Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:32, 10 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ha.. wpadłam na pokaz.... i widzę że będzie więcej

Mysle co dla Ciebi ekochana wkleić? ltos mi padł to nie pokażąę...

To dla Ciebie moja ukochana róż The Alnwick Rose

A tu z Falstaffem, który mi się zawsze kojarzy s Faustem Zawsze gdy na nie patrze myślę anioł i diabeł

Moje marzenie 22:30, 10 cze 2017

Do góry
Szafran napisał(a)
Gosiu, Lutrojko, Makusiu miło was gościć To prawda pracy jest bardzo dużo. A pomysłów jeszcze więcej

Pozdrawiam wieczorowo

Ale cudnie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:28, 10 cze 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
To dobrze ze jeszcze przez te 2-3 sezony nacieszę nimi oczko ale na pewno znajdziesz dla nich dobre miejsce i dalej będą rozkwitały w twoim ogrodzie

Obecnie ostróżki w pełni rozkwitu. Kolejna porcja zdjęć Niech cieszą nasze oczy

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:26, 10 cze 2017

Do góry
AGATA---mnie się ostatnio cudne sny przydarzają,ale zakupów z Bogdzią to jeszcze nawet we śnie nie marzyłam. A było by z pewnością ciekawie.

GOSIA------ja to najbardziej te bujność lubię za to że mało chwastów rośnie. Każda wolna plamkę obsadzam żeby ziemi nie było widać.

KASIA-----Termin kwitnienia czosnków zależy od odmiany.
U mnie najwcześniej zaczynają białe,potem giganty a na samym końcu Globemaster,Krzysztofa, Karatawskie i główkowe.

Jestem w polu 22:26, 10 cze 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Czekam na więcej fotek a tu nic...?
Te fotki ze stipą w słońcu, pierwsza i druga, to światłem malowane. Bardzo mnie ujęły. Cudowne

Mówisz i masz

Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:25, 10 cze 2017

Do góry
Anda to dla Ciebie Binacentaire

Moja bajka 22:25, 10 cze 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Kasiu, i co? Wiesz już, jak obsadzić to miejsce? Ja cały czas jestem za szałwią i driakwią

Ewunia już coś podziałałam. Wyleciał pigwowiec i dałam tam jeżówkę, taką zwykłą. Czekam na przesyłkę z bylinami, w której mam mieć m.in jeżówki coś tam Tuffet, takie śliczne ciemno-różowe pompony i o nich w tym miejscu myślałam. Ma przyjść i mikołajek, fajnie by taki niebieściutki z różem jeżówek i MW wyglądał. Co myślisz? Drakiew muszę wygooglować bo nie wiem jak wyugląda. Moja natura upychacza kusi mnie żeby przy tej drabince jakąś ładnie pachnącą, wysoką różę dać jeszcze, coś jak Haritage, ale nie koniecznie akurat ona.

zobaczę też jak się spisze Queen of garden, bo nie ukrywam, że może się jeszcze na jedną skuszę .
Ogród Małej Mi 2017 22:24, 10 cze 2017

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Czy niebieskie to bodziszki? Piękny łan. A kocimiętka przepiękna i wcale się nie rozchodzi na boki jak ta zwyczajna z siewu. I wydaje mi się, że jest od niej sporo wyższa. Wygląda jak w angielskich ogrodach.
Aniu czy szałwia kwitnie już u ciebie? A te łubiny, które na wiosnę kupowałaś u Pana Bylinowego?
Kukam do ciebie wirtualnie prawie codziennie i mam cichą nadzieję, że i w realu się znowu zobaczymy. A twój ogród zachwyca o każdej porze roku. Dobranoc.

Zapraszam.

Łubiny.. jeden kwitnie cudnie, drugi przekwitł

Niebieskie?? Które.. bo pokazywałam niebieskie przetaczniki i prawie niebieskie (dla mnie fioletowe) bodziszki.

Ta kocimiętka stoi dość ładnie
To przetacznik

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:24, 10 cze 2017

Do góry
Dubelek to wstawię fotkę z wczoraj

Kwiaty we włosach 22:22, 10 cze 2017

Do góry
Lawend nie kupiłam, , nie było. Cholera jakie chodliwe.Muszę wybrać się we wtorek.
No ale skusiłam się na coś innego. Jest tam ostróżka, rojniki,niecierpek, szałwie,goździki, gazanie

Kupiłam pięciornika płożącego, wygląda jak truskawka

Ogród wśród pól i wiatrów 22:21, 10 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Jolu czy Ty hosty masz posadzone na słonecznym miejscu?
Śliczne są a wydaje mi się, że nie są jakoś zbytnio ocienione.

Asia, hosty to ja mam w miejscach przeróżnych
W większości są jednak "na patelni".

Ogród Małej Mi 2017 22:20, 10 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przetacznik Knallblau Veronica teucrium.... niebieski Czysto niebieski
jak przyjedziesz to Ci skubnę kawalątek.. ale odbiór osobisty..tylko osobisty

I Twoje potfffory..

Zabraniam Ci proponowania innych form przekazania, bo chcę bardzo, tylko z tym ogarnianiem czasu ciągle pod górę.
Dziś byłam u Ani Antre, ale to blisko ok 50km, a nie obyło się bez jaj, wróciłam lawetą (mój moherowy peugeot na lawecie), może nawet u siebie opiszę
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:20, 10 cze 2017

Do góry
Róże moje ukochane!
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:18, 10 cze 2017

Do góry
Ostatnie widoczki na dzisiaj. Dla nie lubiących róże, za chwilę już będzie tu purpurowo od róż i rózowo od jeżówek

A i pod koniec lata niebiesko od hortensji. Znów je podlewałam nawozem.

Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:18, 10 cze 2017

Do góry
Zaczęłam dzisiaj cięcie bukszpanów, na razie w donicach... Cos się trawy poczochrały, musze e jutro przeczesać

Zakupiłam sobie nowe hortensje do donic

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz... 22:16, 10 cze 2017

Do góry
Maly_Bialy_Domek napisał(a)

I takie wezmę na jesień, również proszę o identyfikację
( wysokość podobna do liliowców)

Hej, Basiu, to trzykrotka ogrodowa. Miałam, ale wywaliłam, kwiat kwitnie jeden dzień, u mnie kiepsko kwitła.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:15, 10 cze 2017

Do góry
Zakupiłam dzisaj 14 jezówek bo mi ślimory wyżarły wiosną i mam dziury na rabatach w nasadzeniach . Obiecałam sobie jednak sadzić po deszczu w gumowcach, bo ostatnio na pediciure miałam nogi jak oderwana od pługa....
Tak sobie dzisiaj posiedziałam na tarasie. Meble sa u mnie bezużyteczne, wolę siedzieć na deskach... Wiem, wiem widać mnie w kulach A jak sobie popatrzyłam na zemstę ogrodowiska czyli siewki werbeny w żwirku i karmnika, to mi się odechciało roboty
Znów muszę żwirek oblecieć roundapem...

Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:11, 10 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Siaki nie ma to zajmę jej miejsce Szary fotel zajęty, do końca wakacji Bo na trawy jeszcze poczekam

Fotel i czarnulki
No i carex elata wyjątkowo soczysta- deszcz jej dobrze robi. Tylko znikneły mi limonkowe jeżówki...

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:09, 10 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorcia ale cudnie. Taka teeria barw i bogactwo rosli., ze nie wiadomo na co patrzeć .
Właśnie... jedna z moich koleżanek zawsze mi powtarza za dużo wszystkiego, nie wiadomo na co patrzeć. Ale jednym się podoba dużo i gęsto a innym rzadko i przejrzyście.

Ogród wśród pól i wiatrów 22:08, 10 cze 2017

Do góry
Malgosiak napisał(a)
Jola jak się nie cofać jak tutaj tyle moich ukochanych roślin.. tyle kadrów kipiących zielenią A możesz jeszcze zdradzić jaki gatunek cisa prowadzisz tak wąsko? Dobrze widzę że masz tam jeszcze podsadzone hortensje? Pozdrowienia od raczkującej ogrodniczki

Małgosia, każdy na początku jest raczkujący, tak więc bez stresu, dasz rady
Mam cisa hicksi, czy jak tam to się pisze I dobrze widzisz, przed cisami są limki.
To one właściwie tu królują, cisy są tylko tłem

Pozdrawiam, tym razem zielonymi na razie anabell

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies