Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Moja codzienność - ogród Oli 13:28, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Olka gdybyś wrzuciła fotki z liścimi na nieskoszonym trawniku to mógłby się serwer Ogrodowiska przeciążyć Danka by juz nie musiała reklam na gore zapodawać

Anka, Ty jak czasami coś napiszesz to cały dzień się człowiek chichra

Buuuuziaki dziewczyny
Podmiejski ogródek 12:28, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ale tu pomysłowo lubię tak!
Asiu nasza malkulka jest projektantką wnętrz ale ze Śląska. choć ja i tak bym spróbowała..w dobie internetu i snapczata

O, nie wiedziałam! Ale Malkul pewnie nowocześnie projektuje, a mnie do tego domu takie klimaty pasują:
https://pl.pinterest.com/pin/285486063851322911/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063850265992/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063850145004/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063853539632/

Jakbym budowała od nowa, to wtedy nowocześnie jak najbardziej mogę mieć - nawet łatwiej by było sprzątać

roma2 napisał(a)
Radochę mi sprawiłaś, tym linkiem o spiętych ogrodnikach. Uwielbiam Cię! Szczególnie za obronę drzew i spadających z nich jesienią (olaboga!!!) liści .

Ale czemu zawsze taka osamotniona jestem w tej nierównej walce?
Nowocześnie z różAnką :D 12:13, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

widzisz a ja warzyw mam w diecie bardzo malo, no mowię Ci fasolki w tym roku ani razu nie kupiłam..
prawda jest tez taka że nie chce mi się w sobote tylka na rynek ruszyć..po śniadaniu zaraz do ogrodka szłam i grzebalam w ziemi.
teraz jesteśmy po sezonie i w tą sobote ruszam
Iwona a planujesz sobie jadlospis na cały tydzień np.? bo myślę tak zacząć robić, tylko czy to jest do zrealizowania..?
a w kwestii warzywnika to wolalabym te betonowe zeby na lata było. ale wiem że estetycznie słabiej to wygląda dlatego szukam fajnych pomyslów. jakby coś Ci się rzuciło to daj znaka

Ja tez miąlam mało mimo ze lubię ale moj prawie eM nie jada praktycznie warzyw, wiec tym sposobem mniej gotowałam i jadłam sama. Teraz staram sie zmienić to, on do pojedynczych się przekonuje a ja porostu gotuję sobie więcej. Zaczęłam pić zielone koktaje bardziej regularnie, czasem wycisnę sok z marchewki czy buraka itp.
Ja już mam rytuał ze rano w sobotę jedziemy na targ po zielone zakupy, warzywa owoce, ogórki kiszone itp potem piekarnia, śniadanko, kawka i do ogródka jak jest pogoda.
Jadłospisów nei planuję bo jakoś nei umiem tak, nigdy nie wiem co będzie mi się chciało jeść zazwyczaj mam rożne rzeczy pomrożone żeby nie trzeba było codziennie jechać do sklepu
Moze takie betonowe i z jednej strony np od czoła czy tej widocznej jakiś niski żywopłocik zeby nie rzucały się w oko skrzynie. Ja mam oddzielona cześc tą warzywną żywopłotem z cisa( tzn kiedyś on będzie żywopłotem, bo teram ma z 60-80 cm )
Typografia ogrodu 12:03, 10 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tez sobie powiesisz?

no pewnie ale juz mnie Kasia sprowadziła na ziemię że nie mam szans
Typografia ogrodu 10:51, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Kacha rozwalilas system, napisz mi na priv gdzie to kupić
tez sobie powiesisz?
Typografia ogrodu 10:50, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahahahhaha
Aśka
no co na prezent. Przeciez wiadomo
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:15, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

kostki cisowe?? jej to my bardzo podobnie bedziemy mieć z tego co widze i czytam
hihi bo wiesz, ja dużo śledziłam Twoje planowanie i te kostki tak mi w głowie utkwiły ale później odpuściłam stwierdzając że nie stać mnie na ładne cisy. No ale fartem kupiłam dużą ilość i teraz mam z czego robić

miskant faktycznie podobny do grazielli, może to być on
Moja codzienność - ogród Oli 08:58, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Olka gdybyś wrzuciła fotki z liścimi na nieskoszonym trawniku to mógłby się serwer Ogrodowiska przeciążyć Danka by juz nie musiała reklam na gore zapodawać

Heheheeh-światopogląd niektórych uczestników Ogrodowiska mógłby ulec drastycznej zmianie
Typografia ogrodu 08:07, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Mogę kochana nawet na officialu Byliśmy w kinie i robili promo-do każdego Prince Polo można było wybrać sobie plakat...nie nie jest to żart Rama to już zakup w "....i ty tu urządzisz".
Nowocześnie z różAnką :D 07:22, 10 lis 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sądzę, że nie należy popadać w przesadę. Soki owocowe zawierają po prostu sporo cukru w postaci fruktozy, a te kupne są dodatkowo dosładzane. Są kaloryczne. W dobie walki z plagą otyłości zwraca się na to większą uwagę.
A z rybami Navi ma rację. Zmieniły się zalecenia światowej organizacji zdrowia (WHO). Ze względu na zanieczyszczenie mięsa ryb związkami rtęci i innymi metalami ciężkimi, dopuszcza się ich jedzenie raz na dwa tygodnie.

fruktoza to raczej ten dobry cukier więc jeśli tylko to nie kupny sok właśnei dosładzany to raczej można pić?
choć u mnie i tak króluje woda mineralna, do tego stopnia dziewczynki moje juz nauczone że czasem afera jest że nawet owocową herbatkę chce im dać
w sumei pewnie w tej herbatce też owoców tyle co kot napłakał

z rybami mnie dziewczyny zszokowałyście ja tylko łososia norweskiego kupuje, zazwyczaj te tacki z lidla. on też bee?
Zielony zielonym pogania :) 07:19, 10 lis 2017

Do góry
ja pamiętam że Iwona gdzieś pisała że mozna na ziemie sypać mączkę bo tez ślimory jej nie lubią
Podmiejski ogródek 07:16, 10 lis 2017

Do góry
ale tu pomysłowo lubię tak!
Asiu nasza malkulka jest projektantką wnętrz ale ze Śląska. choć ja i tak bym spróbowała..w dobie internetu i snapczata
Ogród bacowej 00:33, 10 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

szok!
ale piękne zestawienie w sumie takich naszym podstawowych ogrodowiskowych roślin a ty zrobilaś z nich mega rabatę! niesamowiete..
jakie masz tam jeżówki? mialabyś moze trochę nasionek? swietne sa takie neutralne..i ta ilość! a drzewa jakie tam rosną?
podpowiedz mi Ewa jakie drzewa generalnie masz i które szczegolnie polecasz?
dużo pytań ale ja analityk jestem i lubię konkret

Ania, tam są zwykłe białe jeżówki,i już są dawno ścięte. Nie zostawiam ich na nasiona bo strasznie się rozsiewają. Kiedyś jak miałam ich mało to zostawiałam na zimę , teraz nie.

Na tej rabacie rosną trzy odmiany klonów: bordowy Krismos King , zielony Leopoldii i żółty , nie pamiętam nazwy ( miałam kiedyś taką fazę" kolorowych jarmarków").

Generalnie w ogrodzie mam dużo drzew; chyba z 9 gatunków klonów, wiąza, 3 gatunki grabów,lipę odmianową. 4 odmiany brzozy, wiśnie Nigre, rajską jabłonkę, buki. Sumaka, parę odmian świerków, sosny, modrzewie, tulipanowce.
No taki trochę mam groch z kapustą .
Ogród bacowej 23:46, 09 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Ewa co to za miskant?
u mnie limki brązowe juz od miesiąca..ciekawe od czego to zalezy bo start miały poźny. u wszystkich juz byly a u mnie nic

To Kleine Fontane.

Moje limki te co są na pełnym słońcu już też dawno brązowe, a te z półcienia jeszcze jako tako .
Nowocześnie z różAnką :D 23:05, 09 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ja nie wiedzialam że soki sa niezdrowe..czemu? boz owoców?ze za kwaśne?

Sądzę, że nie należy popadać w przesadę. Soki owocowe zawierają po prostu sporo cukru w postaci fruktozy, a te kupne są dodatkowo dosładzane. Są kaloryczne. W dobie walki z plagą otyłości zwraca się na to większą uwagę.
A z rybami Navi ma rację. Zmieniły się zalecenia światowej organizacji zdrowia (WHO). Ze względu na zanieczyszczenie mięsa ryb związkami rtęci i innymi metalami ciężkimi, dopuszcza się ich jedzenie raz na dwa tygodnie.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:55, 09 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Kasia znowu masz jakiś fajny patent, jak z tym jadłospisem
mop ze spryskiwaczem? czegoś takiego jeszcze nie widzialam, wrzuciłabys link gdzie to kupić?

W marketach można się rozejrzeć - kiedyś jakieś widziałam a ja mam Viledy. W wyszukiwarce wpisz Mop ze spryskiwaczem Vileda cena i wyskoczy sporo ofert .
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:40, 09 lis 2017

Do góry
katel napisał(a)
Kasiu płytki i druciaki świetne - odlotowo będzie a jeszcze fotele - obiecaj że wstawisz fotki jak będzie gotowe

Koleżance podpowiedz, żeby kupiła sobie mop płaski ze spryskiwaczem (sam bez wiadra) i najtańsszy płyn do szyb z alkoholem. Dokładnie odkurzyć i potem mopem - podłoga lśni - wiem bo mam taką ale zanim do tego doszłam to chwila minęła .

Kasia znowu masz jakiś fajny patent, jak z tym jadłospisem
mop ze spryskiwaczem? czegoś takiego jeszcze nie widzialam, wrzuciłabys link gdzie to kupić?
Typografia ogrodu 22:37, 09 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Winter is coming....

Typografia ogrodu 22:31, 09 lis 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
serio? To ty zestresowana jesteś. Ty to jest dobre nabierzemy już wiem dla kogo

hahahahahhaha
Aśka
Nowocześnie z różAnką :D 22:27, 09 lis 2017

Do góry
ja nie wiedzialam że soki sa niezdrowe..czemu? boz owoców?ze za kwaśne?

Asia pewnie ksiązki nie kupię bo lista tych do zakupu juz za dluga, zdradź trochę teori
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies