Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Typografia ogrodu 19:20, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jest moc super to wygląda. Chociaż powiem jedno... ciasno w przyszłym roku ziemi nie będzie widać jak nie jeszcze w tym roku.
Na prawdę świetnie to wygląda, jeszcze koryto tak równiutko ustawione, rónoległość linii, lubie to.
wiesz Lukaszu myslalam ze bedzie wiecej ziemi widac ale okazalo sie ze nie jest tak zle.jak.sie.rozrosnie to bede skubac i na pewno rojniki znajda jeszcze u mnie niejeden dom a teraz przynajmniej nie wyglada zle.
Z tym rowniutko latwo nie bylo zeszly nam trzy dni.bo jak stawiasz cos co ma 400 kg nawet na czyms rowniutkim to przestaje takie byc ale.sie udalo
Z Pszenicznej ... 18:55, 21 lip 2016

Do góry
Tak dokładnie tam zamawiałem i będę to robił jeszcze raz jesienią.
Typografia ogrodu 18:54, 21 lip 2016

Do góry
Jest moc super to wygląda. Chociaż powiem jedno... ciasno w przyszłym roku ziemi nie będzie widać jak nie jeszcze w tym roku.
Na prawdę świetnie to wygląda, jeszcze koryto tak równiutko ustawione, rónoległość linii, lubie to.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:50, 21 lip 2016

Do góry
Łukasz domyślałem się, dwa razy jeszcze przechodziłem obok Bricka w godzinach 12:40-13:10 następnym razem zapraszam

Dominiko z hortensjami mam na szczęście w dalszym pobliżu (60km)szkółke, która ma ponad 20 hortensji w ofercie, ale bywam tam rzadko ze względu na odległość, jednak jak potrzebuję konkretnych roślin to też wiem gdzie jechać, a rabat zawsze też dostanę Ja bym z chęcią kupił Diamantino lub Sundae Freise, ale jeszcze nie spotkałem, a akurat tych odmian nie mają.

Czas się pakować, bo ja jak zwykle na ostatnią chwilę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:45, 21 lip 2016

Do góry
Asiu miała tam docelową wysokość i tak na 70-80cm mi wyglądała, Pawlus ma ją chyba dłużej to zapytaj dla pewności ale kwiat ma na prawdę bardzo ładny.

Sebek ja wręcz przeciwnie, ale staram się dobierać byliny też do krzewów i innych. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin, ale całkowicie bylinowego bym nie chciał.

Kasiu nie trzeba wykopywać, rośnie u mnie już dwie zimy, a u innych wiele dłużej, więc jesienią kupuj i sadz. Cebulki są drobniutkie

Ewo jest za to pozytywny aspekt, wytrenowałem tam samokontrole przeciw zakupom

Agato teraz wchodzę głównie w poszukiwaniu zielska bo wyrasta mi na wysokość bylin, konspirowały się do tej pory, a tu buch i prawie metrowe się pokazują
Z bukszpanami polecam, nawet się nie obejrzysz, a materiał za grosze będzie jak znalazł.
Cisów szukaj w drugim wątku 'Biało różowy" na stronie 52, jest zdjęcie z miskantami na samym końcu, tam widać fragment żywopłociku.
Dawełem też tutaj chyba zdjęcia sadzonek...
dobra znalazłem:
była spora rozbierzność w gęstości sadzonek, ale ogólnie za tą cenę opłacało się
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:36, 21 lip 2016

Do góry
Hej. Luki no to ładnie. Moja wina ale byłem tam w interesach i nie było czasu na spotkanie niestety. Ale jeszcze tam wroce wkrótce.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:29, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tereso ja cały czas na mikro zapleczu produkuję sobie kulki i stożki z małych bukszpanów, dwa lata temu kupiłem mikre sadzonki za grosze, a w tym roku 7 kulek wysadziłem do ogrodu siostry, zostały jeszcze 3 i 4 stożki na przyszłość, warto

Kurna to jest myśl, jak zrobię miejsce w warzywniku to też tak zrobię
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:09, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Uwielbiam włazić w ten gąszcz przy wieczornym słońcu, chociaż łatwe to nie jest

Doskonale Cię rozumiem, obejrzeć każdą roślinkę, powąchać zapachy, podpatrzeć motyle i bzyczki...piękny ogród stworzyłeś... idę szukać cisów

patrzę na Twoją monardę liliową - pasowałby do niej floks uspech
kurna ja chyba skrzywiona już jestem
Z Pszenicznej ... 15:42, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Agato ja kupowałem wiosną Cisy 60cm po 6zł wysyłkowo i to z tego źródła co Renia, i wychodzi, że na miejscu jest troszkę taniej bo to wasze bliższe lub dalsze okolice
Bylinówka pięknie się prezenruje, podziwiam też kawał wykonanej pracy

czy masz na myśli Zapolice? muszę Renię podpytać jak to jest "na miejscu" z ceną

Łukasz dzięki za wskazówkę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:01, 21 lip 2016

