysłów nie ma

Mój też jeszcze niedawno nie miał takich pomysłów, ale co kupić żonie, która ciągle o jednym gada
A teraz ma ciszę i spokój....do czasu aż żonka coś nowego wymyśli
Igiełkowy ogródeczek 10:39, 05 lut 2013

Do góry
annawu napisał(a)

Przybyłam podziwiać kamienie, i powiem, że fantastycznie wkomponowałaś je w otoczenie,
podobają mi się takie tarasowe rabaty

W dodatku masz dużo ciekawych drzewek iglastych więc jest co oglądać i podziwiać
będę stałym podlądaczem

Dzięki serdeczne za miłe słowa, a z iglastych na pewno coś ciekawego jeszcze dojdzie, bo w końcu u mnie na tapecie w tym roku "japońszczyzna",
Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 10:32, 05 lut 2013

Do góry
A jak tam ze słońcem jest tylko w godzinach rannych, czy wcale nie ma?
Ja bym na pewno dodała hosty, żurawki limonkowe, trochę rozjaśnią i może trzmielinkę na pniu.
Igiełkowy ogródeczek 09:52, 05 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

widziałaś tę stronkę z donicami..tu są te różne kolory...nie tylko szare
http://www.moneks1.com.pl/category/pojedyncze-sztuki

Piękne te donice dzięki za info i nspiracje... A ten moneks to firma z Katowic ... Więc będę mogła pomacać

Ela ale my zdesperowane jesteśmy, donice przyszło nam macać

Gosinko lepiej coś niż nic nie noooo , żarty na bok właśnie dzwoniłam do moneksu , mają ekspozycję o 3 min drogi od mojej pracy jak to mówią : co drugi głupi ma szczęście ( i ja się chyciłam )... Więc sobie te donice w realu wymacam a potem Ci napiszę co i jak i jeśli będziesz w stanie mi zaufać , to będziesz pewniejsza w kwestii jakości .. Buziam
Początki w Kruklandii 00:45, 05 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Justyno dobrze wcelowałaś mi o bordy chodziło, ale doniczki też chętnie obejrzę

Gosiu jak wrócę jutro...tzn dzisiaj wcześniej to Ci wszystko napiszę.
A jak nie to za dwa dni ...ale napiszę
Grembosiowo 23:32, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Pięknie, cudnie, fantastiko , a co tam za klona czerwonego na nóżce masz na pierwszym i drugim zdjęciu?

To zwykły klon palmowy.
Igiełkowy ogródeczek 22:04, 04 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia jak pamiętasz no napisz mi na pocztę jaki dokładnie masz ten kolorek i z jakiej firmy .
Chyba taki kolorek by mi pasował
Dzięki za fotki

Niestety nie pomogę, jak było kładzione ocieplenie to dostałam próbnik i tyle, a kolory numerami były nazwane, więc nie mam szans sobie przypomnieć. Ten kolor na próbniku to prawie jak biały wyglądał, ten który mi się wydawał idealny jeszcze o dwa tony rozjaśniłam.

Szkoda że tego nie wiedziałam jak my kładliśmy kolor. Chciałam taki właśnie waniliowy jaśniuśki a wyszedł żółty...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies