Basia ja także myślę o czerwonym rozchodniku przed szpalerem limek próbuję rozmnożyć Matronę i chyba zdecyduję się na nią,w masie wygląda super,do tego zestawu jeszcze jakieś trawki...najładniej ze stipą a może masz inny pomysł?
Czytam o nawałnicach u nas trąba powietrzna przeszła 10 km od naszej miejscowości.Przetoczyła się przez wioskę,zerwała dachy,powaliła stodoły...widok okropny współczuję wszystkim którzy ucierpieli
Aniu, moga tak wyrosnąć w nastepnych latach, to zdjęcie z 2014 r. po przekopaniu dużych juz trzyletnich karp. Dochodzą do 2 m bo rurki maja więcej jak dwa m.
W ubiegłym roku były tez wielkie i gęsto, w tym już dużo niższe i rzadziej, dlatego robiłam nowe siewki i jeszcze z myślą że trafia sie inne kolory.
Może różowe, bo kupowałam dwa razy różowe wielkie donice i po wsadzeniu jesienią wyginęły i nie mam.
Tak wygląda u mnie północny ogród.Nie w całości bo podjazd jest na foto po prawej wzdłuż świerków. Nieciekawie.Te nasadzenia robili poprzedni właściciele.
Cudnie, perfekcyjne kompozycje, a jaka soczysta zielen Zdjęcia pięknych kobiet zobaczyłam, ale Twój ogród mnie ciągle zachwyca, modelki lilie fajnie do zdjęc pozowały Pozdrawiam
Jeżeli lubisz róże o białych kwiatach to chyba mogę polecić Bouquet Parfait. Kupiłam ją wiosną i bacznie obserwuję. Kwitnie przeuroczymi kwiatostanami złożonymi z dużej ilości małych różyczek, które powolutku przekwitają. Nie śmieci. Bardzo długo trzyma kwiat. Chyba będę z niej bardzo zadowolona. Mam dwa inne mieszańce róży piżmowej i są boskie, może i ta taka będzie.
I jeszcze
Jeżówka Aloha chyba nie pachnie. Raczej mało jest pachnących jeżówek.
Jak chcesz patyczki to mów bo mam kilka odmian różnych, a jak masz wsadzone trzy w kupie to ładny krzew? Bo ja tak z tyłu domu za aleją rodkową zrobiłam i mają ciasno, kwiaty są mniejsze i musze je przesadzić. Ta Tardiva ma kilka lat bo to moja pierwsza hortensja bukietowa i taki olbrzym ale mi w tym miejscu pasuje taki ogromny bykiet Limelight bardzo lubie i tez mam ogromną a w innym miejscu już tak nie rośnie. Phantom jest piękna ale lepiej rosnie w słoncu. To moja NN na pierwszym zdjeciu. Jeszcze raz Tardiva i Plathom
Zasadziłem w kwietniu dwa Buki buk kolumnowe dawyck, jeden ma się dobrze, a drugi akurat ten "purple" ma się źle. Dołączam fotkę na której widać o co chodzi. Na początku miał ładne czerwone listki, a teraz wygląda coraz gorzej. Czy ktoś wie co mu dolega i jak mu pomóc ?
szkoda staszna...przed wywaleniem dobrze się zastanów czy to na pewno wirus
mają wirusa to co? maja poskręcane liście? czy tylko odbarwienia.. a może coś poidjada cebule
.u mnie też słabe w tym roku ale to raczej wina pogody i mrozu majowego ...zobaczę za rok
te dwie pełne mam pierwszy rok ale są cudne...chyba jeszcze dokupię i tej i tej rozowej