Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Gardener27 21:42, 02 sie 2017

Dorota123 napisał(a)

Niemal bym zapomniał bo już wcześniej chciałem zapytać. Co to za trawka w donicach z białymi kulkami na końcu ?
Dorota123 10:53, 03 sie 2017

Ivvvona napisał(a)
Wspaniałe zakupy, będzie pachnąco. Twoje rabatki aż kipią od kwiecia, pięknie zestawiasz rośliny. Uwielbiam ten twój gąszcz. Czy ta rutewka jest wysoka? Też mi wpadła w oko.
Za miłe słowa dziękuję, są motywacją do dalszych przemyśleń. Rutewka co roku jest wyższa, myślę, że w tym roku osiągnęła jakieś 1.90m, bo jest wyższa ode mnie.

Dorota123 11:18, 03 sie 2017

Gardener27 napisał(a)
Wspaniałe zakupy, aż oczy mi się sieją do tych cebulek Koniecznie muszę również zainwestować w lilie bo mam ich stanowczo za mało, zwłaszcza tych pachnących.
Doroto widoki zachwycające z Twojego ogrodu a trawnik wręcz idealny. Pogoda się poprawiła czy podlewasz bez umiaru ? Soczysta zieleń na zdjęciach.
Z liliami trafiłam na świetną promocję, dlatego tyle ich kupiłam. Nornalnie cena od 5 zł w górę, a ja płaciłam po 1,70 zł. Około 20 lilii zamieszka w innych ogródkach reszta u mnie. Trawnik na krótko poprawił swój wygląd,( był trzy razy deszczyk) ale obecne temperatury i brak opadów znów go wysuszą.
Nazwy trawki o którą pytasz nie znam. Kupowałam na lokalnym targu. Miałam ją też w ubiegłym roku, niestety nie zimuje ani w domu, ani w szopce. Z wysiewu też nic nie wzeszło.

Dorota123 11:39, 03 sie 2017

Kasik napisał(a)
Piękne lilie, a rutewka taka eteryczna. Mam ja od niedawna u siebie. Piękny klimat różowych lilii i mieczyków. Nad białą trzeba pomyśleć- ona jak gipsówka pięknie przechodzi przez nasadzenia.
Bardzo lubię rutewkę, ale nie znam sposobu na rozmnożenie jej. W ubiegłym roku zebrałam nasionka z białej i różowej, ale niestety nic nie wzeszło. Matecznik za mały, żeby spróbować go rozerwać.

anabuko1 15:49, 03 sie 2017

Dorotko.A ja zachwycam się twoimi kolorowymi rabatami, pięknie dobranymi roślinami.
Liliowce piękne, dorodne. bogato ukwiecone
Ivvvona 22:43, 03 sie 2017

Rutewka śliczna, ale jednak za wysoka na rabatę o której myślałam, będę podziwiać u innych. Kolejna urocza porcja zdjęć
Dorota123 08:24, 04 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Dorotko.A ja zachwycam się twoimi kolorowymi rabatami, pięknie dobranymi roślinami.
Liliowce piękne, dorodne. bogato ukwiecone
Bardzo mi miło, że Ci się u mnie podoba.

Dorota123 08:30, 04 sie 2017

Ivvvona napisał(a)
Rutewka śliczna, ale jednak za wysoka na rabatę o której myślałam, będę podziwiać u innych. Kolejna urocza porcja zdjęć
Rutewka chociaż jest wysoka nie zasłania niczego, ona jest jak mgiełka. Warto ją mieć w ogródku. Myślę, że na lepszej ziemi wyglądała by jeszcze ładniej. KUSZĘ

asiak 08:36, 04 sie 2017

Dorotko, ślicznie u Ciebie Bardzo mi się podoba

Kupowałąm na wiosnę lilie drzewiastą, kwitnie obecnie, ale ma wysokość takiej normalnej. Czy to może być pomyłka, czy w przyszłym roku ruszy?
Dorota123 08:36, 04 sie 2017

Miłość ? Popatrzcie te dwa owady utrzymuje ten u góry tylko dwoma cienkimi czułkami przyczepionymi do parapetu. Trwały tak w bezruchu kilka godzin. Ja widziałam je około trzy godziny.