Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:37, 21 sie 2015

Konkurs jest zakończony, celowo nie pisałam na swoim wątku o nim, zeby nikt mi nie zarzucił, że korzystam z głosów forumowych, ani że promuje inne witryny na O
Znajomi, których mam na Fb tylko wiedzieli i ktoś tu farbę puścił.
Nie mniej jednak dziękuję za chęci
ana_art 21:38, 21 sie 2015

makkasia napisał(a)

No mi się też nie udało
Aneta ja tutaj jestem zawsze jak jestem na O. i nudne byłoby gdybym pisała ze jest pięknie bo to wszyscy wiedza. Ale foty z góry rozjaśniły mi znowu co nieco dziękuję
ściskam i miłego weekendu

jasne że nudne ja wiem że jest ładnie, ale od czasu do czasu możesz coś skrobnąć
Fotki z góry wstawiam co rok
Krys 21:48, 21 sie 2015

ana_art napisał(a)
Konkurs jest zakończony, celowo nie pisałam na swoim wątku o nim, zeby nikt mi nie zarzucił, że korzystam z głosów forumowych, ani że promuje inne witryny na O
Znajomi, których mam na Fb tylko wiedzieli i ktoś tu farbę puścił.
Nie mniej jednak dziękuję za chęci

Ana dla mnie Ty go wygralas szarlotka-jablecznik latwy przepis mus wyprobowac
MiraR 21:58, 21 sie 2015

ana_art napisał(a)
plaśniak to pleśniak, czyli kruche, dżem i piana z białek a szarlotka jest z jabłkami

Jak zwał tak zwał wszystko zależy od tego w jakich stronach mieszkamy.Pochodzisz z innych stron jak ja więc u nas na to ciasto tarte bądź skubane z prażonymi jabłkami (lub można inne owoce czy chociażby dżemy) i bezą mówią pleśniak,w innych rejonach powiedzą skubaniec,w innych jeszcze drapaniec czy chociażby najnormalniej w świecie jabłecznik.Szarlotka wyglada inaczej,jest to ciasto kruche czy półkruche gdzie środkową warstwą są prażone jabłka,wierzch posypany jest cukrem pudrem.Na ciepło czy zimno.Podawane z kleksem bitej śmietany lub lodów.Z wykształcenia jestem cukiernikiem chociaż nie pracuję w swoim zawodzie
Ale najważniejsze by smakowało
paulina_ns 22:05, 21 sie 2015

Aniu mialam sie Ciebie juz kiedys o to pytac,czy to prawda,ze jak rosliny podrosna chwasty mniej wychodza? Nie masz nigdzie agrowlokniny? Jak Ty radzisz sobie z plewieniem tak wielkiego ogrodu??
Madzenka 22:28, 21 sie 2015

Zapisałam przepis na szarlotkę AnyArt. Do moich jabłek dodaje miód zamiast cukru ! Ale musze upiec ze sliwkami
ana_art 22:29, 21 sie 2015

Mira napisał(a)

Jak zwał tak zwał wszystko zależy od tego w jakich stronach mieszkamy.Pochodzisz z innych stron jak ja więc u nas na to ciasto tarte bądź skubane z prażonymi jabłkami (lub można inne owoce czy chociażby dżemy) i bezą mówią pleśniak,w innych rejonach powiedzą skubaniec,w innych jeszcze drapaniec czy chociażby najnormalniej w świecie jabłecznik.Szarlotka wyglada inaczej,jest to ciasto kruche czy półkruche gdzie środkową warstwą są prażone jabłka,wierzch posypany jest cukrem pudrem.Na ciepło czy zimno.Podawane z kleksem bitej śmietany lub lodów.Z wykształcenia jestem cukiernikiem chociaż nie pracuję w swoim zawodzie
Ale najważniejsze by smakowało

nigdy nie spotkałam się z nazwą skubaniec, drapaniec...
tak czy siak moje dzieci jedzą szarlotkę czasami z lodami tudzież jajkiem na wierzchu
ana_art 22:30, 21 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Zapisałam przepis na szarlotkę AnyArt. Do moich jabłek dodaje miód zamiast cukru ! Ale musze upiec ze sliwkami
a ja do jabłek nie daje grama cukru
ana_art 22:31, 21 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Aniu mialam sie Ciebie juz kiedys o to pytac,czy to prawda,ze jak rosliny podrosna chwasty mniej wychodza? Nie masz nigdzie agrowlokniny? Jak Ty radzisz sobie z plewieniem tak wielkiego ogrodu??

prawda! ale mój ogród a raczej ogródeczek jest maaaaalutki, daje radę bez agro
ana_art 22:32, 21 sie 2015

Krys napisał(a)

Ana dla mnie Ty go wygralas szarlotka-jablecznik latwy przepis mus wyprobowac

nam smakuje