Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Urszulla 03:00, 04 sty 2013

No właśnie Domi....Ty masz te duże Rh. Ja chyba pozostanę przy Cunn. White. Mam identyczie tak jak Ty widok z tarasu na ogrodzenie sąsiadów i mają po swojej stronie świerki. Poieważ nie chcę zabierać zbyt dużo miejsca chyba zasadzę rząd cisów jak u Ciebie i przed nimi Cunn.White i klon palmowy....lub dwa
Wieloszka 09:55, 04 sty 2013

Domi witaj w Nowym Roku! Widzę, że lista "Do zrobienia w 2013 roku" imponująca, ale znając Ciebie realizacja nas zachwyci i powali na kolana Czego Tobie i Nam życzę (piszę w liczbie mnogiej jak Gollum ). Moja lista też przydługa wyszła, a starałam się być taka racjonalna
Brakuje mi tylko na Twojej liście jednej ważnej pozycji: spotkanie z grupą dolnośląską! Pamietaj co obiecałaś
Buziam noworocznie!
Sebek 14:26, 04 sty 2013

baraga1904 napisał(a)

Do wiosny 77 dni
Do ferii 6 dni roboczych

...nie za wczesnie te ferie???
...moje za miesiąc...

Też wolałbym później....no ale cóż....
ana_art 22:11, 04 sty 2013

Domi 05:47, 05 sty 2013

Urszulla napisał(a)
No właśnie Domi....Ty masz te duże Rh. Ja chyba pozostanę przy Cunn. White. Mam identyczie tak jak Ty widok z tarasu na ogrodzenie sąsiadów i mają po swojej stronie świerki. Poieważ nie chcę zabierać zbyt dużo miejsca chyba zasadzę rząd cisów jak u Ciebie i przed nimi Cunn.White i klon palmowy....lub dwa

No pewnie, masz gotowe zestawienie. Ja mam Cunn, White w klombach przed domem i ze dwa mniejsze koło tych dużych ze zdjęcia też są chyba Cunn., ale nie jestem już pewna. A jaką masz u siebie glebę?
Domi 05:50, 05 sty 2013

Wieloszka napisał(a)
Domi witaj w Nowym Roku! Widzę, że lista "Do zrobienia w 2013 roku" imponująca, ale znając Ciebie realizacja nas zachwyci i powali na kolana Czego Tobie i Nam życzę (piszę w liczbie mnogiej jak Gollum ). Moja lista też przydługa wyszła, a starałam się być taka racjonalna
Brakuje mi tylko na Twojej liście jednej ważnej pozycji: spotkanie z grupą dolnośląską! Pamietaj co obiecałaś
Buziam noworocznie!

Najwyżej przekopiujemy część spraw z lisy na 2013 r. na listę pt.:"2014". Nie ma co się stresować. Innnnnntesywnnnnnnnnie myślę o spotkaniu. Poznań za daleko; kiedyś jechałam do mnie z Poznania kilka godzin, a tu trzeba liczyć x2, więc odpada, ale może będzie kiedyś coś bliżej. Ściskam mocno!
Domi 05:53, 05 sty 2013

Sebek napisał(a)

Do wiosny 77 dni
Do ferii 6 dni roboczych

...nie za wczesnie te ferie???
...moje za miesiąc...

Też wolałbym później....no ale cóż....

Widać, że czekasz z utęsknieniem i na wiosnę, i na ferie.
Urszulla 12:19, 05 sty 2013

Domi napisał(a)

No pewnie, masz gotowe zestawienie. Ja mam Cunn, White w klombach przed domem i ze dwa mniejsze koło tych dużych ze zdjęcia też są chyba Cunn., ale nie jestem już pewna. A jaką masz u siebie glebę?

U mnie tak jak u Ciebie glina.....tylko tam gdzie chcę Rh to jest jakoś fajnie w cieniu świerków sąsiadki, które słońce południowe zasłaniają i tam nawet mech rośnie wzdłuż ogrodzenia.....więc sądzę że to jedyne miejsce na te wspaniałe rośliny. Trochę ziemię wcześniej chcę przygotować i z piachem zmieszać....będziemy musieli wypożyczyć maszynę.....a potem pod same Rh to już kwaśna pójdzie.......fajnie że nachylenie jest w stosunku do domu więc nie ma tam problemu ze staniem wody......samo życie jednak pokaże czy dobrze myślę.

gierczusia 13:42, 05 sty 2013

Łojjjj czytam o tych rh i się uczę bo te moje dwa to biedaki i to jeszcze mikro natomiast też mam gliniasty problem ... Dodajecie do podłoża pod rh czegoś co nazywa się próchnica ?? Przeczytałam o tym u Danusi a u nas tego cuda w sklepie nie widziałam
Ginger 13:56, 05 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Łojjjj czytam o tych rh i się uczę bo te moje dwa to biedaki i to jeszcze mikro natomiast też mam gliniasty problem ... Dodajecie do podłoża pod rh czegoś co nazywa się próchnica ?? Przeczytałam o tym u Danusi a u nas tego cuda w sklepie nie widziałam

No niestety z próchnicą jest problem nigdzie jej jeszcze nie spotkałam . Ale do dołków z rh dodaję kwaśnego podłoża i dają radę .