Właśnie była II telewizja, okazuje się że TVP haha, a robi program dla TVN Warszawa weź tu bądź mądry, mam tylko jedno zdjęcie lecem do roboty wreszcie, dosyć tego lenistwa
Dziękuję Nie znałam tego krzewu, jakoś mi się dopiero teraz rzucił w oczy, nie widziałam wcześniej. Myślałam, że to jakiś bukszpan, ale ta potargana czupryna trochę mi nie pasowała. Tworzy fajny "golfik" dla bukszpanów.
Nie będę oryginalna gdy napiszę, że miałam niedosyt, duży niedosyt.
Ale mam nadzieję, że to jest migawka przed programem pokazującym twój niesamowity Ogród
I to jest TO !!!!!!
Może wreszcie dotrze, do kogo potrzeba, że są telewidzowie zainteresowani ogrodnictwem. I, że to też jest sztuka, sztuka ogrodnicza.
To ja się teraz przyznam, że robi mi się bardzo smętnie gdy pośród różnych przykładów ogrodów świata nikt nie zająknie się o ogrodach w Polsce.
Ale teraz dzięki tobie Danusiu mamy już pierwszą jaskółeczkę i ja jestem bardzo dumna, że mogłam w Bukszpanowym gościć.
Witam
chciałam zapytać experta od dali kiedy można zbierać nasionka dali bo właśnie kwitną i kiedy wysiewać?
Nasionka muszą się zawiązać, być suche i wysypywać się z koszyczków. Teraz kwitną, a więc nie mają jeszcze zawiązanych nasion, sprawdź to. Zbierz nasiona, wysusz i przechowaj do wiosny, wysiewaj w marcu-kwietniu w domu, uszczykuj żeby się rozkrzewiła i wysadzaj do gruntu siewki po 15 maja.