Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 18:49, 04 lut 2013

nieszka napisał(a)
Ewa, a jakby tak wyjść bliżej z bukszpanami na tej rabatce po prawo do drze - zakładając że one tam będą - i na tej samej wysokości po lewej zacząć bukszpany?

Tak dla przypomnienia ,co byście o mnie nie zapomniały

Zastanawiam się czy maja być te tuje na pniu czy dać coś innego ,jak tak to co ???
dobrze jak będzie to coś zimozielonego bo widzę tą ścianę z okna w kuchni i jest ona tak na wejściu
Ale dla mnie ta propozycja Agi jest ok,tylko róże może białe bo tam pod płotem będą moje ślicznotki czyli Limki ,wiec kolorystycznie by się zgrało
Gosiniak 19:04, 04 lut 2013

Ewo zajrzyj do mnie, zdjęcia dodałam. Śliczna rabatka się szykuje, a na pniu to zobaczysz co dostaniesz w szkółce, jak jest tam zacisznie to mogą być też np. trzmielinki
ewa004 19:20, 04 lut 2013

Gosiu już byłam u ciebie luknęłam na zdjęcia masz piękny dom

Tez brałam pod uwagę trzmieliny ,ale mam już rabatę gdzie są trzy ,i jest ona prawie na przeciwko tej

rabaty,wiec raczej trzmielinka odpada
,A tuje to mam taka szkółkę gdzie ma piękne (jedną kupiłam na jesieni widać ją na zdjęciu ) i w dobrej cenie ,no i jest zimozielona ,a na tym mi zależy
wiunia 20:14, 04 lut 2013

Ewuniu o moich różach u mnie
Gosiniak 20:33, 04 lut 2013

Ewo- a ja u siebie szukałam takich kulek cały zeszły sezon i nic, tylko z cyprysika były, a te z jakiej tuji są? - wiesz może, ja osobiście chciałam ze szmaragda, ale nigdzie nie znalazłam. Jak możesz podaj mi na priv adres lub jakiś kontakt do tej twojej szkółki, nigdy nie wiadomo, może się jeszcze przyda

Jestem jak najbardziej za tujami w tym miejscu, myślałam że zastanawiasz się co jeszcze tam by mogło być zamiast nich, więc ta trzmielina przyszła mi do głowy, ale skoro masz to spawa rozwiązana.
ewa004 21:36, 04 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Ewo- a ja u siebie szukałam takich kulek cały zeszły sezon i nic, tylko z cyprysika były, a te z jakiej tuji są? - wiesz może, ja osobiście chciałam ze szmaragda, ale nigdzie nie znalazłam. Jak możesz podaj mi na priv adres lub jakiś kontakt do tej twojej szkółki, nigdy nie wiadomo, może się jeszcze przyda

Jestem jak najbardziej za tujami w tym miejscu, myślałam że zastanawiasz się co jeszcze tam by mogło być zamiast nich, więc ta trzmielina przyszła mi do głowy, ale skoro masz to spawa rozwiązana.

Gosiu ta kuleczka to thuja szmaragd,jak kupowałam miał jeszcze kilka takich ładnych ,gęstych i dość wysoko szczepionych
Szkoda że kupiłam wtedy tylko jedną,ale jak tylko szkółki rusza biegiem polecę i kupię dwie na tą rabatę ,ciekawe czy cena będzie taka sama
Nie mam żadnego namiaru na nich ,strony nie mają ,sprzedaży wysyłkowe raczej j tez nie ,ale jak chcesz to adres sprawdzę i ci napisze
nieszka 21:38, 04 lut 2013

Ewa, ja bym dała jak najbardziej takie tuje jak masz już tą jedną na rabacie obok. Bardzo ją ładną dostałaś wtedy.
Róże to białe jak najbardziej, takie jak Marzena - Aspirin by fajnie wyglądały- są takie jakby trochę wyższe jak rabatowe a niższe niż wielkokwiatowe z projektu Ani.
ewa004 13:01, 05 lut 2013

Dziewczynki kochane u kogoś w ogrodzie są posadzone trzy trzmieliny podsadzone berberysem pomóżcie znaleźć ten ogród
Siedzę i szukam i za diabła nie mogę sobie przypomnieć ,SKS mnie już dopada
monitka 13:21, 05 lut 2013

Ewcia pocieszę cię że i mi SKS obcy nie jest
Jak o trzmieliny chodzi to mi się z ogrodem Wieloszki kojarzy
Gosiniak 13:23, 05 lut 2013

ewa004 napisał(a)

Gosiu ta kuleczka to thuja szmaragd,jak kupowałam miał jeszcze kilka takich ładnych ,gęstych i dość wysoko szczepionych
Szkoda że kupiłam wtedy tylko jedną,ale jak tylko szkółki rusza biegiem polecę i kupię dwie na tą rabatę ,ciekawe czy cena będzie taka sama
Nie mam żadnego namiaru na nich ,strony nie mają ,sprzedaży wysyłkowe raczej j tez nie ,ale jak chcesz to adres sprawdzę i ci napisze

Zazdroszczę takiej szkółki, jak znajdziesz adres to podaj i napisz ile płaciłaś. Czy one kopane były czy w donicach?