No i hortensje, część kwitnie część w pąkach.
Tydzień temu na niektórych pędach jeszcze nie było pąków, w ciągu 3 dni pojawiły się i tak wyglądają, każda gałązka z kwiatem.
Za to inne mają juz wielkie łby
Chyba coś sypiesz specjalnego ,że takie wszystko wielkie Ci porosło dynia na halloween jak znalazł Takie nówki hortki i już mają ogromny kwiat ,super
Pa. Skalniak świetny ,uwielbiam kamienie w ogrodzie
Jest tam w tym strumieniu woda, gdy pada?
Marzy mi się coś podobnego zrobić u siebie, bo wiosną bywa topiel w ogrodzie. Taki strumień jest i ładny i praktyczny.
Dzięki za pochwały
Na warzywnik jak co roku, lub prawie co roku oczywiście obornik i tu pozdrawiam Pana Zdzisława największego rolnika w okolicy.
Dynie -to nie wiem kto je przyniesie.
Hortki były malutkie takie na 10cm przycięte. Hortki miały konkretnie przygotowane dołki i było tam wszystko co najlepsze. Pod hortki i pod miskanty wymieniłam ziemię i pod każdą roślinę 4 płaskie taczki wywiozłam, a dokładnie ziemia szara rodzima warstwa ok. 20cm i biały piasek pod spodem , tego i tego po 2 taczki.
Pod drzewa doły dużo większe kopałam.
Ja kamienie w ogrodzie też uwielbiam, szczególnie biały piaskowiec.
Jest jest, odwodnienie z dachu tam zrobiłam. No i na pewno ze skarpy pod kamieniami też spływa woda.
Woda w oczku jest wyłącznie z opadów.
Ostatnio spuściłam na warzywnik ( grawitacyjnie wężem) i już napłynęła nowa woda
Tak właśnie jak piszesz ładnie to wygląda i jest praktyczne przy zalewanym ogrodzie.
U mnie akurat ogród na górce, więc woda nie stoi.