Do góry
Mam dzisiaj genialny humor, drugi raz w ciągu miesiąca zostałem poproszony o dowód przy zakupie lotka mina Pań po zobaczeniu mojej daty urodzenia była bezcenna
Chociaż porąbana bardzo dalsza rodzina trochę nadwyrężyła ten humor, ale trawnik czeka, a to o wiele ważniejsza sprawa
Ogród w skali mikro cz.II 14:51, 21 lip 2016

Do góry
To się uśmiałem, ale przy okazji cieszę się, że mam dużo tych sprinterów w ogrodzie
Może w przyszłym tygodniu się odezwę, bo teraz wybywam na weekend
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:47, 21 lip 2016

Do góry
Oj jak spojrzałem na sznurki i wyznaczanie kątów prostych to aż mnie zatrzęsło, ja się w końcu przy tym zdenerwowałem delikatnie mówiąc, i skręciłem sobie 4 metrową ekierkę
Z Pszenicznej ... 14:45, 21 lip 2016

Do góry
Agato ja kupowałem wiosną Cisy 60cm po 6zł wysyłkowo i to z tego źródła co Renia, i wychodzi, że na miejscu jest troszkę taniej bo to wasze bliższe lub dalsze okolice
Bylinówka pięknie się prezenruje, podziwiam też kawał wykonanej pracy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:39, 21 lip 2016

Do góry
Kompostnik dziękuję

Gosiek w okolicach Częstochowy

Kasia wycinam do samej ziemi, już są ładne zielone kępki przy ziemi, chociaż moja szałwia przy drugim kwitnieniu jakaś bardziej wiotka, może w tym roku będzie inaczej bo ma więcej słońca.

Łukasz tak trudno zadzwonić chyba padnę o tej godzinie siedziałem jakieś 20 metrów dalej u fryzjera na tej samej ulicy.
Trzeba było dzwonić miałeś zaledwie 15km bo po 13 byłem już w domu

Mirko mnie obecność takiej szkółki ogromnie cieszy

Irenko tak w takiej masie jest to cudny efekt, była jeszcze jedna ładna masa, ale zachowam to dla siebie bo mi rośliny wykupią

Olga ogólnie to chyba jedno miejsce na śląsku gdzie jest taki wybór, chociaż nie zawsze jest to takie bezpieczne, wczoraj musiałem uciekać bo kusiło bardzo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:32, 21 lip 2016

Do góry
Dominiko tak to może być ona, ja to jednak facet bo nie mogłem nazwać tego koloru, bo ni to różowy, nit to nijaki

Gocha dziękuję

Elu na pewno z 10 roślin jest tutaj posadzonych

Kasiu zazwyczaj nie, ale mam dla Ciebie dobrą wiadomość pw

Olu przynajmniej do bylin mam blisko bo po resztę muszę walić kilometry po całym śląsku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:28, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Secret Glow

Ta była przepiękna, ale zapomniałem nazwy, a zdjęcia etykietki sobie nie zrobiłem

Honeydew

Funkie też fajnie wyglądały kwitnące

prawdziwy jeżówkowy raj i pomyśleć,że w moich okolicznych szkółkach bieda z jeżówkami
Tu ma być ogród :) 13:40, 21 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zależy od grubości profilu, albo robisz taką grubość jak profil , półtorej grubości profilu lub dwie grubości profilu, tak najlepiej wygląda.
Gdyby co to ciężar granitu wynosi ok 2,6g na cm^3 czyli blat 120x60x2,5 będzie ważył ok 50kg

bardzo pomocny wpis - dzięki Łukasz!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:27, 21 lip 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Luki szykuj kawe bede za 10 min żartuje. Jestem w Tarnowskich Górach służbowo chyba blisko.
chyba bliżej mnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:11, 21 lip 2016

Do góry
Luki szykuj kawe bede za 10 min żartuje. Jestem w Tarnowskich Górach służbowo chyba blisko.
Tu ma być ogród :) 11:10, 21 lip 2016

Do góry
Zależy od grubości profilu, albo robisz taką grubość jak profil , półtorej grubości profilu lub dwie grubości profilu, tak najlepiej wygląda.
Gdyby co to ciężar granitu wynosi ok 2,6g na cm^3 czyli blat 120x60x2,5 będzie ważył ok 50kg
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies