Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:04, 19 cze 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)

gailardia oścista

Na to poluję
Jak tylko gdzieś zobaczę w ogrodniczym to se kupię.
Bardzo mi się podoba
W cieniu - zacieniona 21:01, 19 cze 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 21:00, 19 cze 2017

Do góry
Dzisiaj...po drodze...
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:00, 19 cze 2017

Do góry
Nie mam zbyt wiele fotek bo gadanie było ważniejsze No i przecież Szefowa zrobiła cudną relację więc konkurować nawet nie ma co. Danusia cudne foty robi ale moim okiem cudne zakątki
Kasia podziwia niebieski zakątek
Piękne limonkowe cisy i zgrane z nimi tawuły aż świecą
Kindzia chyba mówi cuuudne
Stwórz ze mną mój ogród 20:56, 19 cze 2017

Do góry
Taki oto mam widok z okna tarasowego. Wolę tu patrzeć na choinki niż na szopę na narzędzia.. A na wprost te hortensje też by może ładnie wyglądały tylko na 1,5 metra to się za hortensje nic nie wciśnie co nie? Chyba żeby cis hortensja cis hortensja???
Rozpoznawanie chwastów 20:55, 19 cze 2017

Do góry
Witam. Potrzebuję rozpoznać te trzy chwasty. Czy ktoś mógłby mi pomóc?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:54, 19 cze 2017

Do góry
Najpierw prośba.
W zamierzchłych czasach zakupiłam różę. Nazwy nie miała. Określono ją mianem pnącej, ale chyba taka nie jest. Przesadzana trzykrotnie. W tym sezonie mocno podmarzła. Pachnie pięknie. Kolor między lawendowym a lilakowym. Dobrze, żeby miała imię.

Ach te stipy! Dają popis w tym sezonie. Mogę patrzeć na nie bez końca. W niezwykły sposób współpracują ze światłem.

Gniazdko w New Dawn wciąż ma lokatorów.

Zakwitła firletka chalcedońska, a doktorek czeka na towarzystwo róż Swany. Choć z szałwią i rosnącym obok przywrotnikiem też mu do twarzy.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:54, 19 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gosiek, Makusiu, ławeczek Ci u mnie dostatek. Dzisiaj rozwiesiłam też hamak miedzy brzózkami. Dobrze, że tam cień, ale z drugiej strony szkoda, że szumu bzyczków nie ma.
Johanko, kiedyś miałam mały kawałek ziemi w ogródkach działkowych. Niby nie był daleko od domu, ale wyjście tam na chwilę było niemożliwe. Ogród przy domu ma tę zaletę, że można wrzucić coś do garów, ruszyć między rabaty, a w przerwach zamieszać, żeby się nie przypaliło. Czasem się zapominam i się przypala, niestety.
Asiu/Makadamio, z letnich wyjazdów do babci w dzieciństwie pamiętam, że nikt się nie przejmował za bardzo tym, co dzieci wrzucają na ruszt. Podawano nam kompot z rabarbaru z makaronem i długą na 30 cm pajdę chleba z masłem posypana cukrem. Tą ostatnią czasem porywał kogut.Często jadało się wyciągniętą w ogródku młodą marchew, cebulkę ze szczypiorkiem lub ogórka. Fajnie było. Wszyscy przeżyli.
Agatko, na tym półksiężycu rośnie sporo bylin. Jako że zimową porą widzi się ją blisko okna, trzeba było pomyśleć o zimozielonych akcentach. Tak, tam są bukszpany. Zasłaniają nieco stópki różom, kiedy przywrotniki jeszcze nie wyrosną lub są ścinane po kwitnieniu.Na rabacie są jeszcze rozrzucone kulki żywotnikowe ( w środku). Lepiej niż bukszpany tolerują bliskie sąsiedztwo innych roślin. Są też miskanty, berberysy i hortensje.

widok od drugiej strony

a ja z letnich wyjazdów pamiętam chleb z masłem i pomidorem, który dojrzewał na oknie w kuchni. Dziadek zawsze przynosił takie "nieudane" które nie nadawały się na sprzedaż i kładł na parapecie by w słońcu dojrzały same, i pomidory ze śmietaną co babcia zebrała rano z mleka z bańki, i marchewki z pola wyrwane, strugane szkiełkiem i kluski żelazne, i kompot z jabłek i maliny w chruśniaku - to moje smaki dzieciństwa i lata
ale mi się zebrało

kulki żywotnikowe powiadasz, a z bukszpanami masz rację nie bardzo z tym towarzystwem u nich.. piękny ten czyściec, ja posadziłam go wzdłuż ścieżki z różami...
Metamorfozy ogrodowe 20:53, 19 cze 2017

Do góry
Niestety ostrokrzew nie przezimował i teraz jest tak
Kwiaty we włosach 20:50, 19 cze 2017

Do góry
U mnie 3 róże też nie mają jeszcze pąków.
Irys o którym u Ciebie pisałam

Metamorfozy ogrodowe 20:50, 19 cze 2017

Do góry
i ciąg dalszy

przed

rok 2016
Mój zakątek - początki 20:48, 19 cze 2017

Do góry
Róże ruszyły i zaczęły kwitnąć.

I taki maluszek
Metamorfozy ogrodowe 20:42, 19 cze 2017

Do góry
przed [img

w trakcie
[img

i jeszcze zmiana
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:40, 19 cze 2017

Do góry
Gosiek, Makusiu, ławeczek Ci u mnie dostatek. Dzisiaj rozwiesiłam też hamak miedzy brzózkami. Dobrze, że tam cień, ale z drugiej strony szkoda, że szumu bzyczków nie ma.
Johanko, kiedyś miałam mały kawałek ziemi w ogródkach działkowych. Niby nie był daleko od domu, ale wyjście tam na chwilę było niemożliwe. Ogród przy domu ma tę zaletę, że można wrzucić coś do garów, ruszyć między rabaty, a w przerwach zamieszać, żeby się nie przypaliło. Czasem się zapominam i się przypala, niestety.
Asiu/Makadamio, z letnich wyjazdów do babci w dzieciństwie pamiętam, że nikt się nie przejmował za bardzo tym, co dzieci wrzucają na ruszt. Podawano nam kompot z rabarbaru z makaronem i długą na 30 cm pajdę chleba z masłem posypana cukrem. Tą ostatnią czasem porywał kogut.Często jadało się wyciągniętą w ogródku młodą marchew, cebulkę ze szczypiorkiem lub ogórka. Fajnie było. Wszyscy przeżyli.
Agatko, na tym półksiężycu rośnie sporo bylin. Jako że zimową porą widzi się ją blisko okna, trzeba było pomyśleć o zimozielonych akcentach. Tak, tam są bukszpany. Zasłaniają nieco stópki różom, kiedy przywrotniki jeszcze nie wyrosną lub są ścinane po kwitnieniu.Na rabacie są jeszcze rozrzucone kulki żywotnikowe ( w środku). Lepiej niż bukszpany tolerują bliskie sąsiedztwo innych roślin. Są też miskanty, berberysy i hortensje.

widok od drugiej strony

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:39, 19 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
i miejsce lenistwa...zaraz tam ide

I co,poszłaś? Wygląda zachęcająco
Trawy jednoroczne 20:39, 19 cze 2017

Do góry
Z nasion od miłych forumek zaczyna rozwijać kłosy.

W donicy.

Metamorfozy ogrodowe 20:37, 19 cze 2017

Do góry
Witam wszystkich. Jestem świeża na forum-od tygodnia obserwuję różne wątki i nie wiem co pierwsze czytać. Pokażę mój ogród choć nadal go urządzam.

Przed

Aktualnie

Ostnica - Stipa 20:29, 19 cze 2017

Do góry
Na małej różance świetnie się sprawdza.

Z bylinami.

Choroby klonów, klon - Acer 20:26, 19 cze 2017

Do góry
Witam.
Zobaczyłem wczoraj na moich klonach takie robaczki. Wyglądają jak mszyce więc tak je potraktowałem preparatem, jednak dzisiaj dalej są na liściach i mają się dobrze więc proszę podpowiedzcie co to jest za ustrojstwo
[img size=270x480][/img]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies