Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejski ogród w wersji mini 20:23, 17 cze 2017

Do góry
Miałam dzisiaj popracować ogrodowo ale deszcz mocno mi w tym przeszkodził. Przesadziłam tylko 2 bukszpany i dosadziłam im nowego kolegę, przy którym te z zeszłego roku wyglądają jakby miały anemię. Czym je dokarmić aby nabrały koloru.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:21, 17 cze 2017

Do góry
Mentha samo życie

jakaś pnąca i jakaś rabatówka

Moja bajka 20:19, 17 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
taki bukiecik na szybko poczyniony. Agciu - nie śmiem się z Tobą równać . Pozdrawiam
i mój rojnik w niewoli

Kasia ten bukiecik jest śliczny, wiele takich robię tylko nie pokazuję fajne szkło do niego - takie laboratoryjne.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:15, 17 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Zwykle się solidaryzowałam z Tobą bo u nas też susza od kilku lat i w środku sezonu wszystko wygląda na bardzo zmęczone i nijak pokazać coś ładnego. Ale ten rok jest inny i chyba pierwszy raz od dłuższego czasu będę się cieszyć kwieciem. Deszcz nas w końcu nie omija. Za to pielić nie nadążam.
Ty w tym wszystkim jednak umiesz swój ogród tak pokazać, że nie widać tej suszy. (wiem trochę, że tak się da). Coś tam widać na trawniku ale to tylko pokazuje, że trawnik to bardzo wymagająca rabata. Ja zostawiłam u siebie już tylko kawałek, reszta szlaków komunikacyjnych, ścieżek, chodników jest nieżywa (żwir, kora, kamienie itp.). Nie mam tyle wody by podlać rabaty a co dopiero trawnik. Rozumiem więc Twoje rozterki. W każdym razie mi się bardzo podoba to co pokazujesz
Miło, że wpadłaś do mojego ogródeczka Właśnie dziś u nas troszkę padało, ale to wszystko mało, nadal jest sucho. Może trawnik troszkę się zazieleni. Roślinki podlewam kilka razy dziennie. Mam przyzwolenie na włączenie się pompy 3 razy, później mogła by się pompa zapowietrzyć z braku wody. Fajnie, że chociaż u Ciebie deszczyk podlewa, u mnie ta wiosna jakaś strasznie pokręcona.
Mój eM broni trawnika jak lew, a jest go sporo. Teraz po usunięciu wierzby, która rosła na środku podwórka trawnik wygląda na bardzo duży. Wczoraj trochę przed deszczem wiało, a po deszczu okazało się, że wierzba pękła na pół.
Cieszę się, że podoba Ci się to co pokazuję.
Dziś wzięłam się za szycie pokrowców na poduchy z krzeseł ogrodowych, oczywiście z motywem kwiatkowym, jak mi wyjdzie szycie to pokażę efekt moich wypocin.

Ogród w budowie - nieustającej 20:10, 17 cze 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

Róże odrastają, zawód kompletny dotyczy tylko Sympatii i Grahama Thomasa. Ale ścian z róż można się spodziewać najwcześniej na naprzyszły rok.

Szaber ostrogowca jak najbardziej wchodzi w grę, ja go chętnie rozdaję.
Z irysem jest problem, bo to nabytek tegoroczny i jednokwiatowy, zatem został uwieczniony. Odmiana nazywa się Książę Pepi, opisana jako niebieski, pachnący i rzeczywiście zapach ma bajeczny.
Najbardziej lubię takie rzeczywiście niebieskie, w tym roku zakwitły wcześniej od piwonii i zestawu biało - różowo - niebieskiego właściwie nie było.

A chyba najbardziej lubię irysy syberyjskie i udało mi się mieć takie które dopiero teraz kończą kwitnienie, u mnie bardziej się nadają, bo lubią mokro, w przeciwieństwie do irysów bródkowych, myślę o szpalerze.

A to przepraszam jak doczekamy poletka to może wtedy. Niech ten niebieski się rozrasta

Wszystkie irysy dla mnie zbyt krótko kwitną.

Ukojenie 20:07, 17 cze 2017

Do góry
U mnie niby padalo - bez burzy.
Cieszylam sie, ale dzis wkopywalam kilka roslin i niestety na glebokosc lopatki mam piasek jest sucho.

Łukowa:

Moja anabelle na łukowej - ta bardziej w sloncu:

Chwasty rosna i sa zieloniutkie
Bukszpany wymagaja przyciecia - zajme sie tym w przeciagu tygodnia.
Byliny dopiero w pakach a begonie tyci-tyci... Moge sie cieszyc tylko zielenia lisci.

Tak na marginesie to od poniedzialku mam urlop nic nie bede robic planuje zobaczyc góry
Mozliwe, ze nie bede miala mozliwosci tu zagladac...
Zszywkowy ogród marzeń :) 19:46, 17 cze 2017

Do góry
Doczekałam się dzisiaj pierwszego kwiatka Bonicy taki agent z ukrycia z dolnego pędu się pojawił
Blaski i cienie nowego życia 19:45, 17 cze 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
A ja się pierwszy raz od dawna ucieszyłam z deszczu, bo od kilku dni musiałam podlewać - ja, która ciągle narzekała na wilgoć. Prawda jest taka, że się cieszyłam tym podlewaniem, a podlewałam tylko wsadzone niedawno jednoroczne i byliny.
Piękne różyczki w metalowej misce, takie to lubię najbardziej, te napuchane od płatków.
Widzę że od Sylwii "przywlokłaś" wielosił - trzecie zdjęcie od końca, a na pierwszym to chyba jest bodziszek, albo może ostróżka, bo liście trochę też podobne.

Z deszczu cieszyłam się wczoraj i dziś dopołudnia. A popołudnie to mnie irytuje. Ileż może padać. Osobiście w tym sezonie podlewałam może 4 razy warzywka. zajmuje mi to 5 minut. To wszystko. Mamy tak różne ogrody. I tylko po deszczu mogę plewić i sadzić i kopać w ogrodzie. W innym czasie kiedy nie pada o pracy w ogrodzie trzeba zapomnieć bo robi się betonowa skorupa.

Co do roślin to czekam ma Sylwię bo mam dosłownie zaćmienie. Tyle u niej pięknych roślin było i nie pamiętam wszystkiego co dostałam. Ostróżek nie brałam bo u mnie nie rosną.

Moja letnia hortensjowa Rabata uzupełniana od kilku lat. Doszły nowości własnego chowu

Jestem w polu 19:43, 17 cze 2017

Do góry
I jeszcze relacja z placu budowy

Mój Bob Budowniczy i kolejny etap jego pracy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:39, 17 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wowo - boska focia, boskie zestawienie!
Ależ Ty masz kolekcję róż - zachwycająca!
Kwitnące skarpy 19:39, 17 cze 2017

Do góry
Pomidorki

Fasolkowo

Koniec
Ogród w budowie - nieustającej 19:36, 17 cze 2017

Do góry
Gruszko, jasne że pomogę - to jest amsonia. Ta na moim zdjęciu ma już trzy lata i wyrosła z chuderlawej roślinki którą też zakupiłam u Grochowskich, ale jak to Tomek mówi, nie miała wartości handlowej, wycyganiłyśmy ją wtedy od niego z Ewą. W tym roku też kupiłam jeszcze jedną, żeby było symetrycznie.
Amsonia już przekwitła, ale niebieskie są teraz bodziszki:

Ogród do odnowy 19:36, 17 cze 2017

Do góry
Po silnym wiosennym cięciu dereń elegantissima

dzisiejsze zakupy

pojechałyśmy po trawki

... i tak przy okazji

w ostatniej chwili takie ostróżki wpadły mi w oko

Jestem w polu 19:35, 17 cze 2017

Do góry
Warzywnik się zagęścił

Kwitnące skarpy 19:35, 17 cze 2017

Do góry
Róża NN
Ogród do odnowy 19:31, 17 cze 2017

Do góry
Dziś się nieźle napracowałam

rano było tak

już z nową różyczką od Kasi - żebym to jeszcze byłą w stanie zapamiętać imię jej

pod wieczór zmiana - teraz rosną kosówki, tawuła japońska bullata i miskant silberspinne

wszystkie hortensje wylądowały na nowej rabacie

gdzieś muszę sasanki przenieść i poczekać na przekwitnięcie czosnków

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:31, 17 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

jakbyś nie napisała to bym nie zauważyła nowego koloru no i zapełniasz ogród

No żesz przecież specjalnie zestawiłam przed i po ... Teraz jeszcze przesadziłam tam pisardi będzie bordowo-różowa rabata.
Kwitnące skarpy 19:29, 17 cze 2017

Do góry
Róża Rosarium utersen w ilości 4 sztuk oraz jedna Sympatia

Róża Louise Odier

NN

Róża Sympathie
Jestem w polu 19:27, 17 cze 2017

Do góry
Róże

NN

Santos

Obie pachną
Moja bajka 19:24, 17 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
kawka w niedzielny poranek. Stolik świetnie się sprawuje . Jak mogłam się bez niego dotychczas obejść???

Sylwuś, uściskam Cię za te firletki . Mam je w kilku miejscach. Obie z mamą wzdychałyśmy do nich wczoraj .

kawkę wypiłem bo u mnie całe popołudnie leje. A miało tylko do 14. Konewkę Co wodą napełniłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies