Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Katkak 06:49, 22 sie 2017

babka napisał(a)

Myslę, że dobry ogrodnik umiałby go ubrać i zrobić z niego fajny element ogrodu ale mnie trochę przerasta

Ola, nie pitol. Jesli masz wątpliwości czy jrstes dobrym ogrodnikiem, to wróć się na oierwsze dtrony swojego wątku .
Agania 07:45, 22 sie 2017

Dużo pomysłów i dużo pinów u Ciebie, dziewczyny mają świetne pomysły i zabawę z Tobą... i ty też nosisz się dalej z dylematami, pytanie czy masz dostępny u siebie materiał do wsadzenia, u nas brakuje takich roślin ,musiałabym roślin szukać po necie i zaczynać wiosną...wiem, że nie jesteś za wymianą roślin u siebie na całkiem nowe.

Trzymam kciuki, te zmiany Olu to jeszcze w tym roku?
mrokasia 11:32, 22 sie 2017

Ola, wybacz jakość ale myślałam mniej więcej o czymś takim .
To kółko to gracek, przed nim te zielone maziaje to rozchodniki a przed nimi te jasnozielone kropki to ID. Oczywiście to bazgroł bez skali i ilości.

babka 17:25, 22 sie 2017

Katkak napisał(a)

Ola, nie pitol. Jesli masz wątpliwości czy jrstes dobrym ogrodnikiem, to wróć się na oierwsze dtrony swojego wątku .

Kaśka budujesz mnie
babka 17:32, 22 sie 2017

Agania napisał(a)
Dużo pomysłów i dużo pinów u Ciebie, dziewczyny mają świetne pomysły i zabawę z Tobą... i ty też nosisz się dalej z dylematami, pytanie czy masz dostępny u siebie materiał do wsadzenia, u nas brakuje takich roślin ,musiałabym roślin szukać po necie i zaczynać wiosną...wiem, że nie jesteś za wymianą roślin u siebie na całkiem nowe.

Trzymam kciuki, te zmiany Olu to jeszcze w tym roku?

No ubaw po pachy
Śmiechy śmiechami ale co ja bym bez dziewczyn zrobiła ??!

Rośliny prócz trzcinników czy berberysów (w zależności na co się zdecyduję) mam u siebie. Gracki rozmnożę wiosną, trawki mam, rozchodniki, lawendy też więc nic tylko sadzić ... jak wie się jak
Chcę ruszyć z tym moim wrzodem już teraz ale póki co pogoda nie pozwala, ciągle pada

Dzięki, że kibicujesz
babka 17:37, 22 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Ola, wybacz jakość ale myślałam mniej więcej o czymś takim .
To kółko to gracek, przed nim te zielone maziaje to rozchodniki a przed nimi te jasnozielone kropki to ID. Oczywiście to bazgroł bez skali i ilości.

Fajne to !! Chciałam inaczej ale to mi się podoba. Ciekawie wypełni środek placyku i nie będzie tak płasko. Jak tylko przestanie padać zabiorę się do przymiarek Dziękuję Ci bardzo
Stawiałabyś na ID? Mam dylemat bo evergoldy są bardzo dekoracyjne i delikatne. Tylko ten ich brzydki start wiosną trochę mnie zniechęca.
Co do jakości ... mnie nie przebijesz
mrokasia 17:51, 22 sie 2017

Dobra, uznajmy że obie mamy talent do rysowania w paintcie .
A co do wyboru trawek - nie wiem . Mam małe doświadczenie z trawkami . Tylko chyba kolor ID lepiej się zgrywa z lawendą??? Jak masz jedno i drugie tzn. ID i evergoldy to przymierz do lawendy i zobacz co Ci bardziej pasuje .
Konieczki 19:11, 22 sie 2017

Olus nie mozesz sadzic trzcinnika i berberysa blisko siebie, trzcinnik zlapie rdze. Toszka przed tym ostrzega, wydaje mi sie ze nasza berberys to ciezkie towarzystwo.
siakowa 20:14, 22 sie 2017

Coraz ciekawiej
babka 20:15, 22 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Dobra, uznajmy że obie mamy talent do rysowania w paintcie .
A co do wyboru trawek - nie wiem . Mam małe doświadczenie z trawkami . Tylko chyba kolor ID lepiej się zgrywa z lawendą??? Jak masz jedno i drugie tzn. ID i evergoldy to przymierz do lawendy i zobacz co Ci bardziej pasuje .

Taki mam zamiar tylko zaczaruj ten deszcz !!
ID jest mniej problematyczna ale mam ją w miarę zagospodarowaną, za to Evg. czeka w skrzynce