Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:30, 17 cze 2017

Do góry
I widok na nowa rabatę na murku i działkę sąsiadki. Miały być u niej za ogrodzeniem tuje a jest górka przykryta folią i tak już pewnie zostanie ja posadiłam tam rząd berberysów erecta, centralnie przed nimi rozplenica hameln 4szt. a po jej obydwóch stronach maja być zielone kule (bukszpan lub danica), a przed nimi pas trzmieliny biało zielonej wchodzącej delikatnie na murek. na dole na samym końcu miał to zamykać czarny bez eva. tylko jak on będzie wyglądał na tle tej brązowej folii u sąsiadki??? No mam zgryz...
Widok od śmietnika:

I od dołu
Przerwa na kawę... 12:29, 17 cze 2017

Do góry
Chippendale pokazał w końcu pomarańcz

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:24, 17 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Mnie też oczarowały i mam tym sposobem kolorowe jarmarki, bo nie umiem się na jedną odmianę zdecydować .

Kolorowe jarmarki na bylinowych rabatach też mam..

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 12:20, 17 cze 2017

Do góry
Mam nadzieje, ze mi tez się przyjmie. Niby miałam na niego miejscówkę ale sąsiadka trochę mi namieszała, ale o tym w innym odcinku mam nadzieję, ze wrzucisz Twoje przepiękne, profesjonalne zdjęcia z Evami.... dałas im jakieś towarzystwo czy rosną solo?
Dziś leje...więc może fkleje trochę zdjęc, które ostatnio mi się nie chciały wgrac.
okolice śmietnika c.d.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:19, 17 cze 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Nowe odmiany petunii i na mnie rzucają urok w tym roku.

Nie przepadam za tą rośliną ale kiedy zobaczyłam ten kwiat nie mogłam się oprzeć
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:18, 17 cze 2017

Do góry
Zaczyna się ten moment kiedy me oko przyciągają łąki.. i zachody słońca. W połączeniu wychodzi to tak:

(Łąka często koszona, bo robi za leśne boisko, ale i tak coś tam się wybija)

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:09, 17 cze 2017

Do góry
Mnie też się podoba choć mało o niej informacji znalazłam.. przekonam się za jakiś czas.
Tymczasem Petunia 'Night Sky'
Wszystkiego po trochu 12:07, 17 cze 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Drewutnia ubrana w Lykkefund i Gipsy boy, szkoda że taka kiepska oś widokowa, kompostowniki muszę tam coś wymyślić

,,,[/img]

Mireczko
jak długo masz Lykkefund? Napisz parę słów o niej, proszę. Zakupiłam 2 krzaczki tej wiosny. Dosadziłam do niej 2x Veilcheblau i 2x clematis Summer Snow - wszystko rozpięte na 20m siatce kończące boisko. Myślisz, że szybko doczekam zasłony od sąsiadów?

edit : ja nie wiem, co Ci się tu nie podoba, oś jest śliczna, a kompostownikom można zrobić taki sam płotek jak tez z tyłu tylko niższy, furteczkę? dwa małe płotki?...
też nie lubię plastiku w ogrodzie
Pszczelarnia 12:00, 17 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I Ewo, po prawej też, bardzo proszę.

Jakaś szałwia i czosnki- i przetacznik z arcydzięglem- to po mojemu....z widokiem na jakiś rdest
Pszczelarnia 11:53, 17 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I kilka widoków ogólnych

Ewo. Czy możesz słownie wyszczególnić roślinki po lewej stronie ścieżki? To dla laików takich jak ja?
Sezon 2017 u Hanusi 11:51, 17 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ciekawe jak moja jarzmianka się wybarwiła? Miała być biała, a tu domieszka różu i to znaczna.

Chyba jednak moja mniej różowa? moja rosnie w słońcu w warzywniku na razie
Porównamy jak dobrze rozkwitnie
Sezon 2017 u Hanusi 11:35, 17 cze 2017

Do góry
Ciekawe jak moja jarzmianka się wybarwiła? Miała być biała, a tu domieszka różu i to znaczna.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:33, 17 cze 2017

Do góry
SłonecznyOgród
Daria, na razie nie rozwalam, jak zacznę, dam ogłoszenie
Nasiona bym może i zebrała, ale jak zostawię, to znowu cały ogród mi zarosną
Trawka rośnie u mnie i w cieniu i na patelni, na suchym i mokrym, wszędzie ma się dobrze, ale jedno lubi...dużo wody
..jak coś zbiorę, wyślę

Ula
moje róże sa ...niektóre 20-letnie, Twoje młodziaki, a i moje młodziaki nie zbyt ogromne jeszcze
Spotkanie fajne, a zmiany sama sobie wymyśliłam, usuwam fiołki, na ich miejsce hakonki, takie roszady niewielkie na razie. Jak będę mieć więcej czasu, to może większe zmiany będą

Sylwia
ot złośliwość natury ale pod drzewami woda nie dociera, to i tak musimy podlewać, niestety.
Spotkanie umówimy, muszę popatrzeć na swoje plany i pogodę i będziemy się telefonicznie konsultować, aby i Wam zagrało.

AsiaK_Z
dobra pogoda i towarzystwo, to jest to, dzięki

eee_tam
na zakaz się nie zgadzam ha ha
lej im wodę, w jeden sezon śmigną; niebawem zrobię porównanie, jakie rok temu sadzonki--( dzieliłam swoje) hakone sadziłam, a jakie są dziś.

]

a tu wspominkowo, jaki syf był, a teraz śliczny niebieski

udanego łykendu'
mój na bogato
Sezon 2017 u Hanusi 11:30, 17 cze 2017

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających bukiecik- Miłego dnia!

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:30, 17 cze 2017

Do góry
Ja tak piszę w byłam agencji tylko nie pomyślicie sobie ,że ja tak do agencji towarzyskiej często wpadam hi hi hi

słyszałam gdzieś taką przyśpiewkę

jedzie rolnik z rana
do agencji rolnej
jak załatwi wszystko
to odwiedzi towarzyską

Mam taką jarzmiankę od Agnieszki z forum,chciałam dokupić do niej ciemnoróżową ...
Aga buziaki przesylam ,ładnie mi rośnie

Sezon 2017 u Hanusi 11:29, 17 cze 2017

Do góry
No i znowu mi podlało ogródek! Takie chmury wisiały nad moim domem zwiastując dostawę wilgoci!

Co robić jak mokro na dworze? Tygodniowy przegląd parapetów! No i tu muszę pochwalić się, pozostawiona bulwa dendrobium do ponownego bytowania znowu ma dzieciątko. Na razie jeszcze malusie, i bez korzonków, ale wolę życia ma. Tę trzymam az do sczernienia rodzicielki. A wcześniejsze dziecko już ma dziecko przy sobie!
Dobrze jest!

I wiadomość dla Basi K- skrętnik z zadatkiem na kwiatek. Buziam!

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:18, 17 cze 2017

Do góry
odnalazł się kolejny "zaginiony" irys syberyjski

pomyśleć że miałem taką skabiozę jeszcze w czasach gdy nie było interneta i wcale nie wiedziałem że Perfecta Alba

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:04, 17 cze 2017

Do góry
Elu, to jednak jest róża na pniu szczepiona, ale ma tak ogromną tę koronę, że wygląda, jak krzak. Musze odszukać jej zdjęcia z wcześniejszych lat do porównania lub pokazania jej początków.
Zamówiłam w Rosarium róże na pniu Alba, dostałam paczkę, posadziłam i okazało się, że jak zakwitła, to nie to, bo inny kolor, różowy. Z czasem im starsza, zaczęła miec jakby 4 kolory na raz i obecnie wygląda tak, jak ją widzisz

przyjrzyj się, widać pień na drugim zdjęciu.
W oflisowym ogrodzie 10:57, 17 cze 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Znalazłam
Znajdź różnicę

Lubię psy, ale chyba bym wścieklizny dostała na taki widok
Mój zielony świat 10:52, 17 cze 2017

Do góry
Justyna napisał(a)

Takich pięknych energetycznych widoków dawno nie widziałam! Cały mój ogród wypada blado i mdło wobec Twojej azaliowej ścieżki, Justyno! Każdy kadr się prosi o tapetę na komputerze, by móc się cieszyć tymi widokami!
Czy azalia pontyjska (?) długo utrzymuje kwiecie i zapach?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies