Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:46, 19 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

no dobra...ten balagan tez pokaze

A mi tam ten bałagan się bardzo podoba - zapewne jest pachnąco i pszczólkowo

Kwitnie Ci już ta biała różyczka zakupiona na ZtŻ co to upadek zaliczyła przy pakowaniu do auta? Nazwy nie pamiętam, ale była cudna!
Migawki z ogródka 09:36, 19 cze 2017

Do góry
To teraz moje najświeższe zajęcie... Układanie ścieżki w warzywniku. Na razie zrywam darń, równam teren
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:31, 19 cze 2017

Do góry
a tu wspominkowo, jaki syf był, a teraz śliczny niebieski

To jest nieprawdopodobne że z takiego miejsca zrobiliście taki cudny niebieski zakątek. Chyba zamiast szpadla masz różdżkę Harrego Pottera.
Super miałyście spotkanie, taki sponton zawsze najlepszy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:25, 19 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Kocham!!!
Może w następnym roku i u mnie będzie taki łan jak podrosną Gracki
Leżaki zakupiłam podobne do Twoich Dzięki za opinię!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:21, 19 cze 2017

Do góry
Moje cisy trochę grubsze

i Incrediball, w tle jarzmianki pod świerkami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:20, 19 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
trzcinnik kwitnie

[img

Piękne to i donice z runianką i towarzystwem świetne, nie wspomnę o warzywniaku i owocniku - plony zapowiadają się obfite.

Czy naparstnice to te ode mnie?
Tu narazie jest ściernisko... 09:17, 19 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Leniwe niedzielne popołudnie na tarasie z widokiem na ogród.

A jakie piękne widoczki tej leniwej niedzieli
Mi sie wczoraj zachciało olejować taras
Moja "przyziemna" :) pasja 09:16, 19 cze 2017

Do góry

Czy choina kanadyjska szybko rośnie?

2014

i tu w oddali po posadzeniu

2017

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:11, 19 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

To foto skradło moje serce... pięknie
Anna i Ogród 09:11, 19 cze 2017

Do góry
Zobaczcie. Przez ponad godzinę patrzyła na mnie tak

/quote]

A co... jak foch to foch... Ubawiła mnie ta mina.
Zakupy zrobiłaś super. eMusiowi humor wróci a co już masz w ogrodzie to twoje. Co do turzycy to ciężko będzie ci wyskubać te suche źdźbła, ja bym sobie dała spokój. Za to widzę że bardzo ładnie ci się kłosi, jak chcesz mieć trawki to uważaj jak plewisz wokół niej. MI młode trawki potrafiły wzejść po dwóch latach.
Moja "przyziemna" :) pasja 09:03, 19 cze 2017

Do góry

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:57, 19 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Jak pięknie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:52, 19 cze 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Krzysztofy w Ice dance uważam za absolutny HIT! Dzięki Magnoliu jak zawsze niezawodna!

Przpięknie ID jakie wielgachne... buksy jakie soczyste zieloniutkie i te czochy... bajka
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:46, 19 cze 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No i powstała w końcu brzozowa z miskantami.
Mam 5 brzózek - na razie zmieściłam 4, bo miałam też jedna małą juz posadzoną.
W dwóch rzędach posadziłam miskanta variegata.
Myślę, że z boku zamiast tych małych trawiczek też dam hakone.

W następny weekend ściołkowanie.
No i proszę nie zaglądać między jałowce - jeszcze trzeba uprzątnąć

Dobry pomysł aby hakone dać w eLkę
Na zielonej... trawce :) 08:43, 19 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Angelika,
Moje myśli cały czas krążą wokół hortensjowej
Mogłabyś mi powiedzieć ile masz posadzonych hortensji na rabacie wglębi (chodzi o tą po prawo)? i jaka ona jest szeroka?

Ps A pokazywałaś ostatnio na zdjęciach tą rabatę hortensjową gdzie planujesz dosadzić drzewa?

Reniu, moje też krążą wokól niej... mam nawet już plan... tak na dziś widzę tam bordowe buki... coś jak na inspirce

https://pl.pinterest.com/pin/463307880405661838/

miejsce to tu - foto z wczoraj:

co do foty z hortkami co zacytowałaś to odpisywałam Gosi Malkul kilka stron wcześniej:

5 hortek sadzone co ok 70cm - na dziś tworzą szpaler długości ok. 4,5m. Co do szerokości rabaty to ona "idzie" po łuku ma mniej więcej od 2 do 3m (w najszerszym miejscu) hortki maja 1,50cm szerokości

tu aktualne foto:

Moja "przyziemna" :) pasja 08:41, 19 cze 2017

Do góry
Jarzmianki mnie nie powalają . Lubię je i nie przeszkadza mi, że sprzedawca w najtańszej opcji zakupu pomiksował kolory, ale wnerwia mnie, że one mają różną wysokość .

Generalnie na tym etapie ta rabata mi się nie podoba. Nie wykluczam demolki, tylko kiedy znaleźć na to czas...

Może na zdjęciach z ukosa nie wygląda to tragicznie, ale dobrze nie jest. Może powinnam poczekać do przyszłego roku, aż kępy się połączą.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:35, 19 cze 2017

Do góry
vita napisał(a)

Na temat trudności rydlowania w glinie mogę też wiele powiedzieć Już widzę różnicę tam, gdzie dolomit i kompost sypałam w marcu.
Astilboides tabularis/ Rodgersja tabularis/ Tawułkowiec tarczolistny, wszystkie nazwy jednej rośliny.
To moja ukochana roślina! Potrzebuje cienia i wilgotnej gleby, niezbyt ciężkiej.
Rozmnożyłam przez podział, chociaż pewnie można i z siewu, bo jedną samosiejkę już odchowałam. Jak się go trochę podkarmi to szaleje ze średnicą liści i obficiej kwitnie.

Kilka lat miałam go przy tarasie, warunki glebowe miał idealne, ale przypiekało go słońce przedpołudniowe (rozpinałam nad nim parasol, ale było to uciążliwe).

A tak zakwitł:

Dwa lata temu przeniosłam rośliny w większy cień. Mają tam bardziej sucho i liście już nie są tak okazałe. Poza tym tegorocznej wiosny stracił wiele liści od mrozu.

Ale ładne ...w pierwszej chwili myślałam , że jakaś gunnera
Pszczelarnia 08:33, 19 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak, te goździki to pewnie wrażliwce. Jabłonie rajskie to jest to! Warzywnik będzie się starał być godnym tego uczucia:

W szklarence jest stoliczek z krzesełkami? czy przebija placyk za nią?
ależ masz dopieszczony warzywniczek
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:29, 19 cze 2017

Do góry
Moja endless summer ma 5 lat. Kwitnie obficie tylko od strony sciany domu, pod ktorym rosnie. Od strony ogrodu niestety juz tylko pare kwitkow ma.Zdjecie z tamtego roku.W tym roku ma jeszcze malo pakow.
Działka pod lasem 08:25, 19 cze 2017

Do góry
Ze względu na małe wymiary działki (400m2) pełniła ona funkcje: placu zabaw, boiska i parkingu.

Na działce wnuki uczyły się chodzić, jeździć na rowerze i rolkach, grać w piłkę i inne zabawy. Teren musiał być zatem bezpieczny i bez roślin, którym mogłaby stać się krzywda.
Po każdej wizycie wnuków i innych dzieci, trawnik nadawał się do regeneracji. Musiałam "zagryźć zęby" bo mogłam mieć piękną ukwieconą działkę albo biegające wnuki. Kwiaty przegrały z wnukami. Na działce było gwarno i wesoło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies