Basiu dziękuję serdecznie
Ja uwielbiam takie dodatki w ogrodzie, wreszcie powstaje moja ceglano betonowa architektura.
Na murku zawiśnie betonowy anioł, a nie jak planowałam żeliwny zlew
Ładniej wygląda
Zaczęliśmy już budować mur w biesiadnym
Za jakiś czas pokażę efekty.
A tu gdzie zakręca rura jest puste miejsce po klonie Orange Dream, którego dziś wykopałam. Pękł mu pień po przymrozkach, zauważyłam niestety dopiero jak już zaczął usychać i wdał się grzyb Co by tu posadzić?
Dziś kupiłam 6 szmaragdów i posadziłam od frontu . Mają być one tłem dla hortensji, które chcę tu posadzić. Myślałam żeby pośrodku posadzić Hortensję Grandiflorę, podsadzić ja hortensjami bukietowymi i dać obwódkę z bukszpanu. Ale teraz sama już nie wiem czy to dobry pomysł.
Szukałam szukałam gdzie mi odpisałaś i mogła bym tak siedzieć i podziwiać do jutra masz tyle superaśnych okazów Jarzmianka ciągle mi w głowie i te kule białe jak bombki morskie nastroszone egzotycznie wyglądają liliowce tylko wzdychać Mówisz że ta pierwsza hosta to Fortunei coś tam to mogę sobie zapisać ... dzięki kochana pysznogłówki masz fajne kolorki białą gdzieś widziałam też fajna...buziaki zostawiam śliczne foty robisz zbliżeniowe
Pani Danusiu ,proszę nie zrozumieć mnie źle, podziwiam stworzone ogrody i to co proponuje Pani na forum, ale .. mąż mi marudzi ,że same drzewka to jak to tak, on chce mi tu jakieś kamienie poukładać i skalnika zrobić
A gdyby tak dać w środek trzmielinę na pniu, przed nią i za nią kule danica lub bukszpanowe (kule bukszpanowe będą tez wzdłuż podjazdu-nie za dużo tych kul ?) i zostawić trawki i wrzosy ? To tylko takie moje "zielone" myślenie, ale spokój w rodzinie by był
I jeszcze pytanie czy trzmielina mi przetrwa w takim miejscu? Utwardzone pod kostkę, dziurę mi wykopali na środku, myślę wysypać tam lepszą ziemie, ale i tak korzenie chyba nie bardzo się rozejdą .
Wieczorem dla mnie najpiękniej pachnie a tu sadziec Little Joy
panoszą się wszędzie jeżówki ale nie odmianowe tamte mi powypadały
A tu jeszcze pączek kielichowca wonnego
powojnik Cassandra