Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:22, 13 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

to u was też ?...nie doczytałam wczesniej ..... a sama pokazywałam u siebie w zeszłym roku foty ..nawet znalazłam ...bo zapamietałam wydarzenie doskonale
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=480

teraz sie róże odbudowały ..od tamtej pory saren w pobliżu nie widziałam ..ich działalności tez nie ...oby tak mi zostało

Pamiętam, pamiętam...
U mnie raczej też rzadko podchodzą aż tak blisko. Na szczęście na rabatę się nie wepchała, bo nie ma gdzie, tylko przy ścieżce poobgryzała.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:18, 13 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Reniu, piękne ujecia. Się lubię gapić. I wzdycham do białej piwoni.
Róże zjadły Ci sarny, miałam to samo w tamtym roku, nie miałam prawie wcale róż. W tym roku do momentu ogrodzenia się róże nie miały wcale liści.

Wiem, pamiętam jak opowiadałaś.
My szykujemy się powoli do ogrodzenia, ale nic nie mówię, żeby nie zapeszać. Jeszcze mąż zaniemoże i będzie klops..

Jakoś wszystkie róże mi od dołu kwitną i toną w bylinach

Sezon 2017 u Hanusi 11:17, 13 cze 2017

Do góry
Z ub. roku zasiane miałam sporo, ale wyrosły tylko 2 sadzonki. Myślę, że i tak dużo.
Pewnie nie wszystkie wykiełkują, ale zawsze to zysk! Nie trzeba kupować, a że trzeba czekać? Cóż, nic innego nam nie pozostaje, tylko zdać się na naturę.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:17, 13 cze 2017

Do góry
Danusiu mam prośbę o poradę jak uratować trawnik założony we wrześniu ubiegłego roku. Po zimie był rzadki, ale przeprowadziłam napowietrzenie butami z kolcami i miesiąc temu nawiozłam siewnikiem nawozem Florowit. Trawa zrobiła się bujna i zagęściła się w miejscach gdzie było łyso. Podlewaliśmy tak aby woda wnikała 15cm w ziemię, z każdym dniem była pieknięjsza i nagle zaczęły sie przebarwienia ciągle w tych samych miejscach. Takie ciemne plamy i trawa tam jest taka jakby zwiędnięta, nie sucha tylko bardzo ciemno zielona i beż życia. Wkleiłam zdjęcia dwa tygodnie temu i aktualne. Mam wrażenie ze w tych miejscach jest bardzo zbita ziemia. Co dalej robić, proszę o wskazówki. Będę wdzięczna za odpowiedź.
trawa dwa tygodnie temu

aktualnie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:14, 13 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Proszę się nie dziwić nastolatkom, że nie chcą w ziemi grzebać, przecież oni mają w tym wieku tysiąc innych, ciekawszych spraw. Moi rodzice mieli malutką działkę pracowniczą, na której uprawiali warzywa. Pójście tam to była najgorsza kara i totalna strata czasu. Miłość do ogrodu i grzebania w ziemi przychodzi chyba z wiekiem.
Kupiłam dwie róże w donicy, jedna z nich miała osiem pączków. Tak się cieszyłam, że chociaż na niej kwiaty zobaczę w tym roku. I kiedy je pakowałam do skrzyneczki celem wywiezienia na działkę, zobaczyłam że z ośmiu pączków zostały...trzy. Mój rudy kocur, któremu pozwoliłam pobuszować na balkonie obżarł mi Herzogin Christianę! Myślałam, że go ukatrupię, gadzinę!

U Ciebie zwierzyna w większym wyborze, coś pewnie przyszło i napasło się kwiatkami różanymi, szkoda.

Fotki dziewczyny cytowały, więc ja już nie będę, ale u Ciebie to wszystko do cytowania się kwalifikuje. Piwonie z przywrotnikem uwielbiam.

O tojadzie pewnie wiesz, że on bardzo silnie trujący jest, przy dzieciach uważaj. Żeby nawet kwiatków jego gołymi rączkami nie zrywały (nie chcę straszyć, ale tak czytałam, wolę nie sprawdzać czy to prawda).

Mam nadzieję, że już zdrowi jesteście.

Wiem, że tojad trujący, ale naparstnice, konwalie, cisy też. Niebezpieczeństwo czyha na każdym kroku. Trzeba uważać i dzieci pilnować.

Pąki na 100% zjadła sarenka. Widziałam ją wczoraj jak raczyła się malinami. Obgryziona całkowicie jest jedna róża - double delight, inne pozbawione są najwyższych pąków. Mówi się trudno i żyje się dalej.
Twój kocur to się naraził... Kara była?

To miejsce trzeba kochać 11:11, 13 cze 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Lawenda w pąkach

ładnie tu ))
Słoneczny Ogród 11:10, 13 cze 2017

Do góry
Wiciokrzew Pomorski "Serotina"

Pliszka sprawdza czy kompost się już nadaje do użycia
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:07, 13 cze 2017

Do góry
Pierwsze róże kwitną i "huśtawka nie musi już prosić" nikogo do błogiego kołysania w ich towarzystwie.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:06, 13 cze 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Mam wolny dzień, zaplanowałam pranie i prasowanie ale jak tu oderwać się od laptopa?
I ja się dziwię swoim dzieciom z nosami w monitorze!

Ja planowałam ruszyć w ogród jak syn zaśnie... A siedzę, piję kawę, jeszcze chce do Was zajrzeć... Czuję dziś wielką niemoc do pracy fizycznej.

Lubię go :) 11:05, 13 cze 2017

Do góry
ambrowiec

przetaczniki

i następna rabatka,przed warzywniakiem

przed tą rabatą jeszcze bajzel
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:03, 13 cze 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Muszę poszukać tej białej piwoni, bo im więcej patrzę, tym bardziej mi się podoba jeszcze z takim zestawieniem

Początkowo jest pudrowa.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:02, 13 cze 2017

Do góry
Filomena napisał(a)

przegląd bodziszków, naparstnice, a zdjęcia białej piwonii w przywrotniku .... właśnie taką kompozycję mam pierwszy sezon i na kwitnienie piwonii jeszcze czekam - u Ciebie Renato wygląda obłędnie! Twoje zdjęcia są soczyste i piękne!

Ja stawiam na klasyczne rozwiązania, często pokazywane w prasie czy w programach ogrodniczych Będziesz zadowolona.

Sezon 2017 u Hanusi 11:02, 13 cze 2017

Do góry
Ciemierniki pięknie kwitnące wiosną, teraz sypią nasionkami. Wiosną będzie trochę sadzonek, i dobrze, niech się rozsiewają, to niekłopotliwe rośliny.

Mój jest ten kawałek ogrodu 11:00, 13 cze 2017

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 10:59, 13 cze 2017

Do góry
Dziękuję, Zbyszku! Ogród mi rekompensuje moje zimowe siedzenie w domu, i czaruje czym może. Ale sam wiesz, żeby miało co kwitnąć, to trzeba coś posadzić. A z tym już gorzej, nie zawsze się utrafi, że jedno następuje po drugim, czasami te kwitnienia się zbiegają. Zwłaszcza przy takiej pogodzie jak u mnie.

Ale nie narzekam. Już pokazały się liliowce. I róże dopiero zaczynają, tylko muszę je zabezpieczyć przed plamistością, wilgoci u mnie nadmiar!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:58, 13 cze 2017

Do góry
Dla zaglądających zostawiam kilka rózyczek i lece popracować w ogrodzie. Wczoraj nareszcie popadało
Mme Isaac Pereire tez uszczuplona gabarytowo,ale się odradza, a jak pachnie....
Wybaczam jej nawet to,że nie może utrzymać cięzaru kwiatów.

Soeur Emmanuelle / Dieter Muller

A Shropshire Lad

Nahema

Royal Jubilee już tak nisko nie trzyma główki

A PARFUM FLOWER CIRCUS
wcale nie pachnie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:58, 13 cze 2017

Do góry
Dalia o bordowych liściach i różowych kwiatach troszkę wyblakła.

Lubię go :) 10:57, 13 cze 2017

Do góry
rabatka na wejście przy bramie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:54, 13 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ten bodziszek co ja mam to chyba ten którego Ty nie masz to jak będę dzielić dostaniesz

Dzięki Sylwia

Aviomore dalej kwitnie, inne już kończą.

Konieczki napisał(a)

Moja nastoletnia cirka ma alergie na jakakolwiek pomoc mamie w ogrodzie
Reniu co Ty robisz ze piwonie ci tak stoja?

Kocham Twoje zdjecia

Jeszcze pamiętam jak to jest
Piwonie trochę opierają się na przywrotniku, niżej na świerku Conika i mają takie metalowe obręcze. Po przekwitnięciu podpórki trawią do hortensji.

Przyjazny ogród 10:53, 13 cze 2017

Do góry
Mariusz napisał(a)
A u mnie między barwnymi irysami i liliowcami panuje spokój, jak ja lubię te przerwę.

...

zaprawdę kojące widoki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies