Elinko, jeszcze w kwestii tego obrazka.
Te cudowne białe korzenie pokazują, że roślina chce żyć, że walczy o przetrwanie. Jednak nie wiadomo w jakiej kondycji są korzenie głębiej. Nie wiemy co dzieje się np. 20cm głębiej.
Obsyp te korzenie korą - kora je ochroni i przykryje.
Też mam nornice - któż ich nie ma. Nie myśl sobie, ze jesteś wyjątkowa
Moje nornice są tak bezczelne, że potrafią spacerkiem przechodzić przez środek chodnika. Przechodzić!, nie przemykać! Ich dziury wyjściowe są sporadyczne. Korytarzy podziemnych multum. Korytarze są po to aby przemykać niezauważonym przez ogrodnika i napasać w naszych ogrodach mysie brzuchy.
To teraz już wcale nie wiem czemu mi padały stanowisko miały idealne. Nic to miejsca na pnące róże więcej Takich czosnków nie miałam jeszcze, nie wiem czy się na jesień nie skuszę
Proszę poradźcie coś, nie wiem co się dzieje z moją hakonechloą,pokłada się i leży praktycznie w całości na ziemi.. Mam 4 szt z tego dwie w bardzo dobrym stanie a dwie jak widac na zdjęciu w opłakanym.. Co robić? Czy to jakaś choroba?
Chyba jeszcze nie widziałam grabowej z tej perspektywy, cudownie jest! Cały ogród mega. Ten jeden grab też mnie zastanowił że żółty,u kogoś czytałam że cośtam żelaza trzeba polac. Moje dwa też lekko żółte.
A powiedz mi bo się nie znam, kiedy mogę moje graby przycinać by zgęstniały ? Tylko wiosną czy teraz też ?
Z góry to wygląda, jakby niewiadomo ile tu było arów.A tu niecałe 7 .
Ale za nią tu gdzie krzaczki i drzewa to dokupione te 16 arów.Jeszcze prawie nic nie robione na niej.Brak czasu. ]
A druga strona,,, raczej nie pokazywać teraz, drzewo na zimę przywieźli do kominka, i moje chłopaki ( mąz i syn ) w wolnej chwili, po trochę przycinają.
Już ten widok jest przyjemniejszy