Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Lukasz2013 17:36, 21 lip 2016

Hej. Luki no to ładnie. Moja wina ale byłem tam w interesach i nie było czasu na spotkanie niestety. Ale jeszcze tam wroce wkrótce.
hindsight 18:30, 21 lip 2016

Hmmm... Ja dziś byłam u siebie w dużym ogrodniczym i jeżowki były tylko te zwykłe, białe i różowe. Hortensji za to mieli cały 10 m (a może i dłuższy) rząd. Kupiłam wreszcie Diamant Rouge. Chyba nie ma takiego popytu, bo krzewy te same, co tydzień temu, nawet moje DR były ze 4 krzewy, a bałam się, że już się nie załapię. Krzew dość zabiedzony, liście jasne, chyba drugi sezon w tej doniczce siedział

Bardzo mnie kusiły Magical Candle, ale postanowiłam, że kupię tylko 1 i wybrałam DR.
Luki 18:45, 21 lip 2016

Asiu miała tam docelową wysokość i tak na 70-80cm mi wyglądała, Pawlus ma ją chyba dłużej to zapytaj dla pewności ale kwiat ma na prawdę bardzo ładny.

Sebek ja wręcz przeciwnie, ale staram się dobierać byliny też do krzewów i innych. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin, ale całkowicie bylinowego bym nie chciał.

Kasiu nie trzeba wykopywać, rośnie u mnie już dwie zimy, a u innych wiele dłużej, więc jesienią kupuj i sadz. Cebulki są drobniutkie

Ewo jest za to pozytywny aspekt, wytrenowałem tam samokontrole przeciw zakupom

Agato teraz wchodzę głównie w poszukiwaniu zielska bo wyrasta mi na wysokość bylin, konspirowały się do tej pory, a tu buch i prawie metrowe się pokazują
Z bukszpanami polecam, nawet się nie obejrzysz, a materiał za grosze będzie jak znalazł.
Cisów szukaj w drugim wątku 'Biało różowy" na stronie 52, jest zdjęcie z miskantami na samym końcu, tam widać fragment żywopłociku.
Dawełem też tutaj chyba zdjęcia sadzonek...
dobra znalazłem:
była spora rozbierzność w gęstości sadzonek, ale ogólnie za tą cenę opłacało się
Luki 18:50, 21 lip 2016

Łukasz domyślałem się, dwa razy jeszcze przechodziłem obok Bricka w godzinach 12:40-13:10 następnym razem zapraszam

Dominiko z hortensjami mam na szczęście w dalszym pobliżu (60km)szkółke, która ma ponad 20 hortensji w ofercie, ale bywam tam rzadko ze względu na odległość, jednak jak potrzebuję konkretnych roślin to też wiem gdzie jechać, a rabat zawsze też dostanę Ja bym z chęcią kupił Diamantino lub Sundae Freise, ale jeszcze nie spotkałem, a akurat tych odmian nie mają.

Czas się pakować, bo ja jak zwykle na ostatnią chwilę
Sebek 18:52, 21 lip 2016

Lakierków mnie zapomnij I udanego
nicol21 19:38, 21 lip 2016

Powtórzę się - bylinowy zawijasek jest zjawiskowy!
Udanej zabawy!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zana 21:08, 21 lip 2016

Luki napisał(a)
Łukasz
Dominiko z hortensjami mam na szczęście w dalszym pobliżu (60km)szkółke, która ma ponad 20 hortensji w ofercie, ale bywam tam rzadko ze względu na odległość, jednak jak potrzebuję konkretnych roślin to też wiem gdzie jechać, a rabat zawsze też dostanę Ja bym z chęcią kupił Diamantino lub Sundae Freise, ale jeszcze nie spotkałem, a akurat tych odmian nie mają.

Łukasz podasz mi namiar na priv na tę szkółkę. Będę na Śląsku chyba za dwa tygodnie to może jakoś po drodze bym miała
AgataP 21:11, 21 lip 2016

Luki napisał(a)
Asiu miała tam docelową wysokość i tak na 70-80cm mi wyglądała, Pawlus ma ją chyba dłużej to zapytaj dla pewności ale kwiat ma na prawdę bardzo ładny.

Agato teraz wchodzę głównie w poszukiwaniu zielska bo wyrasta mi na wysokość bylin, konspirowały się do tej pory, a tu buch i prawie metrowe się pokazują

Z bukszpanami polecam, nawet się nie obejrzysz, a materiał za grosze będzie jak znalazł.
Cisów szukaj w drugim wątku 'Biało różowy" na stronie 52, jest zdjęcie z miskantami na samym końcu, tam widać fragment żywopłociku.
Dawełem też tutaj chyba zdjęcia sadzonek...
dobra znalazłem:
była spora rozbierzność w gęstości sadzonek, ale ogólnie za tą cenę opłacało się

No to tak jak ja, podziwiam rabatkę i nagle dociera do mnie że w kompozycji chwasty tak się maskują

super, że znalazłeś zdjęcia, chyba się skłaniam ku nim wyglądają super, wszystkie Ci się przyjęły?
AgataP 21:14, 21 lip 2016

Luki napisał(a)
Łukasz domyślałem się, dwa razy jeszcze przechodziłem obok Bricka w godzinach 12:40-13:10 następnym razem zapraszam

Czas się pakować, bo ja jak zwykle na ostatnią chwilę

Ja kupiłam sobie w tamtym roku Sunday, a drugie Diamant Rouge, zobaczymy jak będą wyglądać
nawigatorka 21:20, 21 lip 2016

A odnosnie tych Cisow bo planuje je moze na wiosne.jak o nie po posadzeniu dbales? Duzo podlewania wymagaly? U mnie maja byc na koncu.dzialki i mysle czy nedzie.z nimi duzo pracy zanim linie dostana?