Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 21 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Ana dla mnie Ty go wygralas szarlotka-jablecznik latwy przepis mus wyprobowac

nam smakuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 21 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)

nam smakuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 21 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Aniu mialam sie Ciebie juz kiedys o to pytac,czy to prawda,ze jak rosliny podrosna chwasty mniej wychodza? Nie masz nigdzie agrowlokniny? Jak Ty radzisz sobie z plewieniem tak wielkiego ogrodu??

prawda! ale mój ogród a raczej ogródeczek jest maaaaalutki, daje radę bez agro
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 21 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zapisałam przepis na szarlotkę AnyArt. Do moich jabłek dodaje miód zamiast cukru ! Ale musze upiec ze sliwkami
a ja do jabłek nie daje grama cukru
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 21 sie 2015

Do góry
Mira napisał(a)

Jak zwał tak zwał wszystko zależy od tego w jakich stronach mieszkamy.Pochodzisz z innych stron jak ja więc u nas na to ciasto tarte bądź skubane z prażonymi jabłkami (lub można inne owoce czy chociażby dżemy) i bezą mówią pleśniak,w innych rejonach powiedzą skubaniec,w innych jeszcze drapaniec czy chociażby najnormalniej w świecie jabłecznik.Szarlotka wyglada inaczej,jest to ciasto kruche czy półkruche gdzie środkową warstwą są prażone jabłka,wierzch posypany jest cukrem pudrem.Na ciepło czy zimno.Podawane z kleksem bitej śmietany lub lodów.Z wykształcenia jestem cukiernikiem chociaż nie pracuję w swoim zawodzie
Ale najważniejsze by smakowało

nigdy nie spotkałam się z nazwą skubaniec, drapaniec...
tak czy siak moje dzieci jedzą szarlotkę czasami z lodami tudzież jajkiem na wierzchu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 21 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
plaśniak to pleśniak, czyli kruche, dżem i piana z białek a szarlotka jest z jabłkami

Jak zwał tak zwał wszystko zależy od tego w jakich stronach mieszkamy.Pochodzisz z innych stron jak ja więc u nas na to ciasto tarte bądź skubane z prażonymi jabłkami (lub można inne owoce czy chociażby dżemy) i bezą mówią pleśniak,w innych rejonach powiedzą skubaniec,w innych jeszcze drapaniec czy chociażby najnormalniej w świecie jabłecznik.Szarlotka wyglada inaczej,jest to ciasto kruche czy półkruche gdzie środkową warstwą są prażone jabłka,wierzch posypany jest cukrem pudrem.Na ciepło czy zimno.Podawane z kleksem bitej śmietany lub lodów.Z wykształcenia jestem cukiernikiem chociaż nie pracuję w swoim zawodzie
Ale najważniejsze by smakowało
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:48, 21 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Konkurs jest zakończony, celowo nie pisałam na swoim wątku o nim, zeby nikt mi nie zarzucił, że korzystam z głosów forumowych, ani że promuje inne witryny na O
Znajomi, których mam na Fb tylko wiedzieli i ktoś tu farbę puścił.
Nie mniej jednak dziękuję za chęci

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 21 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

No mi się też nie udało
Aneta ja tutaj jestem zawsze jak jestem na O. i nudne byłoby gdybym pisała ze jest pięknie bo to wszyscy wiedza. Ale foty z góry rozjaśniły mi znowu co nieco dziękuję
ściskam i miłego weekendu

jasne że nudne ja wiem że jest ładnie, ale od czasu do czasu możesz coś skrobnąć
Fotki z góry wstawiam co rok
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 21 sie 2015

Do góry
Konkurs jest zakończony, celowo nie pisałam na swoim wątku o nim, zeby nikt mi nie zarzucił, że korzystam z głosów forumowych, ani że promuje inne witryny na O
Znajomi, których mam na Fb tylko wiedzieli i ktoś tu farbę puścił.
Nie mniej jednak dziękuję za chęci
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:47, 21 sie 2015

Do góry
życzliwi zawsze mile widziani
apropo sałaty ze śmietana i szczypiorkiem oraz rzodkiewką mniam uwielbiam i robię co jakiś czas
Sprawdź pw...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:48, 21 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Anetka, na jaką blachę to ciasto? dużą czy też okrągłą?
szarlotka? na dużą bo nas w domu dużo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:24, 21 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
HMMMM jestem ograniczona bo ogórki to tylko kiszone i marynowane robię, za to moja mama Ta ma wenę twórczą

Anetko-
kobieta, która serwuje ciasto z jajkiem nigdy nie jest ograniczona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:10, 21 sie 2015

Do góry
Mira napisał(a)

U nas na to ciasto mówi się "Pleśniak",piekę również,nieraz zamiast jabłek daję dżem z czarnej porzeczki własnej roboty
plaśniak to pleśniak, czyli kruche, dżem i piana z białek a szarlotka jest z jabłkami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 21 sie 2015

Do góry
AgaW napisał(a)
Ana to taki łomżyński przepis Od razu wywołał uśmiech na mojej Twarzy. Moja mama robi taką samą szarlotkę. Mój synek mówi, że jest najlepsza pod słońcem i górale ( a raczej góralki) z zakopanego niech się schowają.

aaaaaaaa czyli jednak nie tylko moi chłopcy lubią
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:08, 21 sie 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Aniu, zaglądam co słychać??? Coś mało ostatnio ogrodowych fotek, ale za to pyszne słodkości...od samego patrzenia już mi dooopa rośnie!!!
Macham bardzo, bardzo i buziaki przesyłam

PS. ekipa łódzka głosuje...głos oddałam i ja, jutro kolejny...

oj Nikita
bo u mnie w tym tygodniu jakiś ruch taki
17.08 czyli na początku tygodnia wstawiłam dużą porcję zdjęć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=2028.

Na razie nic się nie zmieniło no vanilki zaczynają się przebarwiać to może w weekend coś cyknę nowego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:23, 21 sie 2015

Do góry
Ana to taki łomżyński przepis Od razu wywołał uśmiech na mojej Twarzy. Moja mama robi taką samą szarlotkę. Mój synek mówi, że jest najlepsza pod słońcem i górale ( a raczej góralki) z zakopanego niech się schowają.

ana_art napisał(a)

Może się okazać, że chłopaki są po prostu dla mnie mili

praże jabłk w garze-duuużo, dodaje do nich cynamon
w między czasie robię ciasto

3 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru (czasami nawet mniej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250gr masła
laska wanilli
5 żółtek od szczęśliwych kur (białka odstawiamy)

zagnieść, oderwać kawałek, włozyć w folię i do zamrażarki

Ciastem wykleić blaszkę, zapiec w piekarnik przez 10-12 miunut (200st)
w między czasie ubić pianę z białek gdy będzie ubita dodać 3/4 szklanki drobnego cukru i ucierać dalej
na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka, pianę z białek i zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki,całość zapiekać około 30 minut gdy ciasto na wierzchu zrobi się złote.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:52, 21 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
HMMMM jestem ograniczona bo ogórki to tylko kiszone i marynowane robię, za to moja mama Ta ma wenę twórczą

HYMM marynowane powiadasz?? To ja tez ograniczona bo marynowane to tylko grzybki
Ogródek Iwony 11:09, 21 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, możesz na fotkach pokazać różnicę między tymi rozplenicami? Moundry chyba jest większa? Nie znam się jeszcze na nich

według zsp Hameln jest większa

http://www.e-katalogroslin.pl/plants/4231,rozplenica-japonska-moudry_pennisetum-alopecuroides-moudry

http://www.e-katalogroslin.pl/search/basic
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:07, 21 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Może się okazać, że chłopaki są po prostu dla mnie mili

praże jabłk w garze-duuużo, dodaje do nich cynamon
w między czasie robię ciasto

3 szklanki mąki
1/4 szklanki cukru (czasami nawet mniej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
250gr masła
laska wanilli
5 żółtek od szczęśliwych kur (białka odstawiamy)

zagnieść, oderwać kawałek, włozyć w folię i do zamrażarki

Ciastem wykleić blaszkę, zapiec w piekarnik przez 10-12 miunut (200st)
w między czasie ubić pianę z białek gdy będzie ubita dodać 3/4 szklanki drobnego cukru i ucierać dalej
na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka, pianę z białek i zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki,całość zapiekać około 30 minut gdy ciasto na wierzchu zrobi się złote.

U nas na to ciasto mówi się "Pleśniak",piekę również,nieraz zamiast jabłek daję dżem z czarnej porzeczki własnej roboty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:18, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ano, zastanawia mnie jak sprawuje się Twoja rabata brzozowa?
Mam brzozy u siebie i zastanawiam się, czy za kilka lat cos mi będzie pod nimi rosło? czy nie będzie zbyt sucho?
U Ciebie już brzozy spore, jakie sa Twoje obserwacje?

Twój wątek był jednym z pierwszych, jakie przejrzałam w całości. Pięknie u Ciebie
moja rabata brzozowa póki co ma 4 lata, rosną pod nią trawy i hosty, pói co nie obserwuję że coś nie halo, a co będzie dalej zobaczymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies