Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:59, 06 lip 2013

Do góry
I mma taką dwukolorową pelargonię

Dla Izy.... Niestety różyczka przekwitła...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:58, 06 lip 2013

Do góry
Kondzio buziaczek wielkie dzięki za kwiatka Moje żółte przekwitły tym bardziej twoja róża mnie cieszy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 06 lip 2013

Do góry
Na koniec doniczkowo

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:55, 06 lip 2013

Do góry
Lawendę uwielbiają pszczólki i ja

a ja uwielniam horti

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:54, 06 lip 2013

Do góry
Wreszcie rozplenica little bunny i runianka nabrały rozmiarów

... stipy i carexy powiewają wśród bukszpanów

a care frosted curls do podziału bo za gęsty ... będzie zdobuł nową wykoncypowaną rabatę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:50, 06 lip 2013

Do góry
I mój ulubiony kącik, który widzę siedząc na kanapach. Dzisiaj na nich zasnęłam w południe... na 5 min

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:49, 06 lip 2013

Do góry
Przetacznik Christa zaczyna kwitnąć, na razie zdominowane przez zwykłe

I pomyśleć, ze chciałam wyciepać te liliowce w ubegłym roku.... wystarczyło dodać przetaczniki... To moja pseudo-angielska rabata

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:46, 06 lip 2013

Do góry
Chwilka przerwy i jedziemy dalej
okrywowe różowe:1. fairy (namniej mi się podoba),2, bonica i 3, najpiekniejsza NN
Bonica (???)

NN - rośnie jak szalona i jest pełna.

Gdy przekwita kwiatki robią się białawe

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:24, 06 lip 2013

Do góry
Dzisiejsze róże
Aspirin rose

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:22, 06 lip 2013

Do góry
Buk w bajzlowni strzyzony na płasko i rozpięty na tyczkach bambusowych. Zdjęcie dla Gusiarz. Wycinam wszytskie gałązki, które odstają
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:20, 06 lip 2013

Do góry
Przemeblowanie donicowe
Najpierw M sprzęt do przeprowadzek donic zakupił

a potem duże donice poszły na taras południowy

laury przed garaż

a trzy bambusy na taras kuchenny - osłaniaja nas na kanapach przed wścibskimi

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:17, 06 lip 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

A widzisz coś mi się tłukło po głowie, że o biotechnologię chodziło dlatego pomyślałam o biologii....
...no to faktycznie bez stresów do tego podchodzicie.... u mnie do czwartku czekamy na ogłoszenie wyników....nie wiem czy się boję więcej ja czy Syn....
....u mnie Młody na kasie siedzi...od stycznia sobie w weekendy dorabia, teraz w wakacje częściej....nigdy nie miał problemów z oszczędzaniem....tym bardziej cieszy go własny grosz....
....gorzej z Młodą.... ze złożeniem cv zbiera się 4 tygodnie, a sama chciała iść do pracy...i z oszczędzaniem u niej gorzej...a szefowa "kosa", by się mojej przydała

....miłej soboty życzę....obfoć proszę swoje Austinki, bom ciekawa jak u Ciebie się sprawują i jak kwitną....

Moja córka jak Twoja w ubiegłym roku tylko na chęciach się skończyło w tym roku 20 cv rozesłała i była na trzech rozmowach kwalifikacyjnych a skończyło się na ogłoszeniu, które przeczytałam na drzwiach w naszym wiejskim markecie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:16, 06 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
chodzę i chodzę mówisz że kiedys będzie tu pięknie dla mnie jest przeslicznie a co będzie później to ho ho dobrą ręke masz pięknie wszystko rosnie Mażenko pozdrawiam serdecznie

Edytko w ogrodzie zawsze jest coś do roboty i poprawy i to jest fajne

Witaj !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:15, 06 lip 2013

Do góry
Bogdziu nie strasz mnie

Eee tam czekam zatem cieprliwie na zdjęcia metamorfozy ogrodu i trzymam kciuki

Izuś zdjęcia żywopłotu jutro bo był cięty na koniec dnia...

Gusiarz zaraz wkleję dla ciebie zdjęcie buka ciętego na płasko

Filip - buki mi strasznie atakują mszyce i to mnie powstrzymuje przed szaleństwami bukowymi. Dzisiaj pryskałam nów te wstrętne mszyce

Irenko - na ukąszenie koniecznie weź jakiś antyhistaminik: cetryzynę lub loratadynę są dostępne bez recepty. wszystkie opryski wykonałam bo nie padało. raczej jak moja mama mówi - jak ksiądz kropidłem
Droga za płotem - jak ja się cieszę!!!

Ogród do kwadratu 16:20, 06 lip 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Sławko - moje szałwie po ulewach mają teraz pozasychane liście u dołu i muszę je podsadzić jakimiś trawkami by im nóżki przysłonić

Marzenko - dzięki za komplementa - ja pytam jak je ciąć - bo w tej kwestii zupełne dno ze mnie... wiem że gałązki trzeba podkrzesać, ale czy końce gałązek też?? Czy jakoś inaczej?? Te drzewka docelowo maja być formowane na linkach rozpiętych pomiędzy słupkami w jednolitą ścianę. Poradź proszę jak je ciachać w takim przypadku?

Jula - to podobno Friesia - coś jakby parkowa była lub pnąca, bo niektóre gałązki jej się przewieszają. Ale u mnie miały być tam trzy luizki a wiosną okazało się że mam trzy żółte NN. Ale jak Ci pisałam mam luizki (tylko maluczkie jeszcze) i podsadziłam te luizki różą rosario. A jesienią żólte przenoszę do innego ogrodu

Jesli pociągnięte na linkach to na tych pędach które zostawisz nie tnij, szybko się połączą. Mozesz natomiast wyciąc wszystkie pędy z przodu i z tyłu pnia. Rozumiem, że linki będą wzduz muru a buki cięte na płasko? Więc możesz bez problemu wycinać wszystko to co rośnie w innym kierunku a zostaw te pędy, które mają się połączyć. Radzę jak najszybciej rozpiąc linki, bo pędy szybko zgrubieją i trudno będzie je prowadzić. Masz duże drzewka i one szybko przyrastają. Zrobię fotkę mojego buka właśnie na płasko w bajzlowni ciętego.
Zmykam dalej szaleć w ogrodzie.
Mój mały raj na ziemi :) 12:05, 06 lip 2013

Do góry
Sylwia, kochana przecież Ty masz ślicznie więc już nic nie przekopuj i nie buduj siedź na leżaczku i się delektuj widokami i pięknem dookoła
a słonko mam ! jest cudnie, cieplutko !
ale zaraz będzie cień na tarasie panowie się uwijają w tym ukropie, dobrze, że troszkę wieje....

Madżenka
,no zobacz sama !
przenawożona co ??? podcięłam, ale schnie dalej.... i żółknie cała....
dobrze, że tylko jedna!!! reszta się trzyma jakoś....

i jeszcze denerwuje mnie ta lawenda , że się tak pokłada..... ! za daleko jest, czy co?
będę zmieniać jak nic !
Mój mały raj na ziemi :) 11:38, 06 lip 2013

Do góry
Ojej czekam dalej na fotkę chorej róży. Niekiedy pomaga przycięcie pędów, podobnie jak wiosną
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:33, 06 lip 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
przyszłam pochwalić avaterek !!!

Muszę nowe zdjęcie zrobić lub wróce do tulipanów. Idę do Ciebie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:33, 06 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Hortensje, trawy, róze, żywopłot, mogłbym długo wymieniać wszystko przepiękne.
Mój ulubiony ogród
Moja siotra jest tak zachwycona i powiedziała, że chce mieć taki i żaden inny

Ciężar odpowiedzialności za ogród siostry mnie przygniótl ale jestem dumna
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:32, 06 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Witam w sobotę, pogoda jest, zapewne tyranie odchodzi
rób fotki, bo teraz jest ciekawie na ogrodzie, zwłaszcza z twoimi różami
buziaki

Irenko jeszcze nie tyram, na razie sprzątam i relaksuję sie na forum, ale za chwilę zmykam do ogrodu i będę biegać w stroju ku zgorszeniu sąsiadów Kurcze córka w pracy musze sama sprztać

Dzisiaj planuję przemeblowanie tarasu z donicami, ciecie irokezów grabów, stożkowanie grabów, dokkulkowanie bukszpanów, opryski roundapem kostki brukowej, podlewanie previcurem, oprysk miedzianem chorych roślin i sprzątanie podjazdu......
Zbaczymy co dam radę zrobić....
Budują mi drogę i mój podjazd jest cały zabłocony... Tylko czy jest sens sprzątać ... Tylko z "grubsza" bo jeszcze z dwa tygodnie będą szaleć z błotem na mojej drodze . Ale potem będzie pieknie. Nawet nie wiecie jak się cieszę, bo wreszcie nasze osiedle będzie mialo cywilizowany wygląd. Gdyby jeszcze chwasty na jednej dzialce były koszone....
No coż. Jesienią będzie częściowe zakładanie rabaty za płotem przy drodze. Graby wreszcie dostaną berberysowe bordowe skarpety a w przyszym roku może przemaluję elewację na bialo lub bardzo jasno szary
Jupi jaj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies