Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródkowe rewolucje

Ogródkowe rewolucje

kamcia 14:43, 05 sie 2017

Toszko bardzo dziękuję

Dzięki Tobie naprawiam błędy i mam nadzieję, że roślinki się odwdzięczą.

Niektóre miejsca już mi się podobają, inne jeszcze nie do końca, ale to pewnie kwestia wielkości roślin. Jak są większe to jest dużo lepszy efekt.

Tu mi jeszcze czegoś brakuje przed vanilkami. Myślałam o seslerii wiosennej, by na wiosnę pusto nie było, będzie pasować?

A teraz Wam pokaże z czym dzisiaj walczy mój M. Efekt nie przygotowanej ziemi- początki zakładania ogródka. Wykopać tylko dołek i dobrej ziemi do tego dołka co będzie sadzona roślina. Potem po paru latach płacz, że roślina nie rośnie, bo dołek za mały i korzenie nie maja jak się rozrastać. Dzisiaj chcemy wsadzić ML więc teraz już wiem, że musi być odpowiednia ziemia.

To "ziemia" obecna. Kamienia, ił i piach. M wykopuje i będziemy dopiero dawac dobrej ziemi, przekompostowanej kory, obornika. Mam nadzieję, że uda się dzisiaj posadzić te trawy na tym kawalku.

kamcia 14:51, 05 sie 2017

Polinko, nie wytrzymałam do wiosny , podzieliłam tą rozplenicę, wkurzała mnie ta "inna trawa". Będzie rosła to dobrze, nie to nie

Mam jeszcze pytanie, czy dobrze będzie jak pomiędzy hortensję wsadzę gracillimusy?, nie bedzie im za ciasno?. Dalej po lewej będzie szpaler 17 gracków.

Berberys admiratation coś mi zielenieje. Strona zachodnia więc słońce ma.
polinka 15:20, 05 sie 2017

Kami,jak podzielilas teraz rozplenice to pilnuj podlewania i podlej korzonkiem.ja moim teraz na rabacie tym małym leje codziennie 5l wody
Grackow bym nie dawała do hortek.hortki się rozrosna i będzie mało miejsca.a i geacilimus nie należy do małych traw
Buziaki
Marzenaka 16:40, 05 sie 2017

Ale ładnie masz. Takie zadbane wszystko. Porządeczek jest. Piękne kompozycje. Ten murek też super wygląda.
Wydaje mi się że Gracki będą mieć tam mało miejsca bo przecież hortensje nabiorą masy.
kamcia 18:13, 05 sie 2017

Polinko, Marzenko gracków tam nie będzie, ale oczywiście nie wytrzymałam i posadziłam liatrę, którą miałam w przechowalniku.

Udało się posadzić ML

Było:

Posadzone ML

Dosadzone tawuły i posypane korą

Toszko, Polinko dziękuję. Buziaki dla Was

Niech teraz zdrowo rosną. We wtorek akcja gracki i wrzośce. Mam nadzieję, że kurier nie zawali .
Toszka 21:08, 05 sie 2017

kamcia napisał(a)

(...)

Tu mi jeszcze czegoś brakuje przed vanilkami. Myślałam o seslerii wiosennej, by na wiosnę pusto nie było, będzie pasować?

(...)

Nie mam nic przeciw seslerii ale ja bym tam dała hakone. Niech się wylewa z rabaty. Niech powiewa równoważąc monumentalne kształty iglaków i strzelistych miskantów.
Johanka77 21:10, 05 sie 2017

Toszka napisał(a)

Nie mam nic przeciw seslerii ale ja bym tam dała hakone. Niech się wylewa z rabaty. Niech powiewa równoważąc monumentalne kształty iglaków i strzelistych miskantów.

Tak! Daj hakone! Ja się właśnie dziś nad swoją na brzozowej rozpływałam.
Johanka77 21:14, 05 sie 2017

A teraz Wam pokaże z czym dzisiaj walczy mój M. Efekt nie przygotowanej ziemi- początki zakładania ogródka. Wykopać tylko dołek i dobrej ziemi do tego dołka co będzie sadzona roślina. Potem po paru latach płacz, że roślina nie rośnie, bo dołek za mały i korzenie nie maja jak się rozrastać. Dzisiaj chcemy wsadzić ML więc teraz już wiem, że musi być odpowiednia ziemia.

To "ziemia" obecna. Kamienia, ił i piach. M wykopuje i będziemy dopiero dawac dobrej ziemi, przekompostowanej kory, obornika. Mam nadzieję, że uda się dzisiaj posadzić te trawy na tym kawalku.

Szczerze współczuję! U mnie piach jak ta lala! Dziś przewaliłam 15 taczek żeby pod gracki podłoże wymienić. I to zaledwie na kilku metrach...
kamcia 21:35, 05 sie 2017

Dziewczyny tą hakone to tą zieloną, czy żółtą ?

Asiu ja nie dałam rady tego wybierać, ciężko było nawet widły wbić. M wszystko wybrał i wywiózł. Idę do Ciebie oglądać tą hakone
alis 21:39, 05 sie 2017

Kamcia, cudnie u Ciebie