Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 23:54, 19 cze 2017

Do góry

Uwielbiam rozchodniki w tym stadium jakie one poukładane.

Kwiaty we włosach 23:52, 19 cze 2017

Do góry
Na koniec ogólne widoki

Pszczelarnia 23:48, 19 cze 2017

Do góry
Wreszcie dosztukowałam ubytek w starym bukszpanie, rośnie:

W tym roku róża 'Reine des Violettes' pdrzedziwnie się wybarwia, nie wiem dlaczego (taka wyblakła, to znów z plamami koloru właściwego)

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:48, 19 cze 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Miro piękne ujęcia z twojego unijnego ogrodu.
Duże drzewa .piękne zestawienia roślin.
To prawda każdy widzi ogród inaczej i co innego przykuwa jego uwagę.

Jest późno czy ja dobrze czytam unijnego? rety takiej kategorii nie znam to musowo żółte gwiazdki zapodać trza

super są te gwiazdki tyle że muszę je dodać do liliowca przywrotnika i paproci i będzie super - to oznacza przesadzanko

Moja działka na Dębowym Lesie 23:46, 19 cze 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
ależ Ty masz tych kwiatów
u mnie przestój z kwitnieniem
zastanawiam się czy się zdecydować na róże czy piwonie
róże chorują, piwoniom główki zwisają/pokładają się ech...
Gold standard - też mam tą funkię, przynajmniej tak wygląda jak Twoja

U mnie coraz więcek kwitnień.I żadnego przestoju nie ma.Od wiosny do jesieni cały czas tak.Ale przez lata tak ostanio nasadzałąm i tak dbałam,aby tak własnie było.
Ja kupiłabym ze 2 piwonie.Ale róze więcej kwitną i powtarzają.A są co przez cały czas też kwitną ,Może takie ?

Róża Augusta Luise

Souvenir du Dr Jamain

Róża Chippendale

Ogrodowy song 23:43, 19 cze 2017

Do góry
Jeszcze z czosnkami..

Kwiaty we włosach 23:43, 19 cze 2017

Do góry
Dzisiaj u nas było ciepło, nawet gorąco, miałam trochę podlewania, komary cięły jak diabli i jeszcze latały nie wiem co? Szerszenie, bąki? Coś wielkiego.U Was też tak?

a to zapomniałam jak się nazywa ten doniczkowy, przypomnijcie mi

macierzanka

przetacznik

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:41, 19 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Halo halo

halo, halo

dzwonią dzwoneczki

Pszczelarnia 23:40, 19 cze 2017

Do góry
To jeszcze dla Wendy "Ritausma':

Dla Miry żeleźniaki Russela:

Ogrodowy song 23:40, 19 cze 2017

Do góry
Goździki wpasują się wszędzie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:39, 19 cze 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Oglądam zdjęcia i wiem że w rzeczywistości jest jeszcze piękniej Jak tam Twoje róże? Posadziałaś już wszystko cośmy zwiozły? Bo ja jeszcze nie.
Powiedz Dorocie, że fuksja od niej ma godną, terakotową donicę z bardzo dobrą ziemią, spodziewam się więc niedługo fajerwerków na honorowym miejscu przy ławce.

Róże różnie - historyczne najlepiej - pokażę innym wejściem, też wszystkiego jeszcze nie posadziłam

Dorocie powiem bo właśnie do niej jadę i mamy 2 dni ogrodowe - pogapię się więc znów taką mam nadzieję na piękne ogrody.

Ciekawa jestem tej donicy

Od Doroty dostałam takiego skrętnika

Moja działka na Dębowym Lesie 23:38, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Lilie już? W zeszłym roku o tej porze faktycznie kwitły, ale ta zima i chłodna wiosna u mnie wszystko przyhamowała.

Naparstnice jakie wypasione, wow!

Tak, jak zwykle pierwsz zakwitają azjatki, potem św.Antoniego inni zwą św.Józefa.Już maja pączki duże.
Napartnice, też mi8 się podobają,I lubię je,Jedna moja, dwqie dokuione.[
Pszczelarnia 23:38, 19 cze 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

I Ewo, po prawej też, bardzo proszę.

Jakaś szałwia i czosnki- i przetacznik z arcydzięglem- to po mojemu....z widokiem na jakiś rdest

Urszullo, pytasz o niemożliwe do opisania. Postaram się.
Po prawej stronie ścieżki do strumienia poprawnie powinno być posadzone: kule bukszpanowe, szałwia 'Caradonna', sesleria jesienna, bukwica i czosnki oraz rozchodniki. Ale dorzuciłam jeszcze to białe baldaszkowate, rośnie selinum Walicha, zawilce 'September Charm' i aster frikartii 'Moench' - z przodu tej rabaty. Z tyłu rosną inne rzeczy atrakcyjne od lipca: floksy, kłosowce, tojady, jeżówki. Łoboda bordowa to tylko takie wykrzykniki kolorystyczne.

Po lewej stronie ścieżki do strumienia: sesleria jesienna, penstemon palczasty, rozchodniki, ożanka, liatria, chaber. Wilczomlecz. Z przodu. A z tyłu i z boku jeszcze coś innego. Jest kocimiętka kubańska, rdest i jeżówki blade, floksy, pysznogłówki, krwiściągi, mikołajki i przegorzany, jarzmianki i lilie, irysy i czekoladowe sadźce oraz krwawnice - wszystkie rośliny kontynentalnego lata.

Ogród zapachów u Jasi 23:37, 19 cze 2017

Do góry

O matko... jak bosko... Kocham te Twoje cegły...

Ach jeszcze chciałam Ci powiedzieć, że orliki z nasionek od Ciebie mają się dobrze i w tym roku pięknie i z zapałem kwitną

Duży buziak
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:34, 19 cze 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Ach jak pięknie! Fotki Twoje i Kondzia zachwycają, każde po swojemu. W takim obfitym ogrodzie jest co pokazywać
Czyściec Ci już kwitnie? Mój Humelo jeszcze nie. Jaką zimującą gaurę dostałaś? Marzę o takiej Gaury szalenie mi się podobają, lubię takie delikatne kwiecie

Justynko ogród zbieracza jest obfity - i teraz wszystko się wylewa zewsząd - lubię tak

Czyściec wielkokwiatowy kwitł ale już go ścięłam

Gaurę kupiłam u Finki - ma zimować ale Konrad mi powiedział że nie ma szans że już różne próbowali i nic z tego. Ja na dodatek posadziłam w skrzyni - całkiem źle - ma korzeń palowy i nie znosi przesadzania - tak się doczytałam

skrzynie na zimę mam zamiar opróżnić,przemalować i do warzywnika

Ogrodowy song 23:33, 19 cze 2017

Do góry
Krwawnik kichawiec. To jest ten moment, kiedy cieszy oko.

Ogród zapachów u Jasi 23:33, 19 cze 2017

Do góry
Poziomka napisał(a)

Kukliku kochany dziękuję, chociaż nie ja robiłam zdjęcia, ale ten przymiotnik przed ogrodem poprawił mi zdecydowanie nastrój i już nie grożę rabacie różano-piwoniowej że ją zlikwiduję, bo w tym roku jest głównie piwoniowa, a po burzach piwonie straciły na urodzie (drastycznych zdjęć nie pokazuję).
]
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Nie likwiduj, broń Boże, cudna jest U mnie dopiero będzie się rodzić taka rabata piwoniowa, więc z zachwytem i nieustającą przyjemnością podglądam u Ciebie co do towarzystwa pasuje. A jaka to piwonia? ta puchata jasnoróżowa?
Żałuję bardzo że nie widziałyśmy się na lilakach...
Moja działka na Dębowym Lesie 23:32, 19 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu mam pytanko w sprawie tego milina... jak ci się sprawuje? można go sadzić w pełnym słońcu? długo czekałaś na taki efekt? Mam w ogrodzie dwa pnie drzew, które chciałabym żeby mi obrosły milinem. I tak kombinuję czy to dobry pomysł.

Mój milin był po roku z pod pergoli przesadzony do takiego pala. W ten sposób prowadzony milin dużo mniej miejsca zajmuje .A lubię go..I chciałam go mieć w ogrodzie.Mój rośnie na pełnym słońcu już kilka lat.Dobrze rośnie.A by taki 3 metrowy pal obróśł to chyba 3 lta potzrbował.Już dokładnie nie pamiętam.Albo iu 4.Potem jeszcze milina pokaże jak się rozwija , jego wygląd .
Bardzo bodry pomysła jka mamsz pnie drzew,Już masz podporę .Wykorzystaj to.Tylko ja jak pisałam na wiosnę gółwnie wszystkie gałążki podwiązuję , potem sporadynie.
Clematis Carnaby

NN ?? mam podejrzenia czy to clematis Solidarność czy Westerplatte ????
Kwiaty we włosach 23:29, 19 cze 2017

Do góry
Mirella nawet mam 2 białe, jedną dużą i jedną małą a TY jaką masz?

Oto ona w towarzystwie innych roślin

i tutaj

Kiedyś będzie tu ogród 23:29, 19 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Moczarka kanadyjska mnie zadziwiła. Moja pływa tylko pod powierzchnią a tu taka wystająca nad lustro wody ma w sobie dużo uroku. Jutro moją jakoś usadowię wyżej
Staw super i żyjątka wszelkiej maści też.
Ona układa się po swojemu. A staw.. ach lepiej nie mówic... Sąsiad zaczął podlewać truskawki wodą z sąsiedniego stawu i w naszym poziom wody gwałtownie idzie w dół....

Moczarka kwitnąca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies