Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 12:55, 10 sie 2017

gierczusia napisał(a)
Nie wiedziałam ,że jest yara mila do hortensji...echhhh..od zawsze mam yarę dla trawnika , ale dla hortek...aaaaa .. jak to się mówi ?? człek przez całe życie się uczy i gooopim umiera ja siem zawsze łapię
Buziole Małgoś

Hej Gierczusiu!
Ta Yara jest w kilku wersjach - tą do trawników w dużych worach to i ja kupuję od lat. A te specjalistyczne są w kartonikach do różnych grup roślin. Ja właśnie tego do hortensji nie kupiłam bo miałam zaćmienie - ale mam inny rodzaj z tej serii więc poglądowo pokażę

Buziaki!
Margarete 13:08, 10 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Mój Phantom na pniu też tak wyglądał wiosną, jak go kupiłam. Teraz już mi różowieje, ale na pewno był podpędzany. Kawał hortki już się z niego zrobiło, Twoje też dadzą pokaz, zobaczysz jakie cudne będą

Teraz już chyba za późno na sypanie tego nawozu pod hortki, ja sypię na początku czerwca, jak kwiaty dopiero wykształca...

8 dni...matko i córko...jak to szybko się stało

Ściskam mocno Małgosiu!!!

Tak tak nie było żadnych objawów wcześniej....a pies się nie skarży nawet jak go coś pobolewa...dopiero jak się zaczęło coś dziać to białych ciałek miała 6 razy więcej niż norma a potem z każdą godziną rosły jeszcze. Nikt nie robi przecież USG profilaktycznie psu, ludzie sobie sami nie robią a co dopiero zwierzętom więc nie wiedzieliśmy o tym mięsaku na śledzionie, dopiero USG w czwartek dało nam informacje ale to już było za późno....nie dożyła do operacji planowanej na sobotę....cóź życie...

Ja wiem że na nawóz już za późno ale myślę o przyszłym roku.
Moje hortensje dziś wymęczone poranną burzą leżą prawie ciężkie od deszczu i poszarpane przez wiatr. Nad ranem rozszalały się u nas błyskawice, grzmoty i deszcz z wiatrem. Większych szkód u mnie na szczęście nie było.
Margarete 13:09, 10 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)

Nie mam pojęcia gdzie ten sklepik Małgosiu ale może gdzie indziej znajdę. O namiar poproszę bardzo.

Napiszę ci na pryw co i gdzie
Margarete 13:10, 10 sie 2017

paniprzyroda napisał(a)
Uściski zostawiam, wiesz.. A w ogrodzie cudnie Poproszę o namiar na ten nawóz do hortek, to może uda mi się go kupić.

Zaraz wrzucę na pryw .
Za uściski dzięki wielkie
Margarete 13:11, 10 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dawno nie byłam , muszę wpaść na dłużej

Zapraszam Sylwia jak najczęściej
Margarete 13:12, 10 sie 2017

AgataP napisał(a)
Małgośka a może aparat trzeba zmienić

Chyba tak póki co strzelam foty tabletem.
Margarete 13:13, 10 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)
Doczytałam...

No niestety....
Wiesz jak człowiek odczuwa taką stratę...sami to przecież niedawno przeźywaliście,...
kasja83 09:21, 11 sie 2017

Margarete napisał(a)

Asia to nawóz z firmy Yara Milo do hortensji i rododendronów, nieduże pudełko z przeważającym czerwonym kolorem. Wejdź do Kindzi czyli Kasi - Ogród z łezką bo ona teraz ostatnio ponownie pokazywała to opakowanie.
Ja widziałam nawozy z tej firmy, m.in. i ten do hortensji w sklepiku na Brusie w Łodzi. Dam ci namiar w prywatnej wiadomości jak chcesz.

A ja bym była jeszcze ciekawa do kiedy nawozisz hortensje?
Margarete 15:24, 11 sie 2017

Leniwy i upalny czas....środek lata....urlop...nasycone kolory, zieleń już też nie taka świeża i trawki zaczynają skupiać na sobie uwagę na rabatach.

Margarete 15:26, 11 sie 2017