Za miłe słowa dziękuję, są motywacją do dalszych przemyśleń. Rutewka co roku jest wyższa, myślę, że w tym roku osiągnęła jakieś 1.90m, bo jest wyższa ode mnie.
Z liliami trafiłam na świetną promocję, dlatego tyle ich kupiłam. Nornalnie cena od 5 zł w górę, a ja płaciłam po 1,70 zł. Około 20 lilii zamieszka w innych ogródkach reszta u mnie. Trawnik na krótko poprawił swój wygląd,( był trzy razy deszczyk) ale obecne temperatury i brak opadów znów go wysuszą.
Nazwy trawki o którą pytasz nie znam. Kupowałam na lokalnym targu. Miałam ją też w ubiegłym roku, niestety nie zimuje ani w domu, ani w szopce. Z wysiewu też nic nie wzeszło.
Bardzo lubię rutewkę, ale nie znam sposobu na rozmnożenie jej. W ubiegłym roku zebrałam nasionka z białej i różowej, ale niestety nic nie wzeszło. Matecznik za mały, żeby spróbować go rozerwać.
Rutewka chociaż jest wysoka nie zasłania niczego, ona jest jak mgiełka. Warto ją mieć w ogródku. Myślę, że na lepszej ziemi wyglądała by jeszcze ładniej. KUSZĘ
Miłość ? Popatrzcie te dwa owady utrzymuje ten u góry tylko dwoma cienkimi czułkami przyczepionymi do parapetu. Trwały tak w bezruchu kilka godzin. Ja widziałam je około trzy godziny.