Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

m_gocha 23:09, 14 mar 2016

Witaj Mirko Wpadłam z rewizytą i oniemiałam... Cudne rodendrony, hortensje i róże... i wogóle cały ogród. Zaczęłam zatem czytać i oglądać od początku. Piękny ogród
mirkaka 06:09, 15 mar 2016

Rench napisał(a)
Odnośnie rękawiczek do róż,to też takie mam skórzane,ale są takie piękne białe,że mi szkoda było używać
Dopiero jak wracałam pochlastana do domu to sobie przypominam,że mam
Są też takie antyprzebiciowe,ale róże ich i tak przebijają

Masz Mirko Hodowlę parapetową okazałą. Ja w tym roku tylko pomidorki koktajlowe posiałam i maki himalajskie mam w planie,ale jeszcze leżakują nasionka w lodówce.

tak, masz rację są piękne, że chyba do kościoła się nadają
A ja pomidorki już wysiałam ale jeszcze mi nie wzeszły, oby tylko nasionka były dobre bo sama je zbierałam
mirkaka 06:11, 15 mar 2016

AgataP napisał(a)
Mirka kawał roboty, ja też wracałam z ogrodu niczym nowo narodzona
Taka praca mnie uskrzydla

Mam to samo, to endorfiny się wydzielają po wysiłku fizycznym na świeżym powietrzu. Gdybym nie miała ogrodu to depresja u mnie pewna. I tak zima jest dla mnie ciężka do przeżycia.
mirkaka 06:17, 15 mar 2016

m_gocha napisał(a)
Witaj Mirko Wpadłam z rewizytą i oniemiałam... Cudne rodendrony, hortensje i róże... i wogóle cały ogród. Zaczęłam zatem czytać i oglądać od początku. Piękny ogród

Zapraszam zatem, do przeglądanie i odwiedzin Dziękuję za miłe słowa, takie słowa zawsze są potrzebne, chyba dlatego między innymi zakładamy wątki.
Gardener27 19:24, 15 mar 2016

Widzę że w ogrodzie ogrom prac poczynionych U mnie już prawie wszystko w ogrodzie uporządkowane w oczekiwaniu na wiosnę a tu znowu zima
Parapetowe uprawy cieszą oko a najbardziej mnie cieszy że rozplenica nie zawiodła
Pozdrawiam
Anda 19:25, 15 mar 2016

mirkaka napisał(a)

Mam to samo, to endorfiny się wydzielają po wysiłku fizycznym na świeżym powietrzu. Gdybym nie miała ogrodu to depresja u mnie pewna. I tak zima jest dla mnie ciężka do przeżycia.

U mnie podobnie. Odżywam, jak się sezon zaczyna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 06:12, 16 mar 2016

Gardener27 napisał(a)
Widzę że w ogrodzie ogrom prac poczynionych U mnie już prawie wszystko w ogrodzie uporządkowane w oczekiwaniu na wiosnę a tu znowu zima
Parapetowe uprawy cieszą oko a najbardziej mnie cieszy że rozplenica nie zawiodła
Pozdrawiam

Ogrom to za dużo powiedziane, jeszcze sporo mam do zrobienia. Pogoda u nas ma się tak kitwasić cały marzec, nocami przymrozki a w dzień 5-6 stopni. Dopiero w kwietniu mają pokazać się temp dwucyfrowe. Przynajmniej nie żal będzie siedzieć w kuchni i szykować jedzenie na święta. Dzisiaj mimo przymrozku nocnego piękne słońce wschodzi, może nagrzeje trochę powietrze i popracuję w ogrodzie>
mirkaka 06:14, 16 mar 2016

Anda napisał(a)

U mnie podobnie. Odżywam, jak się sezon zaczyna.

I tak chyba ma większość ogrodników
AgataP 10:23, 16 mar 2016

mirkaka napisał(a)

Ogrom to za dużo powiedziane, jeszcze sporo mam do zrobienia. Pogoda u nas ma się tak kitwasić cały marzec, nocami przymrozki a w dzień 5-6 stopni. Dopiero w kwietniu mają pokazać się temp dwucyfrowe. Przynajmniej nie żal będzie siedzieć w kuchni i szykować jedzenie na święta. Dzisiaj mimo przymrozku nocnego piękne słońce wschodzi, może nagrzeje trochę powietrze i popracuję w ogrodzie>

Mirka ja też na to liczę, siedzę w domu i patrzę czy stopniał śnieg tam gdzie mam robotę... na razie gotuję obiad... a już za chwilę, już za momencik... kopanko będę uskuteczniać...
Kindzia 11:36, 16 mar 2016

U nas też pogoda od dzisiaj słoneczna i w związku z tym wzięłam sobie urlop na całe dwa dni i jadę

Już z kancikami działasz! Ciekawe kiedy ja dojdę do tego etapu