Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 11:00, 26 lip 2017

Anda napisał(a)
Śliczne widoki Odętka już kwitnie u Cię? A moja nic. Za to jak wrócę z urlopu pewnie będzie juz po kwitnieniu
Piesy superowe, jak zawsze

Ewuniu Odętkę przyniosłam w tamtym roku z ogrodu rodziców, w tym roku dziesięciokrotnie zwiększyła swoją objętość, zastanawiam się co mam z nią zrobić bo jeśli znowu tak eksploduje to braknie mi rabaty
Makao_J 11:23, 26 lip 2017

kamila66 napisał(a)

Aniu ta ładna hortensja to vanilka one podobno są szybsze

Vanilki mam ale nie są tak rozwinięte jak Twoje. Za to wrzosy zaczynają kwitnąć
kamila66 13:14, 26 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Vanilki mam ale nie są tak rozwinięte jak Twoje. Za to wrzosy zaczynają kwitnąć

U mnie także już mają wysokie kłosy lada dzień także zakwitną...
Pisałam, że żal mi dnia na wyrywanie chwastów i jak tylko wyszłam z domu wyrwałam chwasty przed płotem Ogrodniczka z adhd
Makao_J 13:29, 26 lip 2017

No ja też taka nadgorliwa z chwastami jestem. Jestem pewna że wyrwałam siewki maku które dostałam od Iwonki. Nie pamiętam gdzie je rozsiałam i to dlatego. Dobrze że zostawiłam jeszcze kilka ziarenek to może spróbuję za rok jeszcze raz.
Anda 14:48, 26 lip 2017

kamila66 napisał(a)

Ewuniu Odętkę przyniosłam w tamtym roku z ogrodu rodziców, w tym roku dziesięciokrotnie zwiększyła swoją objętość, zastanawiam się co mam z nią zrobić bo jeśli znowu tak eksploduje to braknie mi rabaty

Eksploduje, Odętka jest ekspansywna. Wiosną weź łopatę, albo i już jesienią, i część odlogów wykop, jesli Ci za dużo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 15:03, 26 lip 2017

Kurcze a mi się ta odętka tak podoba. Może trzeba ją w donicy trzymać i wstawiać na rabatę co roku? Jak Dalie
kamila66 16:14, 26 lip 2017

Makao_J napisał(a)
No ja też taka nadgorliwa z chwastami jestem. Jestem pewna że wyrwałam siewki maku które dostałam od Iwonki. Nie pamiętam gdzie je rozsiałam i to dlatego. Dobrze że zostawiłam jeszcze kilka ziarenek to może spróbuję za rok jeszcze raz.

Aniu może pójdę za ciosem i zacznę dzisiaj odchwaszczać ogród Tak jak Ty wypieliłam dmuszka zorientowałam się w ostatnim momencie i coś tam zostało.
kamila66 16:16, 26 lip 2017

Anda napisał(a)

Eksploduje, Odętka jest ekspansywna. Wiosną weź łopatę, albo i już jesienią, i część odlogów wykop, jesli Ci za dużo.

Ewuniu dziękuje za tę informacje podzielę ją w takim razie teraz jej ilość jest odpowiednia
Zobacz jaki pęd wypuściła J.W.Goethe

kamila66 16:18, 26 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Kurcze a mi się ta odętka tak podoba. Może trzeba ją w donicy trzymać i wstawiać na rabatę co roku? Jak Dalie

Aniu ja robię na odwrót, co roku wykopuję mozgę trzcinową i wkładam do donic dzięki temu, ze jest ekspansywna mam co roku nowe sadzonki
Anda 19:51, 26 lip 2017

kamila66 napisał(a)

Ewuniu dziękuje za tę informacje podzielę ją w takim razie teraz jej ilość jest odpowiednia
Zobacz jaki pęd wypuściła J.W.Goethe

Nieźle Rakieta normalnie Podoba jej się u Ciebie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies