Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 15:45, 11 sie 2017

Do góry
Od dwóch dni trwają u mnie prace nad ścianką z lustrem (nareszcie). Kupiliśmy wszystkie materiały. Jesteśmy w trakcie malowania.
Dziś po południu będzie montowana metalowa rama.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:42, 11 sie 2017

Do góry
Haniu sa i takie pod linijke tez ale te naturalne mi sie bardzej podobaja. Duzo tych rabat mama. Zielen miejska sie stara

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 15:38, 11 sie 2017

Do góry
było kiedyś tak

a teraz jest tak - jedyny sposób (chyba) na brzydkie i wygryzione liście
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:34, 11 sie 2017

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:33, 11 sie 2017

Do góry
wredniak po metamorfozie z igły zrobił się kieliszek

Do raju daleko - u Ewy 15:31, 11 sie 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Ewa fajna fotorelacja, dziewczyny mają piękne ogrody. U ciebie też sporo zmian. Pięknie!

Aniu, będziesz miała możliwość zobaczyć mój ogród w innej porze roku To zupełnie inny widok niż w czerwcu, a faktem jest, że zmian też kilka wprowadziłam.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:30, 11 sie 2017

Do góry

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:26, 11 sie 2017

Do góry

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:24, 11 sie 2017

Do góry
Leniwy i upalny czas....środek lata....urlop...nasycone kolory, zieleń już też nie taka świeża i trawki zaczynają skupiać na sobie uwagę na rabatach.

Sezon 2017 u Hanusi 15:24, 11 sie 2017

Do góry
Tak, tak, Izabelko! To już prawie 1.5 roku! Cudze dzieci szybko rosną!

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:20, 11 sie 2017

Do góry
Haniu pracowity bardzo nie bedzie, mamy plany wycieczkowe
Dzis kino
w sobote jedziemy odebrac zamowiona maszyne rolnicza i przy okazji moze cos obejrzymy
w niedziele wystawa ogrodowa w Pfaffenhofen.
w we wtorek jedziemy do Dachau, Emus z synem beda biegac na 1500m a a sie wybieram do palacu i jego ogrodow.

Dzis przy okazji sniadanka porobilam troche fotek moich ulubionych rabat ulicznych, czesto kolo iech przejezdzam a dzis sie im troche uwazniej przygladnelam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:56, 11 sie 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Bardzo ładne miejsce Pracy dużo włożyłaś, ale warto dla takiego efektu
Ogród zapachów u Jasi 14:31, 11 sie 2017

Do góry
mira napisał(a)

Witam. Budleja robi wrażenie - jak cały ogród zresztą Pozdrowienia.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:21, 11 sie 2017

Do góry

Tu też zmiana. Rosła tu macierzanka, bardzo się rozłaziła. Ciągle źle wyglądała, dokupiłam trawę i posadziłam kostrzewy, które miałam w donicach. Wiedziałam, że kiedyś mi się przydadzą, no i rojniki, które nie zimują i ciągle zapominam jak się nazywają. Co roku mówię, że ostatni raz je przechowuję przez zimę, a jak przychodzą mrozy robi mi się ich szkoda i znów się z nimi męczę kolejną zimę.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:10, 11 sie 2017

Do góry
Od dłuższego czasu w tym miejscu nie robiłam zdjęć, zrobił się tam straszny rozgardiasz. Kiedyś ponacinałam firankę, żeby dosadzić roślinki. W zimie krety znalazły dziury w firance i tamtędy wyrzucały ziemię z pod żwirku. Żwir wymieszany był z ziemią i bardzo nieładnie to wyglądało. Samo polanie wodą nic nie dało, trzeba było ściągnąć żwirek, przesiać przez sito, wypłukać go w wiadrze, położyć nową firankę, pousuwać zbędne rośliny i rozsypać żwirek. Jeszcze nie odświeżyłam całej rabaty żwirowej bo straszne upały, ale zrobię porządek i z resztą. Firankę pod żwirem stosowałam jeszcze przed wejściem na Ogrodowisko, nie dusi ona korzeni roślinom, a w razie wymiany żwiru łatwiej jest go wyzbierać i nie ma tak dużych ubytków.

Ogród Mirelli 14:04, 11 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pierwszy raz kupiłam tak wysoką hortensję - Limelight. Jest wyższa ode mnie

Ladniutka ale tez skapo obsypana kwiatami, u mnie w szkolkach wiekszosc hortek to same liscie, ciekawa jestem czym to idzie, dobrze,ze chociaz moje w ogrodzie nie strajkuja w tym roku i kwitna
na początek... 13:59, 11 sie 2017

Do góry
Witam,
To mój pierwszy własny wątek na Tym forum. Jestem na etapie zakładania ogrodu i jeżeli można to tak nazwać to pierwsze kroki mam za sobą - trawa zasiana i rośnie. Nadszedł czas na kolejny ruch i tu właśnie brakuje wiedzy i pomysłu. Ogólny zarys co do planowanych rabat i roślin kreśli się w głowie, nieco trudniej przenieść to na przysłowiowy "papier". W kolejnych moich postach spróbuje nakreślić moje oczekiwania i zwracam się do Was jako doświadczonych "ogrodników" o pomoc, porady, uwagi, sugestie i wskazówki.
Moja działka jest zlokalizowana od strony południowo-zachodniej, na brak słońca nie mogę narzekać. Podtopienia raczej nie występują. Grunt jest przeobrażony gdyż musiałem nieco podnieść i wyrównać teren: wierzchnia warstwa ok. 3-5cm, czarnoziem, ok. 20cm piasek gliniasty, ok. 15cm rodzimy humus, pozostały grunt to dobrze przepuszczalny piasek.
Co do nasad, lubię wszystkie rośliny i tu jest problem.
Na początek kilka zdjęć mojej działki wraz z planem ze stanu obecnego. W wolnej chwili wrysuję to co kiełkuje w głowie. Złotokap i bukszpany widoczne na zdjęciu do zaadoptowania i przesadzenia.
A-ha, ogrodzenie od frontu będzie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:57, 11 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kiedyś mi się zdarzyło mieć w gruncie, podlewać prawie nie trzeba, ani tak nawozić , a super się płożą. No i w następnym sezonie miałam własne samosiejki
Dobrze by było, żeby się wysiały, chociaż na drugi rok planuję tam inny kolor.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:52, 11 sie 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jakie Ty masz rarytasiki roślinne i dekoracyjne Lubię oglądać Twoje widoki
Wczoraj przyszły od Ciebie nasionka Dziękuję
Wysiej od razu część, a resztę na wiosnę. Za miłe słowa dziękuję. Trawnik jak zwykle psuje wszystko, ale trudno suszę mamy od maja. Ratuję tylko rabatki, a to już aktualne zdjęcia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies