Kasiu w ten sposób mniej miejsca zajmuje ta roślina.A lubię ją.I chciałam ją mieć w ogrodzie.Potem jeszcze ją pokaże jak się rozwija jej wygląd
powojnik 'Innocent Blush
Clematis Minister
Mój milin był po roku z pod pergoli przesadzony do takiego pala. W ten sposób prowadzony milin dużo mniej miejsca zajmuje .A lubię go..I chciałam go mieć w ogrodzie.Mój rośnie na pełnym słońcu już kilka lat.Dobrze rośnie.A by taki 3 metrowy pal obróśł to chyba 3 lta potzrbował.Już dokładnie nie pamiętam.Albo iu 4.Potem jeszcze milina pokaże jak się rozwija , jego wygląd .
Bardzo bodry pomysła jka mamsz pnie drzew,Już masz podporę .Wykorzystaj to.Tylko ja jak pisałam na wiosnę gółwnie wszystkie gałążki podwiązuję , potem sporadynie.
Clematis Carnaby
NN ?? mam podejrzenia czy to clematis Solidarność czy Westerplatte ????
Tak, jak zwykle pierwsz zakwitają azjatki, potem św.Antoniego inni zwą św.Józefa.Już maja pączki duże.
Napartnice, też mi8 się podobają,I lubię je,Jedna moja, dwqie dokuione.[
U mnie coraz więcek kwitnień.I żadnego przestoju nie ma.Od wiosny do jesieni cały czas tak.Ale przez lata tak ostanio nasadzałąm i tak dbałam,aby tak własnie było.
Ja kupiłabym ze 2 piwonie.Ale róze więcej kwitną i powtarzają.A są co przez cały czas też kwitną ,Może takie ?
Róża Augusta Luise
Souvenir du Dr Jamain
Róża Chippendale
O tak przyszedł czas i na clemki, które też bardzo lubię
Ech chciałam M.Skłodowską ,ale nie wyszło. Jakiś inny dostałam
Trudno będę ją podziwiać u ciebie.
Clematis niespodzianka, ile tych pomyłek jest to szok.
Ja kupiłam też taki niebieskawy pełny , a co z niego wyrośnie to też nie wiem, póki co ma pączki.
Ale masz ciekawą surfinię super wygląda. Ja kupuję jasne, bo ładnie je z drogi widać. Miałam kiedyś pelargonie czerwone, ale na tle ciemnego okna z daleka nie było takiego efektu.
Ja też nie lubię pomyłek.Ale co zrobić.. zdarzają się
Mam kilka surfinii,Nie wszystkie jeszcze pokazałam
Ja lubię ciemne kwiaty i też je kupuję do kompozycji.Ale masz racje, te jasne ładniej się prezentują już daleka.Na drugi rok chyba bardziej postawię na róże i biele
Pełnik chiński , niewielki jeszcze , bo kupiony parę dni temu jako europejski.Ale dzięki zaglądaniu do was, już wiem ,że to chiński..Czyli wyższy i pomarańczowy
Co to mam ?Nie mam pojęcia dobra roślinka, czy nie ??