Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Do raju daleko - u Ewy 06:29, 14 mar 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.

Tylko pochodziłam po ogrodzie, sprawdzałam, co wykiełkowało Planuję za tydzień podziałać - ma być cieplej Rozplenic jeszcze nie wysiałam, muszę dokupić doniczek
Do raju daleko - u Ewy 06:15, 14 mar 2016

Do góry
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.
Życie w wiejskim ogrodzie 06:07, 14 mar 2016

Do góry
U mnie już Twoja rozplenica wzeszła Dwa tyg. przed nią siałam rozplenicę Rubrum i do tej pory nic nie wzeszło, może nie zawiązała nasion? Ja z nawozami wstrzymam się jeszcze trochę, jeszcze mam osłony zimowe na różach nie zdjęte, a nawozy dają dopiero jak kopczyki rozgarniam.
Kiedyś będzie tu ogród 00:55, 14 mar 2016

Do góry
Siedzę i studiuję jeszcze raz wszystkie wpisy odnośnie roślinności w stawie. Łagodzenie brzegów zdało egzamin, wytrzymało gwałtowny napływ wody, nic się nie obsuwa. Pora wybrać roślinność. Patrząc od strony pomostu to po drugiej stronie będą metasekwoje i cyprysik błotny, podsadzone tulejnikami. Gdzieś w tym rzucone kaczeńce, długosz królewski i tarczownica. Tak więc roślinność wokół stawu musi być na tyle subtelna, żeby trzymała brzegi ale nie zakrywała widoczności. Zdecydowałam się więc na podstawowe gatunki:
-kosaciec żółty i odm Variegata
-tatarak Variegata
-strzałkę wodną lub szerokolistną (którąś mam, tylko nie wiem czy przeżyła zimę)
W wodzie grzybieńczyk i marsylia. Jak upoluję to rdestnica kędzierzawa.
I zaryzykuję na początek z jedną lilią wodną.

Od strony pomostu wsadzona będzie rozplenica. Coś w tym stylu (zachwyciłam się tym widokiem w Rogowie)

Życie w wiejskim ogrodzie 23:40, 13 mar 2016

Do góry
Przemuś to jest jednoroczna rozplenica ???ta którą siejesz ? jest późno i ciofam, ciofam i nie mogę doczytać
Jestem w polu 20:57, 13 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Marta pokażesz zdjęcia rozplenicy jednorocznej ? bom ciekaw

Coś mi dzisiaj net szwankuje Nawet nie zauważyłam, że coś u mnie napisałeś.

Obiecana fotka. Rozplenica siana w zeszłym tygodniu.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:30, 13 mar 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Rozplenica posiana, teraz czekam na efekty

Brawo Ty
U Marty już wschodzą Poprosiłem ją o zdjęcia
Życie w wiejskim ogrodzie 19:45, 13 mar 2016

Do góry
Rozplenica posiana, teraz czekam na efekty
U Agi - czyli słońce i piach 19:19, 13 mar 2016

Do góry
No, Kochana, rozplenica już popikowana U mnie wszystko jeszcze w pudełkach po lodach siedzi...

W temacie hortek nie pomogę, bo mam tylko z tych wysokich: anabelki, limki i magical moon light. Te ostatnie polecam bardzo, bo mają ogromne kwiaty. Ale duże rosną.
Życie w wiejskim ogrodzie 15:11, 13 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ale fajne te wielodoniczki. Trzymam kciuki za rozplenice.

Rozplenica nie zawiedzie Dziewczyny już ją siały i ładnie wzeszła więc o swoją się nie boję
Papierowe wielodoniczki mają jedną wadę Szybko wysycha w nich woda więc resztę posiałem w czymś innym
Czasem słońce czasem deszcz 13:41, 13 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Niestety Ewo to wielka rozplenica, po 3 latach, ma rozmiary 3x2metry

nie mam na nią miejsca
Czasem słońce czasem deszcz 08:17, 13 mar 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Dziewczyny, temat dzieci już zostawmy, lecę do pracy zarabiać na roślinki, dzieciowe zachcianki i projektantów wnętrz
Irenko- rozplenica wygląda bosko, mam takie miejsce między liatrami Kobold i przed limkami gdzie chciałam posadzić rozplenice, jeśli Twoja by się nadawała (nie jest bardzo wysoka?) to się piszę na to co wyrwiesz dzięki kochana

Niestety Ewo to wielka rozplenica, po 3 latach, ma rozmiary 3x2metry
Jestem w polu 22:06, 11 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Rozplenica ruszyła BRAWO Mówiłem że ona z tych szybkich

jaki pierwszy właściciel takie potem roślinki.

Marta jeśli moja stipa nie ruszy będziesz miała kilka roślinek do poratowania mojej osoby?? uśmiechnę się bardzoo, ale to bardzoo ładnie
Jestem w polu 21:44, 11 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Trudno. Wyniosę ją najwyżej do foliaczka.
Jestem w polu 21:35, 11 mar 2016

Do góry
Warmia napisał(a)

Ależ Ty czujny jesteś
Dostałam dzisiaj przesyłkę z roślinkami. Paweł pisał, że wysłał firletkę lepką, dzielżan, floksa wiechowatego i gailardię. Teraz muszę tylko rozszyfrować co jest co

I mam dla Ciebie newsa Rozplenica ruszyła

Fiu Fiu Zacna przesyłka

Jestem w polu 21:21, 11 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Marta chwal się co tam dostałaś ?

Ależ Ty czujny jesteś
Dostałam dzisiaj przesyłkę z roślinkami. Paweł pisał, że wysłał firletkę lepką, dzielżan, floksa wiechowatego i gailardię. Teraz muszę tylko rozszyfrować co jest co

I mam dla Ciebie newsa Rozplenica ruszyła
Czasem słońce czasem deszcz 11:58, 11 mar 2016

Do góry
Dziewczyny, temat dzieci już zostawmy, lecę do pracy zarabiać na roślinki, dzieciowe zachcianki i projektantów wnętrz
Irenko- rozplenica wygląda bosko, mam takie miejsce między liatrami Kobold i przed limkami gdzie chciałam posadzić rozplenice, jeśli Twoja by się nadawała (nie jest bardzo wysoka?) to się piszę na to co wyrwiesz dzięki kochana
Rozpoznawanie traw 11:01, 11 mar 2016

Do góry

Witam, mam dwie rosliny do rozpoznania. Pierwsza ta zielona to chyba turzyca lub rozplenica a druga zurawka ale niestety nie wiem jakie to odmiany. Prosze o pomoc
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 23:49, 10 mar 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Też powinnam się zapisać do klubu miłośników nasionek.
Albo do klubu AMN (anonimowy miłośnik nasionek) i wyznać : tak , jestem uzależniona od siania.
Nagminnie walczę z tym uzależnieniem - mało skutecznie

Ale, Ala... no po co walczyć?
Rozplenica od Ciebie już kiełkuje
Ogród tworzony z pasją 17:21, 10 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Rozplenica po pikowaniu ładnie podrosła i zaczyna się dzielić.

no no jakie już ładne sadzoneczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies