Jula ja tez takiej szałwi jeszcze nie widzialam dlatego gdy ją w ZC zobaczyłam to oniemialam i nie mogłyśmy się rozstać Kiedy wpadniesz sprawdzić uczelnię syna do Wrocławia ? Mozemy się wspólnie wybrać po szałwię
Aniu wpadnę doczytać wątek wieczorem. Szybko odpowiadam na pytanie dot. Cięcia lawendy. Ciąć zdecydowanie przekiwtłe kwiatki - ucinać łodygi przekwitłych kwiatków nad listkami. Zakwitnie jeszcze raz. Jesienią znów przycinam a potem radyklanie póżną wiosną.
Mój ulibiony wątek o cieciu lawendy Ci wklejam http://www.nastrojowyogrod.pl/2010/07/lawenda-przycinanie/
ogrodowisko staje na rzęsach Madżenka zgapi zgapionego od niej kjuba ... ... fairy w narożniku zgapione od Ciebie przecież ...
pysznogłówka tylko w wypadku gdy lawenda pod murem padnie lub nie sprosta wymaganiom ... ta obecna wypasiona na południowej wystawie ... tu słoneczko jest krócej więc jeżeli po obcięciu nie będzie wystawała nad murek coś ją zastąpić będzie musiało ... jeżówki też oglądam ... obecnie na południu wypasam werbenę - ( Asik dziekuję )
Jeszcze kilka lat i ja mimo woli 10% Twojej bylinówki u mnie posadzę Dziekuję za wiedzę i pomoc zawsze gdy potrzebuję.
Pozowlicie, że pozostalym osobom odpowiem póżniej
O dobrze, że Cię niemoc ogarnęła bo fotki są !!!
Ależ masz piekne trawy. Za rok gdy trawy się rozrosną widoki będą powalające. Zgłosze się wtedy po the beatles
Iza czy ja mogę zgapić twego kjuba Rabata jest tak piekna, że aż oczy bolą!!! aż strach się bać co w Twoim ogrodzie powstanie! ty masz kobieto talent do stylizacji
Ale do tej rabaty nie dajesz już pysznogłówki? Tu juz jest pieknie, nic jej nie potrzeba poza kulą bukszpanową
O widzę, że zarobiona jesteś.
Lilie wodne to ja mogę pokazać opakowanie.... Bo to co w środku do lili niepodobne.... Zatopiłam w koszyku w zielonej wodzie....co ma być to będzie....
W czwartek mają mi dostarczyć grzybienie
Wielkie dzięki za info o pysznogłówkach. Nie polewam po liściach bo mam linie kroplujące Cieszę się , że się rozrastają
Aguś w Psarach są pysznogłówki a ja będę polować na takie jeżowki pink Botanik mówił że Finka jest na urlopie Gdy wróci zaatakujemy ją o jeżówki. Miała fliczne w ubiegłym roku