Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 23:12, 21 lip 2016

sebek brak lakierów na stanie, pełen mat

Ewelina dziękuję bardzo, jakoś scierpie

Anula nawet bardzo po drodze, 5 kilometrów od trasy na czestochowe, szkółka wroblewscy w borownie

agato,nie przyjęły się 3 na 30, ale posadzilem ostatnią partię po 5 dniach i zapewne dlatego bo system korzeniowy miały bardzo rozbudowany

Asiu po posadzeniu przez dwa tygodnie podlewalem bo deszczy nie było jak już przyrostu ruszyły do teraz traktowane jak inne rośliny, Cisy przyszły ze sporym systemami korzeniowymi, ja sądziłem dość późno bo na początku kwietnia, jak zamówisz wcześniej to mniej będzie przy nich pracy

Zdecydowanie brak wprawy w pisaniu na telefonie Jak to dobrze mieć kierowcę

Kuba 09:13, 22 lip 2016

już mi się po tych zdjęciach chce nowych jeżówek
Madzenka 10:28, 22 lip 2016

Łukaszu czy ich jezowki się pokładają?
Dlaczego większość moich leży? Nie po deszczach tylko tak plożąco rosną.. Nie wiesz co moze być przyczyna?
Iwk4 12:58, 22 lip 2016

Fajne zaopatrzenie jeżówkowe. Na żywo jeszcze nie widziałam tyle dobra naraz
Luki 14:44, 22 lip 2016

Ewo no ja mam tak zawsze, ale walczę

Marzenko w ogrodzie nic u nich nie leży, na szkółce niektóre odmiany, które mają do tego tendencję. Ja mam np Pink Double Delight, która leży w każdą stronę, oraz Southern Belle wymaga wiązania, reszta rośnie u mnie sztywno. Nie masz posadzonych tak, że są część dnia w cieniu i się wyciągają do słońca?

Iwonko i jak tu walczyć z pokusami
hindsight 23:10, 22 lip 2016

Moja Pink Double Delight nie leży, ale ma sporo słońca, może do 16.00.
Kindzia 14:58, 27 lip 2016

Co Ty tak zasuwasz Łukasz???

Masz jeżówkę Eccentric może? Jeżeli tak, napisz wyczerpująco...jak już zasuwać skończysz, oczywiście
anna_t 20:32, 27 lip 2016

cześć podobno masz u siebie świecznice?
Luki 00:00, 28 lip 2016

Dominiko no to masz jakiś wyjątek bo widziałęm w wielu miejscach i zawsze leżała

Kasiu na weselichu w dojczlandach byłem
Jeżóke Ecentric mam od miesiąca, posadzona od dwóch.
Jest niższa od Hot Papayi o jakieś 20cm, kwiat od razu jest czerwony i utrzymuje tą barwę do samego końca, jeżówka rośnie zdrowa i łądnie się krzewi bo obserwuję ją od zeszłego roku, a w miejscu gdzie nabywam bardzo ją chwalą i mają bardzo dużo na stanie dwu letnie i tegoroczne mogłaś wcześniej pisać bo chyba będę w okolicach w sobotę

Aniu mam u siebie świecznice, zachwalam je bardzo, co chcesz wiedzieć?
Luki 00:06, 28 lip 2016

Musiałem po przyjeździe odetchnąć i przejść przez ogród jak burza by nie zalać Was toną marudzenia bo ogród po zaledwie 5 dniach wyglądał delikatnie mówiąc źle. Teraz jest już lepiej, chcociaż dalej nie potrafię zrozumieć jak można nie korzystać z nawadniania bo się nie chcę i zamiast tego podlewać ręcznie po GODZINCE dziennie kiedy podlanie ręczne mojego ogrodu to 3 godziny... no tyle tego jeszcze troszkę do ogarnięcia mi zostało.

Weselicho o dziwo udane bo jechałem bardzo pesymistycznie nastawiony, a tu impreza była w sali teatralnej jak na wytwornym bankiecie z koncertem, na szczęście typowej weselnej muzyki nie było tylko genialny wokalista, odsypiać będę jeszcze z tydzień