Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nawożenie, zasilanie trawnika 11:00, 12 cze 2017

Do góry
Kilka przyczyn, zły nawóz (nie stosujemy magicznych wynalazków na 100 dni to po prostu mydlenie oczu), może przelanie, może za rzadko koszony albo zbyt wysoko/zbyt nisko??

Może...może, pokaż zdjęcie tego trawnika.

Tak to wygląda na zdjęciach.

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:55, 12 cze 2017

Do góry
bałagan dla Amelki

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:53, 12 cze 2017

Do góry
rozmnażalnik

chyba jest nadzieja, ten biedny cis coś wypuścił, stan całości opłakany ale nie odpuszczam kolejne czyszczenie mnie czeka, igły opadły i suchych gałązek więcej się pojawiło

posadziłam winobluszcz przy świerku, rośnie jak wariat,

swoją drogą, jakie te świerki suche w środku
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:49, 12 cze 2017

Do góry
Haniu no kanapa byla najlepsza ale nie mialam czasu by na niej dluzej polezec

Ewciowa Krzewuszka swieci z daleka

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:45, 12 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
bleeeeeeeeeeeeeeee

zjadłam śniadanie przed chwilą

Iwonka
pokaż coś łądnego...

nic ładnego nie mam czasu nie było na fotki, weekend pracowity w odchwaszczanie, trochę leniuchowanie, trochę imprezowanie
nawet trawy nie skosiłam, chyba to i dobrze, bo muszę mniszkiem prysnąć, strasznie dużo chwastów mam w tym roku

zakwitł mi nowy nabytek powojnik first lov

molinia ED też już kłoski puszcza, myślałam że to zielsko wrosło

krzysie zaczynają jak na razie to chyba jedyny czosnek nie licząc główkowatych, który co roku jest taki sam co do wielkości, wszystkie mniejsze a ten mimo że ma kilka lat taki sam, jedna cebula nawet się podzieliła bo dwa wyrosły

piwonie ku końcowi

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:45, 12 cze 2017

Do góry
KatarzynaMichalska napisał(a)
Zaczynam kompletować moją pierwszą w życiu rabatę (strona płd-wsch.). Rabata juz w części już obsadzona - wygląd jak na zdjęciu (do posadzenia funkie i żurawki)
Posadziłam hortensje limelight (4 sztuki) i chciałam przed nimi posadzić po trzy funkie, ale o wybarwieniu biało zielonym. Niestety funkie w sklepie ogrodniczym były już przebrane więc kupiłam po dwie Cristmas coockies i jedną zupełnie jednokolorową turkus- zieleń bez nazwy. Zorientowałam się za późno, że to chyba Blue engel. Jak się doczytałam to bardzo duża bylina. Obawiam się, że jak się rozrośnie to nie będzie nic widac poza nią. Zagłuszy wszystko. Chyba powinna ją posadzić w innym miejscu, doradźcie co zrobic.
I jeszcze jedno, mam dylemat co posadzić w miejscu, które oznaczyłam na niebiesko. Doradźcie proszę.

Witaj - czy mozesz wrzucic zdjęcie?
Anulajda w raju 10:30, 12 cze 2017

Do góry
Kolejne piękności zaczynają kwitnąć
Eyes for You

Burgundy Ice

Parfum Flower Circus i Princess Alexandra of Kent
Ogrod stewardessy 10:27, 12 cze 2017

Do góry
Kamcia napisał(a)

W jednym z parkow zauwazylam takie rosliny ale nie znam nazwy.

To akanty. W PL są upawiane, więc pewnie u Ciebie też dałyby radę. Witam się u Ciebie
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:27, 12 cze 2017

Do góry
Hej !
witam wszystkich zagladających
dziekuję za miłe wpisy

Milko...no właśnie mimo szkód i tak je kochamy

Elu ...miłej zabawy

Iza... nie ściemniam ...mój warzywnik ma tylko 70 mkw i rośnie tam duży krzak bzu stoi szklarenka jest rządek malin...jeżyna i trzy porzeczki na pniu i reszta na warzywa i jeszcze jakieś kwiatki i kilka truskawek

Mirko... u mnie lilie bida z nędzą i to wszystkie w tym roku sprawca mróz majowy

Radziu... zobaczymy jak to będzie wygladać,w takim zestawieniu...liliowce trawa i rozchodnik

Pierwsze róże

Podmiejski ogródek 10:26, 12 cze 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Sześć malutkich doniczek wsadzić to jest super bilans?

Korzenie masakryczne. Jedyna zaleta, że płytko idą, więc można ich się pozbyć bez ciężkiego sprzętu.

Porady potrzebuję:
coś mi podgryza poziomki. nie od zewnątrz blaszki tylko w środku.

Są na to jakieś ekologiczne opryski? Poziomek decisem nie chciałabym pryskać

Mi coś podgryza anabellkę małą i przyłączam się do pytania

A planszówki uwielbiamy w co tam gracie? Hę?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:24, 12 cze 2017

Do góry
Zaczynam kompletować moją pierwszą w życiu rabatę (strona płd-wsch.). Rabata juz w części już obsadzona - wygląd jak na zdjęciu (do posadzenia funkie i żurawki)
Posadziłam hortensje limelight (4 sztuki) i chciałam przed nimi posadzić po trzy funkie, ale o wybarwieniu biało zielonym. Niestety funkie w sklepie ogrodniczym były już przebrane więc kupiłam po dwie Cristmas coockies i jedną zupełnie jednokolorową turkus- zieleń bez nazwy. Zorientowałam się za późno, że to chyba Blue engel. Jak się doczytałam to bardzo duża bylina. Obawiam się, że jak się rozrośnie to nie będzie nic widac poza nią. Zagłuszy wszystko. Chyba powinna ją posadzić w innym miejscu, doradźcie co zrobic.
I jeszcze jedno, mam dylemat co posadzić w miejscu, które oznaczyłam na niebiesko. Doradźcie proszę.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:21, 12 cze 2017

Do góry
Rudolf napisał(a)
Witam czy to również chwastnica? samo koszenie wystarczy by znikło? jest tego tyle że nie wiem jak cię do tego zabrać,a przez najbliższe 2 tygodnie nie bedę miał jak bo wyjeżdżam. jakieś rady?

Oprysk herbicydem i robienie trawnika od nowa.Tego nie wytępisz w takim zagęszczeniu ani nie wyrwiesz ręcznie. Odchwaszczanie. Trawnik od nowa.
Nawożenie, zasilanie trawnika 10:18, 12 cze 2017

Do góry
RadekM napisał(a)

I drugie dręczące pytanie...
Został mi do ogarnięcia druga część działki w jaki sposób zadziałać na widoczne gęsto rozrastające się chwasty. Tak abym mógł posiać trawę i w niektórych miejscach wysypać korę , bo jak na razie to powiem szczerze nie mam za bardzo pomysłu w jaki sposób wyczyścić tę część działki??????

Masz dwa wyjścia, wyrywać ręcznie, albo potraktować chemią czyli herbicydem. Trzecie wyjście popryskać octem zwykłym, kuchennym rozcieńczonym w wodzie gorącej z kilkoma kroplami płynu do naczyń.
Anna i Ogród 10:18, 12 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Tak też zrobiliśmy. Nie było innego wyjścia.

Na lewą stronę dołożymy jeszcze tych krawężników to będzie placyk na grilla.

No i super, po sprawie U mnie też są w różnych miejscach "przesunięcia" ale już nie zwracam na nie uwagi. Placyk na grilla dobry pomysł
Nawożenie, zasilanie trawnika 10:16, 12 cze 2017

Do góry
RadekM napisał(a)
Mam kilka pytań i prośbę o porady

Trawnik pojawiły się drobne pasy i w tych miejscach gorzej wschodzi trawa. nawożone 2 czerwca tego roku pytanie czy jak nawiozę za miesiąc całą trawę jeszcze raz to te miejsca się zazielenią czy potrzeba innego działania ???

Źle nawiozłeś trawnik, w pasy. Naucz się nawozić równomiernie, trawnik się wyrówna.
Anna i Ogród 10:16, 12 cze 2017

Do góry
Teraz problem bo nie pamiętam czy to Robin Hood czy Mozart. Ale chyba Robin Hood

Donice frontowe coraz intensywniej pachną

Podmiejski ogródek 10:15, 12 cze 2017

Do góry
Za to niedziela...

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:14, 12 cze 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Fajna wycieczka. Macie niedaleko, droga powrotna jak? Bo płynie się chyba tylko w jedna stronę czy powrót kanałem też możliwy?
Zacytowałam zdjęcie, najpierw oglądałam w telefonie i się zastanawiałam czy kanał zarósł rzęsą bo wszystko takie zielone . A to chyba szyny są czyli przeciąga się statek po nich?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:14, 12 cze 2017

Do góry
Edmar napisał(a)

Mam problem z trawnikiem, w tamtym roku posadziłem trawnik, nasiona Trawa gazonowa Barenbrug Exclusor/Gazon Elite. Trawnik wygląda że posiada jakieś grube i twarde kłosy, które się pokładają. Sąsiad korzystał z tych samych nasion i trawę ma jak dywanik. Wiem że ziemię mam gliniastą, z racji .jpgtów nawiozłem najtańszej ziemi jaka się trafiła. Domyślam się też, że część trawy, która wyrosła to nie ta co kupiłem tylko ta z nawiezionej ziemi.

Jak myślicie co zrobić by uzyskać ładny i przyjemny trawnik.

Witam, na zdjęciach jest to Życica trwała i jest to 30% twojej mieszanki Barenbrug Exclusor. Odpowiadam na twój post dlatego, że mam a raczej miałem taką przypadłość Jest to gatunek trawy, który staje się dominantem wśród innych gatunków traw. Problem ten powstał z tego, że inne gatunki traw zostały zaniedbane (złe nawożenia, przesuszanie, oraz koszenie), brak dosiewek, pozostawienie wolnych przestrzeni i dlatego masz teraz co pokazujesz. Pierwsze co należy zrobić, to : koszenie niskie, wyczesywanie trawy, dosiewka w celu zagęszczenia wolnych przestrzeni, nawożenie i koszenie, koszenie...

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 10:13, 12 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A to u mnie inny klimat

Bardzo mi się podoba, idealnie wpasowane w otoczenie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies