Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:14, 04 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To zdrówko podsyłam. Łykaj i zdrowiej. Chyba, że Ci tak dobrze

Oj, jak dobrze Ale jeszcze wczoraj nie było mi do śmiechu. Dlatego łykam solidne porcje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:12, 04 sty 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
Aga, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zasobnego portfela na ogrodowe zachcianki i dużo sił (oczywiście u pomocników), by wraz z nadejściem wiosennego ciepełka ruszyli z kopyta

Aguś odpozdrawiam! Żeby wszystko rosło zdrowo: dzieci, roślinki w ogrodzie i... kasa na koncie I żeby było więcej czasu na spotkania, kawausie i ogrodowe ploteczki
Najważniejsze, że dobrze zaczynasz Nowy Rok - od forum
Buziam!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:10, 04 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka chyba wyzdrowiała, bo po wątkach nam buszuje. Zdrowaś?

No właśnie choram, i dlatego mam wreszcie czas, żeby ogrodowisko odpalić Jak bym zdrowa była to chomąto pracowe by w kark uwierało

hihiihih
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 04 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Piekny ogród i wreszcie duuuuuużyyyyy
Myślałam że tylko ja porwałam sié z motyką na słońce.
Ale ty sobie radzisz o niebo lepiej
No te kuleczki .........zabiły mnie super wyglądają.

Zeta, byłam już u Ciebie i.... szczęka mi opadła! Trudno mi uwierzyć, że sama ogarniasz HEKTAR ogrodu! Przeczytałam wątek od deski do deski, żeby znaleźć info o powierzchni Twojego ogrodu Zresztą peany pochwalne napiszę u Ciebie Moje 42 ary to pikuś, a ja i tak wymiękam...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:06, 04 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

No właśnie choram, i dlatego mam wreszcie czas, żeby ogrodowisko odpalić Jak bym zdrowa była to chomąto pracowe by w kark uwierało
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:02, 04 sty 2013

Do góry
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:57, 04 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ha Noemi biorę jak zwykle do samochodu, Wieloszkę i Irenke pewnie też namówimy

Mnie nie trzeba zbyt długo namawiać! Jak jeszcze miejsce wolne to siem piszę
Ogród Dominiki 09:55, 04 sty 2013

Do góry
Domi witaj w Nowym Roku! Widzę, że lista "Do zrobienia w 2013 roku" imponująca, ale znając Ciebie realizacja nas zachwyci i powali na kolana Czego Tobie i Nam życzę (piszę w liczbie mnogiej jak Gollum ). Moja lista też przydługa wyszła, a starałam się być taka racjonalna
Brakuje mi tylko na Twojej liście jednej ważnej pozycji: spotkanie z grupą dolnośląską! Pamietaj co obiecałaś
Buziam noworocznie!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:34, 04 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jak Wam się podoba .... Danusiu nie wywalaj linka plizzz bo ja się w tym ogrodzie zakochalam ...
Taki kolor drewna miał być na mojej elewacji a jest jajecznica....

contemporary contemplation nagroda na Hampton Court Palace Flower

Madżenko, telepatia jakaś Szukałam ostatnio na GAPie inspiracji do mojego brzozowego zakątka i dokładnie ten sam ogród mnie zachwycił!!! Będę zatem zGAPiać, tylko u mnie będzie wersja dla ubogich mniej bukszpanów, a więcej takich poczochranych cisów (mam do przesadzenia) i oprócz host więcej traw i kwitnących fioletowo-biało kfiatków. Co o tym myślisz?
Ogród Magdalenka 09:26, 04 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
obserwuję jak powstaje u mnie w okolicy taki ogródek , iście z gardenbuildersów ... wysypany prawie na całości żwirem ,trawa w kwadratach , coś ala szachownica , trawa, żwir, trawa , żwir ... a po bokach wymurowane donice bez dna ze ścianą wodną ... tak mega nowocześnie ...

Wow! Wow! Wow! Muszę koniecznie to zobaczyć! Wiosną wpraszam się na spacer po Twojej okolicy
Igiełkowy ogródeczek 21:47, 03 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Gierczusia- zaraźliwe jak diabli, jak pojadę pierwsza to nie wiem czy coś jeszcze dla ciebie zostanie, no może po znajomości coś ci odpalę Ja też tą benzynę przeliczam i wymyślam powody dla których Wrocław trzeba odwiedzić, a bukszpaniki to niby tylko tak po drodze

Moje drogie wystarczy dla wszystkich Irenka jak zwykle hurtowo kupiła, Wieloszka chyba z zamknietymi oczami już tam jeździ a ma kobieta hektarów, Madzia i Ja się obkupiłyśmy i jeszcze jest duuuuużo
Tylko spokojnie bo Bukszpanowy Pan zwietrzył interes i lekko zaczyna podnosić ceny z 8 do 10 zł za takie wielkie pachruszcze.
Więc wiosną liczycie pojemność aut (jak podacie markę samochodu to oszacujemy) liczbę którą jesteście w stanie zabrać Mi do bagażnika (mam relatywnie mały) mieści się 20 szt do bagażnika i z 10 na tylnie siedzenia, bo z bryłą korzeniową są naprawdę duźe albo kulki albo juz wysokie na żywopłocik.
Na tej samej plantacji kupowałam laurowiśnie

Marzena- Ty nie żartuj że podwyższa ceny, trzeba w takim razie rynek uspokoić, dziewczyny nie kupujcie bukszpanów, one nie w modzie
A jeśli chodzi o auta to w moją hondę accord musi 50 wejść nie ma wyjścia...hehe... Jeszcze na wiosną policzę dokładnie ile będę potrzebować
Igiełkowy ogródeczek 19:15, 03 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Gierczusia- zaraźliwe jak diabli, jak pojadę pierwsza to nie wiem czy coś jeszcze dla ciebie zostanie, no może po znajomości coś ci odpalę Ja też tą benzynę przeliczam i wymyślam powody dla których Wrocław trzeba odwiedzić, a bukszpaniki to niby tylko tak po drodze

Moje drogie wystarczy dla wszystkich Irenka jak zwykle hurtowo kupiła, Wieloszka chyba z zamknietymi oczami już tam jeździ a ma kobieta hektarów, Madzia i Ja się obkupiłyśmy i jeszcze jest duuuuużo
Tylko spokojnie bo Bukszpanowy Pan zwietrzył interes i lekko zaczyna podnosić ceny z 8 do 10 zł za takie wielkie pachruszcze.
Więc wiosną liczycie pojemność aut (jak podacie markę samochodu to oszacujemy) liczbę którą jesteście w stanie zabrać Mi do bagażnika (mam relatywnie mały) mieści się 20 szt do bagażnika i z 10 na tylnie siedzenia, bo z bryłą korzeniową są naprawdę duźe albo kulki albo juz wysokie na żywopłocik.
Na tej samej plantacji kupowałam laurowiśnie
Igiełkowy ogródeczek 17:07, 03 sty 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Gabrysia- to duże auto trzeba mieć, ja takiego nie posiadam, ale może chociaż ten sam dzień udałoby się wybrać.

Mam znajomego,który często jeździ do Wrocławia dużym autem,wiec mógłby przywiezc,tylko ktoś by musiał je dla nas kupić!

Marzenka i Wieloszka się z pomocą innym oferowały, wybierały dla nich bukszpany, tylko transport i szczegóły trzeba było uzgodnić, więc pewnie i tutaj by pomogły. Ja nie będę tyle osób fatygować, bo i ciebie bym musiała a później jeszcze dziewczyny. A może ty razem z tym transportem się wybierzesz i na miejscu się spotkamy
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 07:39, 03 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A ja pamiętam jeszcze z podstawówki piosenkę:
"U prząśniczki siedzą jak anioł dzieweczki,
przędą sobie, przędą jedwabne niteczki.
Kręć się, kręć wrzeciono, wić się sobie, wić.
Ta pamięta lepiej czyja dłuższa nić"
Drugą zwrotkę tez pamiętam

To pewna wariacja:
http://www.youtube.com/watch?v=gBTU1C2aVnc

Pasje ze względu na materiał
Dekoracje świąteczne wrocławskie 2012 00:37, 03 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A ja pamiętam jeszcze z podstawówki piosenkę:
"U prząśniczki siedzą jak anioł dzieweczki,
przędą sobie, przędą jedwabne niteczki.
Kręć się, kręć wrzeciono, wić się sobie, wić.
Ta pamięta lepiej czyja dłuższa nić"
Drugą zwrotkę tez pamiętam

Mogę?... jakoś nie mogę się powstrzymać

U Noemi siedzą jak anioł dzieweczki,
wiją, ozdabiają przepiękne wianeczki
Wij mnie ,wij dzieweczko, pięknie ozdób mnie
I Danusi pokaż, niech oceni(pochwali) Cię"
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:14, 02 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A tak wszędzie po troszeczkę Pod brzozami muszę coś posadzić, bukszpany w kole żwirowym wymienić i nasadzenia za nim zaplanować, stożkowym cisom przy tarasie towarzystwo wymyślić... No dużo tego

Aga, a co z tymi bukszpanami?
Zdrówka dużo, bardzo dużo życzę.
Zdjęcia Roku 14:48, 02 sty 2013

Do góry
Wieloszka: Nigdzie nie mogę znaleźć pasieki...

Ela: Jest tam....

Pytałam Ewy....

Sprawdzimy czy na pewno ma w tych ulach pszczoły

Zdjęcia Roku 08:22, 02 sty 2013

Do góry
Wieloszka / Madżenka: Buk trikolor będzie pasował TAM!
Noemi: Poczekam aż się zdecydują, wtedy popatrzę.

Lecę w kulki... 22:05, 01 sty 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok! Dużo radości i odpoczynku w ogrodzie Niech się wszystko kula jak najlepiej

....a dziękuję Ci Agnieszko
i wzajemnie....
Lecę w kulki... 21:49, 01 sty 2013

Do góry
Aniu, wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok! Dużo radości i odpoczynku w ogrodzie Niech się wszystko kula jak najlepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies