Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 18:22, 22 sie 2017

Do góry
ela_z napisał(a)
Super zdjecia ze spotkania. Lustro dalo powalajacy efekt. Super. Pozdrawiam

Elu, dziękuję bardzo Zapraszam do mnie na kawkę

Garden of Roses

Heidi Klum

Tip Top

Bawarka 18:17, 22 sie 2017

Do góry

i dziwaczne drzewo z kolcami na korze Niestety nie znam nazwy, nie szukalam.

Bawarka 18:14, 22 sie 2017

Do góry

kolejne, tym razem kwiat bananowca

i ukryte w zakatkach nietoperze
Anulajda w raju 18:11, 22 sie 2017

Do góry
Munstead Wood

Anulajda w raju 18:06, 22 sie 2017

Do góry
Mam nadzieje że na zawał nie padniecie bo kanciki mam nie przycięte,
trawa nie skoszona bo spryskana mniszkiem na chwasty i czeka sobie na działanie (haha usprawiedliwiam się ) a chwasty łącznie ze szczawikiem panoszą się na rabatach ba nawet em pytał się ostatnio co to za roślinki nowe kupiłam spoglądając na nie,ot kochany eM
A tak z innej beczki to moje kochane róże mnie nie zawodzą i zawsze coś kwitnie pachnąco i na chwasty nie wyglądają a nawet eMa ostatnio widziałam jak je niuchał, tzn róże )))) ,ha nie omieszkam tego wykorzystać w przyszłości
Na pierwszy rzut pachnąca ...
Lady of Shalott

Bawarka 18:01, 22 sie 2017

Do góry
C.d
Nie wiedzialam ze filodendrony tak pieknie kwitna. Kwiaty sa duze i sztywne.

Po kwiatach, ozdoba sa takie palki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:50, 22 sie 2017

Do góry
drugie kwitnienie różowej anabelki

ułamany czubek to totalny pikuś w porównaniu z tym co mogłoby być
Ogród Małej Mi 2017 17:38, 22 sie 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Miłość odwzajemniona

Szewski dzień dziś mam wiec taka porcja optymizmu byłą jak najbardziej wskazana, w odpowiednim czasie Fidka nie da się nie kochać
Ogród Małej Mi 2017 17:37, 22 sie 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wyrzucasz róże???

Tak.. szarpać się z koniem nie będę.. paskudne drapaki.. ładne tydzień a potem straszą..

Zamiast królowej Sweden trawy.. jak się rozrosną będzie pięknie cały rok. Bo lepiej jak nie ma nic niż jak jest coś co jest brzydkie. Była ładna 3 lata, a teraz plamista jak cholera i łysa.. kwiatki byle jakie i malutkie..

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:37, 22 sie 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ola, wybacz jakość ale myślałam mniej więcej o czymś takim .
To kółko to gracek, przed nim te zielone maziaje to rozchodniki a przed nimi te jasnozielone kropki to ID. Oczywiście to bazgroł bez skali i ilości.

Fajne to !! Chciałam inaczej ale to mi się podoba. Ciekawie wypełni środek placyku i nie będzie tak płasko. Jak tylko przestanie padać zabiorę się do przymiarek Dziękuję Ci bardzo
Stawiałabyś na ID? Mam dylemat bo evergoldy są bardzo dekoracyjne i delikatne. Tylko ten ich brzydki start wiosną trochę mnie zniechęca.
Co do jakości ... mnie nie przebijesz
Ogród w remoncie 17:35, 22 sie 2017

Do góry
Znalazłam potencjalnego kandydata na cypelek. Klon Flamingo,mam okaz nieszczepiony i zamierzam ostro go ciąć żeby trzymać go w ryzach i raczej prowadzić na okazały krzew niż drzewo. Dziś tak wygląda

Wiem,że ma złą opinię na O ale zaryzykuję. Zobaczyłam jeszcze u naszej Bozgi śliczny okaz i to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu żeby się go nie pozbywać. Zresztą mam też formę szczepioną i póki co nie narzekam na niego . Myślę co do niego
LeŚnicZaNka 17:27, 22 sie 2017

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:14, 22 sie 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Bardzo mi miło że na urlopie czasem pomyślisz o mne i zrobisz dla mnie zdjecia. Ta czaple albo kaczuszki z wielka radoscia bym adaptowała, pięknie zrobione ptaki i w pięknym otoczeniu , a u mnie tez zagosciły nowe ptaszki -trzy sztuki , takie:

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:12, 22 sie 2017

Do góry
Jak wiecie odeszła od nas nasza koleżanka ogrodowiskowa. Dziewczyny napisały niej sporo a ja ze swojej dodam, że dzięki Kasi-Luizie powstał taki wzór poidełka. Dała mi nie tylko liść ale i sadzonkę tej rośliny i nie mogła zrozumieć jak ja z liścia chcę zrobić poidełko. obiecałam jej go pokazać i już nie zdążyłam

Kasiu Luizo to dla ciebie

to dla jeża

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:04, 22 sie 2017

Do góry
katel napisał(a)

No kawałek drogi jest , u nas ok 3 tyg nie padało a upały ponad 30 stopni i wysuszyło wszystko strasznie ale teraz i popadało i trochę chłodniej wreszcie .
Czekam na zdjęcia poidełek

Musze powiedzieć że na niektórych poidełkach efekt mnie zaskoczył

Małymi kroczkami do celu... 17:00, 22 sie 2017

Do góry
Dzisiejsze zakupy w B. nie wiem czemu ludzie tak na mnie dziwnie patrzą jak biorę takie ilości tulipanow

"Dziczki" - dzikie pędy na różach 16:49, 22 sie 2017

Do góry
U mnie z różami podobnie - szczególnie na kilku baronesse mam wielgachne pędy - mają tyle samo listków i ten sam kolor i wygląd ale są gigantyczne. Nie ma na nich pąków.

3 wielkie pędy na baronsse

gigant po prawej stronie innej baronesse

ten sam gigant

na gebruder grimm też miałam takiego wielkiego pęda ale wyglądał bardzo dziwnie - miał matowe i dużo mniejsze listki niż w nnych młodych pędach więc go wycięłam. Ale z tymi baronesse to nie wiem co to jest - czy tak po prostu rośnie jak wściekła czy to dziczki.

Pomóżcie proszę.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:48, 22 sie 2017

Do góry
Bardzo mi miło że na urlopie czasem pomyślisz o mne i zrobisz dla mnie zdjecia. Ta czaple albo kaczuszki z wielka radoscia bym adaptowała, pięknie zrobione ptaki i w pięknym otoczeniu , a u mnie tez zagosciły nowe ptaszki -trzy sztuki , takie:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:44, 22 sie 2017

Do góry
Podczytuję Was jakiś czas i podziwiam Wasze ogrody i wiedzę. Ja niestety nie mam takiej wiedzy i wyczucia, dlatego proszę o pomoc.
W końcu doczekałam się kostki, automatycznie zrobiło się miejsce na rabatkę. Na razie chcę zrobić nasadzenia wzdłuż chodnika. Myślałam o białym kamieniu i w dwóch rzędach coś zimozielonego, ale ładnie kwitnącego. Wymyśliłam sobie zawciąg nadmorski, a w drugim rzędzie kostrzewa siwa. Ale nie wiem czy to do siebie będzie pasowało i czy te rośliny nadają się na obwódki. A może doradzicie mi coś innego?
Chodniczek ma długość 5m.

Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Eliza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies