Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój przyszły ogród 16:23, 31 lip 2017

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:22, 31 lip 2017

Do góry
Mam pod opieką wnuczęta, jest wesoło

Dziewczynki polują na motylki

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:17, 31 lip 2017

Do góry
Pfaff to niemiecka firma i my zawsze jak kupujemy to patrzymy na to gdzie produkowane Jenome znam, wiem, ze znajoma, ktora szyje taka wlasnie ma i chwali. Musze jeszcze te dwie porownac, bo Singera juz ogladnelam i ma mniej funkcji za ta sama cene i opinie tez nie za bardzo wlasnie.
Anulajda w raju 16:14, 31 lip 2017

Do góry
Widoczki ogrodowe

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:14, 31 lip 2017

Do góry
bogumila napisał(a)

Jest śliczny.Dobrze jest się podzielić...jak nie zakwitną u mnie to zawsze mogę obejrzeć u Ciebie.
Bogusiu powinien się rozsiać, będą siewki

Te floksy kupiłam w dwa lata temu, myślałam, że padły, bo ich w ub roku nie widziałam a wtym zakwitły, z tą jeżówką taka sama historia...

Anulajda w raju 16:05, 31 lip 2017

Do góry
Jarzmianki po cięciu ponownie zaczynają

a miskanty po deszczach nabierają masy
Tysiąc radości i utrapień 16:00, 31 lip 2017

Do góry
agapant napisał(a)
Joasia fuksje piękne. Czy mogę liczyć na małą sadzonkę białej? Kiedyś miałam ale którejś zimy nie dała rady i szukałam po znajomych którym dałam, bez skutku.

Zrobię Ci sadzonki, nie ma problemu . Fuksja ta nie jest całkiem biała, zewnętrzne płatki ma delikatnie różowe. Im więcej słońca, tym bardziej ten róż jest widoczny.

W tym roku zmarnowałam (przelałam) jedną białą kupioną w sklepie przez internet, a druga jest na wykończeniu.
Tysiąc radości i utrapień 15:57, 31 lip 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Fuksje zawsze bardzo mi się podobały, ale wymagają naprawdę codziennej troski latem co u mnie jest kłopotem - poczekam do emerytury... Podobają mi się drzewka fuksjowe, podobno w ciągu 3 sezonów można takiego się doczekać, próbowałaś Joasiu?

To racja, że wymagają opieki. Dlatego lubię też pelargonie, te są prawie bezproblemowe .
Spróbuję zrobić drzewko fuksjowe z "Pięknej Wilhelminy" . Ma wyprostowany pokrój i naturalną tendencję do bycia drzewkiem.

Moja działka na Dębowym Lesie 15:56, 31 lip 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
nacieszyłam oczy kwiatami
fajnie trawniczek przystrzyżony

Lato bogate w kwitnienia
Jeżówki
Anulajda w raju 15:55, 31 lip 2017

Do góry
zielona hakone po długich wędrówka w doniczkch w ogrodzie znalazła swoją miejscówkę

dalej w sasiedztwie ma żółtą koleżankę All Gold
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:52, 31 lip 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Zakwitł jednym kwiatkiem len czerwony, zauważyłam więcej pączków, może będzie więcej kwiatuszków
Bogusiu fotka dla ciebie

Jest śliczny.Dobrze jest się podzielić...jak nie zakwitną u mnie to zawsze mogę obejrzeć u Ciebie.
Liliowo i kolorowo:) 15:47, 31 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)
No nie, jeszcze osy !!!
Ogród i tak pieknynie forsuj się.

No jakby było mało bólu, denerwowała mnie trawa jedna i chciałam powyrywac a tam gniazdo os, nic nie robie Irenko, wykosiłam troche, podkosiłam i z grubsza chwasty wyrwałam a reszta to juz we wrzesniu. A no tak podlewać co wieczor zapewne trzeba będzie ale to juz z węża
W cieniu - zacieniona 15:47, 31 lip 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Róże u ciebie jeszcze pięknie kwitną,u mnie już przekwitły.
Grzybów w lesie nie było,ale nazbierałam borówki

Lubię róże...ale to miłość nieodwzajemniona.Rosną różnie i ja się tym nie przejmuję.Już są borówki?
W cieniu - zacieniona 15:43, 31 lip 2017

Do góry
nebel napisał(a)
Pozdrawiam i ściskam bardzo, bardzo mocno

Dziękuję za pozdrowienia.
Ogród z wilkiem zamkn. 15:37, 31 lip 2017

Do góry
Ponieważ zostałam uszczęśliwiona na siłę basenem ,to planuje na jesień takie zmiany
1. Skrzynie z warzywniakiem przenoszę pod umbrową , zrobię tam sciężke z kamyczków pomiędzy nimi i między warzywniakiem a umbrową
2 . Skalniak częściowo będzie przebudowany , żeby wprost z trawniczka przy tarasie do basenu wchodzić ,em ma go ładnie obudować , a skalniak zakręci do umbrowej ,......nie wiem ,czy jasno piszę ,ale taki jest plan....
Tu to będzie

Zobaczycie po zmianach
powyżej zdjęcie potwora ,tylko w tym sezonie tam będzie idę się moczyć , wieczorkiem zajrzę
Dziękuje że do mnie zaglądacie (Cmok )
Liliowo i kolorowo:) 15:34, 31 lip 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Danusiu, lubię Twój ogród. Dużo hortensji Ci już kwitnie. U mnie jest jakieś dwu tygodniowe opóźnienie. Musze jeszcze poczekać. Ja dzisiaj rano popodlewam roślinki bo nie mam cienia i prawie wszystko rośnie w pełnym słońcu. Trzeba im jakoś pomóc. Zdrowiej a potem bierz męża do tańca

Kwitną wanilki, limelight, plantom jeszcze nie całkiem, pinky winky juz powoli barwy dostaje a reszta tez jeszcze w róznych stadiach rozkwitu, tardiva jeszcze kwitnie i zaczyna grandiflora. Lubie bardzo Pinky Winky.
Oj ja do tanca to tylko muzyka i już same nogi tanczą ale mój małzonek to "kwadraciak" niestety
Zielony zielonym pogania :) 15:32, 31 lip 2017

Do góry
Placyk widziałabym mniej więcej tak:

Będziesz musiała go zrobić na wyczucie, żeby z jednej strony nie był za mały (niefunkcjonalny, nieproporcjonalnie mały w stosunku do altany), a z drugiej - żeby między rabatą a placykiem (tam gdzie narysowałam strzałkę) nie został taki dziwaczny kawałek trawnika. Trzeba wypośrodkować.

Z drzew myślałam bardziej o jakimś klonie czerwonym lub pospolitym lub o lipie. Może jakaś odmiana dębu czy grabu? Żeby były duże i rozłożyste. Przynajmniej te przy granicy, to od frontu faktycznie może być z tych wymienionych przez Ciebie.
Ogród z wilkiem zamkn. 15:31, 31 lip 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No i gdzie ten basen?

Tu na ten sezon niestety ( masakra ,ale młoda ma tyle radości z niego , to cieszy )

Zepsuł cały widok na ogród , będą zmiany na jesień
Anulajda w raju 15:24, 31 lip 2017

Do góry
Tu miały być Vanille Frajse a podajże to Pinky Winky jest

Liliowo i kolorowo:) 15:20, 31 lip 2017

Do góry
Ogród w blasku porannego słonca lubie najbardziej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies