Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Anna i Ogród 05:09, 23 sie 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fotki problemu z góry.
Co tu nie gra???? Jak to naprawić ???

Zaczełabym od tej małej rabatki z przodu
Masz tu kolumnowe drzewko. Posadziłabym za nim przy tych schodkach z płytek tak jak w lewym rogu lawendę na całej długości. Albo kupkami po 3 szt tak jak z lewej ale też takie kupki z tyłu na srodku za drzewem i po prawej stronie.

A z przodu masz chyba jakieś wrzosy. Fajne są ale mi brakuje ich więcej. Zrobiłabym cały pas wzdłuż brzegu.

Ptasi gaj 00:03, 23 sie 2017

Do góry
c.d.

Maleńka żabka na liściu

A tutaj w wodzie

Proso zielone

Proso czerwone

Ptasi gaj 23:57, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Choina kanadyjska moja pupilka pięknie rośnie strzyzona już dwa razy w tym roku.

Ptasi gaj 23:54, 22 sie 2017

Do góry
c.d.

Niezawodna drugie kwitnienie ile ma paków.

Róża kwitnaca non stop kwiat utrzymuje się bardzo długo. Kwiat zmienia kolory.

Ptasi gaj 23:49, 22 sie 2017

Do góry
Piękny powojnik kwitnie bez przerwy. Rośnie w donicy głębokiej.

Kwiatki doniczkowe na ganku

Róża Austina "Oliwia" mam ją od wiosny tego roku. Bardzo ładny kolor i zapach.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 23:48, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Aneczkowe marzenia 23:44, 22 sie 2017

Do góry
Może ktooś rozpozna tą hortensję? Podpisana jest tylko jako hortensja bukietowa i tyle. Dostałam ją w prezencie miesiąc temu i wiem tylko, że była kupiona w Mrówce.
Ptasi gaj 23:43, 22 sie 2017

Do góry
Gintura napisał(a)
Łał to chcę ją mieć odszukaj proszę pełną nazwę jeśli to nie kłopot i napisz proszę czy jest trudna w uprawie i jakie wysokości osiąga.

dzięki

Ta róża nazywa się Karen Blixen. Ja mogę tylko pisać o samych superlatywach. Piękna biel, sama się oczyszcza gubi płatki. Mam ją 3 sezon i co sezon to piękniejsza. Poczytaj w internecie jest dużo materiału na jej temat.

To są zdjęcia z soboty ub. tygodnia przed ulewą. To jest jej drugie kwitnienie.

Pod bosymi stopami 23:29, 22 sie 2017

Do góry
Osłona tarasu z clematisami Montana Freda.Jeden niestety uschnął, nie wiem co się stało Pozostałę mają się dobrze. Dziś dotarły róże okrywowe i pnąca Aloha. Z sadzeniem czekam na koński obornik, mam nadzieję że najpóźniej w sobotę będą w ziemi.

Chyba na każdym ze zdjęć widać że i dom i działka wymagają jeszcze sporo pracy ale...postaram się jutro dodać zdjęcia dla porównania z wczesnej wiosny. Chyba sama powinnam sobie przypomnieć jak było
Pod bosymi stopami 23:22, 22 sie 2017

Do góry
A to dzisiejsza przymiarka. Ławka wisiała kiedyś na placu zabaw ale była zbyt niebezpieczna dla dzieci i zdjęliśmy po pierwszej sytuacji kiedy córka prawie dostała nią w zęby. Mąż przerobił na stojącą i mimo że za nią nie przepadam to w tym wydaniu ma szansę z nami zostać. Wiem że krzywo stoi, przesadzę rodka to "wyprostuję" rabatę

I szersza perspektywa na rabatę ( to przy schodach wejściowych)

To co rośnie w prawym roku to wsadzony na szybko prezent od sąsiada. Nie wiem co z tym dalej zrobić Chciałabym żeby ta rabata była w dużej części zimozielona ale przy cegle widzę też rozchodniki i może trawy?
Pod bosymi stopami 23:13, 22 sie 2017

Do góry
Obecny widok z tarasu

I posadzona wczoraj morwa biała

Za taśmą planowany żywopłot grabowy.

Ściana północna zarośnięta zostanie kiedyś mam nadzieję wsadzonymi w tym roku hortensjami pnącymi. Widać niedokończone ścieżki i zejście do warzywnika

I jeszcze rabata z przodu
Moja działka na Dębowym Lesie 23:09, 22 sie 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jednego roku byliśmy świadkami zbierania się boćków do odlotu. Niezapomniane wrażenie. Pierwszy raz w życiu widziałam tyle ich na raz. Na naszej i pobliskich działkach było ich razem pewnie z 200 sztuk. Cudowne to było choć mnie zawsze smutno jak odlatują.

No właśnie, tak bardzo utożsamiamy się z tymi boćkami choć one w połowie sa nasze,Ale takie akurat na wiosnę, gdzie wszystko się budzi i jest widoczne, i one takie duże, majestatyczne , może po to aby nie przegapić tej wiosny tego szczególnego czasu .
To miałaś cuudne widoki te sejmiki bocianie.
U mnie nie opodal tez takowe są sejmiki.
I też szkoda, wielka szkoda, jak one odlatują, jak ich już nie widzę jak jadę na działkę i nie słyszę

Hortensja Bobo z jednej strony - od tarasu

I z drugiej

Moja działka na Dębowym Lesie 22:58, 22 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Piekne te bocki!
Ale masz teatr najwyższych lotow

Nommm, i za taki teatr exclusive nic nie musze płacić, nie muszę jak coś mi się podoba jakaś szyuka, rezerwować bilety na kilka miesięcy wcześniej,aby ja obejrzeć. mam to wszystko Gratis z takim bonusem moje działki i tego magicznego miejsca.
J
Dlatego kocham to moje miejsce

Żywopłotki cisowe. 22:52, 22 sie 2017

Do góry
Krakusa już nie posadzę, najbardziej narażony na pekanie, może dlatego ze był pod osłoną. Rósł na jednym zagonie z malinowym, czyli miał takie same warunki.

Oto przekrój, dużo pestek.
Z tym że środek bardzo czerwony, bardziej jak skórka. ale piętka mocno zielona i twarda.

Saint Pierre wielkie owoce twarde, mięsiste i mało komorowy mało pestek, smak inny od krakusa.
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:51, 22 sie 2017

Do góry
Diamant Rouge

...uDany ogród 22:50, 22 sie 2017

Do góry

Ależ się musi wspaniale odpoczywać w takim miejscu
Moja działka na Dębowym Lesie 22:46, 22 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)
To mamy podobnie, ja do działki mam 25 km i kursuję między jednym domem a drugim

Ta wiejska piwniczka to staruszka, pozostałość po byłych właścicielach, kiedyś funkcjonowała bo i jabłka i przetwory tam mama trzymała, potem coś się stało, że wilgoć w niej straszna i od lat jest nie używana teraz służy za graciarnię i zimowisko dla węży

To widzisz, już mamy sporo wspólnego,,,jak np, działki i odległości
Ale taka stara piwniczka, to baza.. to da się z niej zrobić wszystko.Tylko trzeba dobrych ludzi i fachowców jak mój mąż to mówi.mój sąsiad po baci też taką piwniczkę reaktywowałi. Suuper sprawa.Naprawdę !!
A my od początku będziemy sami ją robili.To tak, to kupę kasy kosztuje taki teraz rarytas
Charlotte
Żywopłotki cisowe. 22:44, 22 sie 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Co tak cichutko Haniu?
Dobrze że się ochłodziło i pada to można troszkę odpocząć od upału i ogrodu.
Najgorsze że chwaściory szaleją w najlepsze, a na rabatach jakoś tak za mokro na odchwaszczanie.

Asiu - cichutko tylko w wątku.
Zerwane miałam pomidorki i deszcz zmusił mnie do przecierów.
Miałam okazje przetestować owoce i wydać opinię.

skrzyneczka wyżej z mnożarki czyli rosły pod osłoną. dwie odmiany Malinowy ożarowski i Krakus.

skrzyneczka niżej na schodku z gruntu z 5 krzaków, duże ładne pomidory odmiana Saint Pirre

same Krakusy położyłam kilka do góry piętka by zobaczyć różnicę, zielona piętka.

Malinowy ożarowski też widoczna piętka, malutka dojrzała.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies