Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:07, 19 wrz 2017

Do góry
Kasia, podziwiam za racjonalne podejscie do zakupu cebul!

Ptasich łapek nie mam, ale u mojej mamy są przepiękne.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:03, 19 wrz 2017

Do góry
Olu, ślicznie zrobiłaś tą nową rabatę.

Widziałam wczoraj na mieście zestawienie juk i stipy i od razu o Twoim ogrodzie pomyślałam
Ogrodowy song 10:01, 19 wrz 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Trawki dla Joli

Nie poznaję Twojego ogrodu, tak wypiękniał, a te zdjęcia które cytuję urzekły mnie.

Pięknie trawki pod tym niwaki skomponowałaś!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:58, 19 wrz 2017

Do góry
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam jak to chcesz pozmieniać, ale na ujęciu gdzie cała ścieżka jest, widać, że nad tym fragmentem ogrodu można by jeszcze popracować - na pewno coś fajnego tam wymyślisz.

Rabatka w trawniku extra.
Typografia ogrodu 09:52, 19 wrz 2017

Do góry
Asia, co to jest na tej kupie, zrębki jakieś?
O tych serialach to bym musiała u Ciebie poczytać, może w końcu w jesienne wieczory coś pooglądam
Tu ma być ogród :) 09:49, 19 wrz 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Edyta, jakie to drzewko z bordową koroną masz w rozplenicach ?

To jest Nigra - nie ma dziś pogody do fotek, ale kiedyś pokuszę się o sesję tych moich bordowych drzew - w każdym razie, Nigra ze wszystkich drzew o takim kolorze ulistnienia, jakie mam w ogrodzie, ma najpiękniejszy kolor przez cały sezon.
Tu ma być ogród :) 09:44, 19 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
pięknie
miskant slicznie na tym przedpłociu wygląda

O tej odmianie dużo już dobrego napisałam, zdjęcia zresztą mówią same za siebie, ale jak tak patrzę jakie sadzonki sadziłam, dosłownie po kilka ździbełek to trzeba mu tez oddać, że tempo wzrostu ma niesamowite.
Tu ma być ogród :) 09:39, 19 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Cudowna całość rabaty....te smukłości wysokości to miłorzęby kolumnowe...wow

Dużo kotków masz ogrodzie

Widziałam cisy...gęste sadzonki widać, że były cięte już ze dwa lata wcześniej...życzę wszystkim takich sprzedawców

Możesz zebrać dla mnie nasionka rozplenicy purpurowej?

Agatko, to graby fastigiata - od wiosny są w tym miejscu, a sama rabata jeszcze ma być pozmieniana - chcę jednolicie na całej długości.

Tą rozplenice, o której piszesz kupowałam pod nazwą Viridiscens, nasionka mogę Ci zebrać.

W porannej rosie

A tu kłos Hameln i Viridiscens - różnica w wielkości i wybarwieniu ogromna, dlatego ta odmiana robi wrażenie

Tu ma być ogród :) 09:33, 19 wrz 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Edytka przecudowne zdjęcia.Mam wrażenie, że Twój ogród jest z gumy-rośliny wyłażą Ci z każdego kąta, jakby nowe do tej pory niewidziane ujęcia. Cudowne fotki z motylami, róże z kwitnącą żurawką. Żywcem muszę kiedyś do Ciebie zajrzeć-choć po sąsiedzku już nie pracujemy

Prawdę mówiąc rozciągnęłam ten ogród do granic możliwości, rabaty już są w takich miejscach gdzie rok temu nawet mowy o tym nie było
Może kiedyś uda się spotkanie dograć, mimo, że już boisko skończone
Tu ma być ogród :) 09:28, 19 wrz 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta pokazałaś wiele nowych odsłon, ja też nie wiedziałam że masz Royality. Zadowolona z nich jesteś?

Ja się zastanawiam czy swoich na przedplocie nie dać, takie pokraki jakieś..

Przepięknie kolorowy masz ten wrzesień

Aniu, mam dwie te jabłonie od jesieni 2015, wczesną wiosną pierwszy raz je radykalnie przycięłam, wcześniej zaliczyły przeprowadzkę, do tego jakiś robal je gnębił, także w tym roku niewiele dobrego mogę o nich powiedzieć.
Ale w mieście obok jest szpaler tych jabłoni, pewnie mają z kilkadziesiąt lat i są to przepiękne drzewa, tak więc i ja daję swoim czas, bo na pewno jeszcze pokażą na co je stać.

Moja codzienność - ogród Oli 09:17, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Olu, wrzesień masz w ogrodzie fenomenalny!

Rabaty przy wjeździe niemożliwie piękne i korytko z rojnikami było super pomysłem!

Dziękuję Edytko :* żeby jeszcze pogoda była ładna a tu wrzesień jeden wielki klops..
W tym sezonie podjazdowa nabrała masy i też mi się podoba a korytko eMa dziękuję przekażę pochwały
Tu ma być ogród :) 08:58, 19 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Cudne zdjęcia. A przedplocie wymiata. Zabieram się za pusanie do Ciebie smsa i jakos ciagle mi cos przeszkadza może jutro się uda

To przedpłocie mi dumę przynosi, a eMowi pracy odjęło bo kosić tam nie musi - nie mówiąc o praktycznych aspektach, czyli, że ogrodzenie w koncu nie jest zachlapane błotem.
Tu ma być ogród :) 07:41, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Cudowna całość rabaty....te smukłości wysokości to miłorzęby kolumnowe...wow

Dużo kotków masz ogrodzie

Widziałam cisy, gęste sadzonki...widać, że sadzonki były cięte już ze dwa sezony wcześniej...życzę wszystkim takich sprzedawców

Możesz zebrać dla mnie nasionka rozplenicy purpurowej?
Lawendowy zawrót głowy 07:04, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Powaliły mnie Twoje wrześniowe fotki!
I jeszcze nowe pomysły wdrażane w życie - myśmy weekend przesiedzieli w domu tak lało, że nic się nie dało zrobić

Z tym grzebanie w trawniku trochę mam cykora. Chłopcy nie chcieli a ja muszę udawać ze jestem pewna co robię . Obym nie nadxiabala za bardzo. Drzewa tez w trakcie pójdą. Zobaczymy . Niech przestanie padać .))))
Coś jeszcze, coś więcej... 23:09, 18 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Mniam...!
Tu ma być ogród :) 23:05, 18 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)
A co robisz na wiosnę z tymi ściętymi trawami? Ja pakuję w wory i wyrzucam, ale może dałoby się to jakoś inaczej wykorzystać.

Tej wiosny wszystkie śmieci ogrodowe wylądowały na spodzie skrzyń na warzywa.
Za rok będzie tego znacznie więcej i będzie problem - najlepiej byłoby to czymś poszatkować i dodać do kompostu, ale takiej cudownej maszynki nie posiadam
Tu ma być ogród :) 23:03, 18 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

O widzisz nie mam tej róży.Ale ładna jest.
Ja też kilka czosnków kupiłam.
Już posadzone mam.
Bardzo piękny ten niebieski obrazek z motylkiem,Taki artystyczny.Suuper co to wyszło!!
WAW!!
Dużo masz tej werbeny.Pięknie wygląda.
A ja w tym roku nie ma .Nic mi nie wzeszło

Aniu, to ekspresik z tym sadzeniem - a ja boję się, że nornice mi pożreją i będę sadzić późno - prztestowałam to już w ubiegłym roku.

Wszystkie werbeny są z siewek, powyrastały gdzie popadnie, część przesadzałam, część powyrywałam - wszyscy mówią o niej, że to zemsta ogrodnika, ale jak kwitnie to nie sposób przejść wobec niej obojętnie.
Tu ma być ogród :) 22:53, 18 wrz 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Cisy może u pana W. kupiłaś?
Chyba o tej szkółce mi kiedyś pisałaś

U Ciebie trawy kwitną w gruncie, a mi... na balkonie

Kupowałam wysyłkowo w szkółce Olszanowski.

I w gruncie i na balkonie kwitnące trawy są extra!
Ogród z uśmiechem 22:49, 18 wrz 2017

Do góry
Widzę, że Ci bukszpany zaatakowało - powodzenia w walce z choróbskami.

Ja po ciachaniu zmiotką listki co do jednego spod bukszpanów wymiotłam

Swoją wiedzę o ptaszkach u Ciebie mogę podciągnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies