Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:10, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Publikacja w zagranicznym piśmie choćby a co tam.

I tak trzymać
Wspaniale, że ogród z Polski będzie zaprezentowany za granicą.
I jeszcze wspanialej, że będzie to Ogród, który TY stworzyłaś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:34, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gosik, słoneczko było wręcz niepożądane i tak się stało, pogoda była idealna, bez słońca, bo powstają w ogrodzie okropne fragmenty oświetlone i zacienione, a tak - jest idealnie

Ale fotki są super jak przenika słoneczko.
Ostatnie Twoje zdjęcia tego dowodzą
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:06, 11 wrz 2014

Do góry
mariola_piekniewska
ja jeszcze parę słów do tego oczka
założenie wygląda naturalistycznie i ten prostokątny kształt wody jakoś mi tam nie pasuje

może pomoże Ci przeróbka oczka w wykonaniu Gardenarium
zajrzyj do tego wątku od początku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda?page=7
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:35, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Staw w słońcu (wczorajszym)

Cudnie jak zawsze...
...Jakby lato trwało, ale takie wakacyjne....z błogim lenistwem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:29, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Staw w słońcu (wczorajszym)

Cudownie odbija się światło w trawach...ech rozmarzyłam się. Pozdrowienia ślę.
Ogród z lustrem 13:34, 11 wrz 2014

Do góry
Podobno zakończony taras, lecę porobić fotki, ale deszczyk zaczął siąpić więc nie wiem czy da się, ale pojadę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:30, 11 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ależ u Ciebie Danusiu się dzieje w życiu zawodowym, jak TY to ogarniasz 
Podziwiam i szczerze gratuluję !

a co ma wyniknąć?????

Publikacja w zagranicznym piśmie choćby a co tam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:29, 11 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Mam nadzieję, że chociaż słoneczko ładne było do tych zdjęć?

Gosik, słoneczko było wręcz niepożądane i tak się stało, pogoda była idealna, bez słońca, bo powstają w ogrodzie okropne fragmenty oświetlone i zacienione, a tak - jest idealnie
Program ochrony roślin 13:27, 11 wrz 2014

Do góry
Świeżo sadzonym roślinom na starcie potrzebne jest:

Dobra ziemia do iglaków podsypana w dołek i podlewanie, bo uschną. Wyściółkować przekompostowaną korą sosnową. Nie kłaść szmaty na ziemię. Tylko ściółkę, Nie posadzić ani za głęboko, ani za płytko I to wszystko. Tuje nie choruja jak jest im dobrze i mają wilgoć w glebie.
Testowe dodawanie zdjęć 13:23, 11 wrz 2014

Do góry
Rób ENTER pomiędzy tekstem a zdjęciem
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:09, 11 wrz 2014

Do góry
mariola_piekniewska napisał(a)
WITAM
POMÓŻCIE MI ZAGOSPODAROWANIU OCZKA NIEWIEM JAKIE ROSLINY MOGE POSADZIC wywaliłam jałowce bo zajmowały dużo miejsca myśle o liliowcach na około bo mam ich dużo ale niewiem co dalej

W pierwszej kolejności rozmyślam nad celowością oczka w srodku rabaty, gdzie dokoła jest napakowane roślin co niemiara - niedobrze
Po drugie widać folię, w dodatku złą strona (niebieska) - tak nie powinno być.
Do oczka powinno dojść się po trawniku, trzeba je jakoś usytuować z sensem a nie tak po prostu jest pośrodku.

Bez zmiany tego nie ma co planować jakichkolwiek roślin, bo to nic nie pomoże. Nic nie sprawi, że będzie ładnie, bo od tego trzeba zacząć, że narysować jak to jest usytuowane ws stosunku do reszty ogrodu
Jest źle zaplanowane tutaj

Kamyczki wywalić, inaczej zamaskować folię, albo przerobić oczko, będzie zieleniało, bo nie ma strefy błotnej, gdzie mogą rosnąć rośliny przybrzeżne. Nie będzie równowagi biologicznej w oczku i glony urosną na potęgę.

Czy to miejsce gdzie stał fotograf jest kostka? Czy trawnik czy dom?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:09, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani, trzymajcie się prawidłowej nomenklatury - nie cyprys, tylko cyprysik. Cyprysy u nas nie rosną

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:05, 11 wrz 2014

Do góry
Kochani, trzymajcie się prawidłowej nomenklatury - nie cyprys, tylko cyprysik. Cyprysy u nas nie rosną
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:01, 11 wrz 2014

Do góry
mariola_piekniewska napisał(a)
Witam
kto mi pomoże ze zrobieniem ogrodu jak mam to zaplanować ??

Wykopać wszystko i od nowa trzeba robić, teraz się nie okłada kamieniami rabatek, nad oczkiem nie sadzi się jałowców, a byliny nadwodne
Za mało z tych zdjęć wynika, w sumie wynika to, że tak nie powinno być
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:51, 11 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj miałam w ogrodzie profesjonalną sesję fotograficzną, przyleciała polska Pani fotograf, ale z Anglii. Zobaczymy co z tego wyniknie

Mam nadzieję, że chociaż słoneczko ładne było do tych zdjęć?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:15, 11 wrz 2014

Do góry
Wszystkie zdjęcia to bajka .

Gardenarium napisał(a)
Wczoraj miałam w ogrodzie profesjonalną sesję fotograficzną, przyleciała polska Pani fotograf, ale z Anglii. Zobaczymy co z tego wyniknie

Gratuluje, zresztą co tu się dziwić tak cudownych ogrodów jest niewiele na świecie. Zaraz zaczną się kolejki fotografów .
Choroby trawnika 10:12, 11 wrz 2014

Do góry
Albo Kiepenkerla albo Graminexu. Siałąm też firmy Kalnas. Może być sportowa, uniwersalna. Ja z tym nie mam problemu, najważniejsza jest prawidłowe przygotowanie gleby, a potem pielęgnacja.
W zasadzie to kładę trawniki z rolki, nie mam czasu na ryzykowanie ulewą i wschody chwastów. Trawa musi być doskonała.
Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 10:09, 11 wrz 2014

Do góry
No to spaliłaś, musisz najpierw pozbyć się chwastów w dowolny sposób, ekologiczny lub nie, potem wynajmij sprzęt, glebogryzarkę, kup dobrej ziemi ogrodowej kompostu, torfu, czegokolwiek, rozsyp (wcześniej ujmij trochę tej gliny, bo się poziom ziemi podniesie, przegryź sprzętem rozsypaną warstwę z tą ziemią co jest, niech się trochę rozluźni, potem równaj, wałuj, grab i równaj do oporu i wtedy siej. Młoda trawka codziennie potrzebuje wody. Nikt nie mówił, że to proste zajęcie. Albo lepsze rozwiązanie - zainwestuj i połóż trawnik z roki. Będzie po kłopocie.
Nowe funkcjonalności: Szybkie dodawanie zdjęć, uśmieszki, statystyki i inne drobne zmiany 10:02, 11 wrz 2014

Do góry
Innowacja nie jest potrzebna bo to się robi w prosty sposób. Jest na to sposób tutaj, nie musisz przeglądać tylu stron

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4120-jak-przejsc-do-wybranej-strony-watku

Klikasz prawym myszką jakbyś chciała skopiować adres linku, robisz tak, żebyś mogła ręcznie wpisać dowolny numer strony i klawisz ENTER i masz wybraną stronkę.

Masz przykładową stronkę https://www.ogrodowisko.pl/watek/2999-prawie-ogrod-prawie-robi-wielka-roznice?page=146

Na końcu jest np. nr 146, chcesz 50 to zmieniasz 146 na 50 i enter.
Fiesta Garden 2014 - Opole 09:59, 11 wrz 2014

Do góry
Ciekawe czy to pierwszy raz, czy już odbywały się? U nas nikt chyba jeszcze nie opisywał wrażeń z tej wystawy. Bardzo jestem ciekawa opinii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies