Radziu odmachuje
ja rzeczywiscie nie musze na urlop gdzies daleko jechac, dookola tyle atrakcji i mimo, ze czesto cos ogladamy jeszcze duuuuzo nie widzielismy
Strasznie łyso
No ale nie było rady.
Tuja wyleciała i kalina (stety-niestety) też. Nie dałam rady jej przesadzić.
Wsadzę na miejsce tej tui jakieś drzewko nieduże (w tej chwili na czele peletonu znajduje się jabłonka adirondack, ale jestem otwarta na pomysły).
A pod drzewkiem znajdzie się miejsce na hortensję, którą Toszka już w zeszłym roku mi tutaj radziła
A dziękuję, ostróżki wyrosły. Niektóre przewyzszają moją skromną osobę
Wiele roślin nie było jak piszesz ale co chciałam na teraz to zakupiłam.
Polecam to miejsce. Warto! Niebawem otworzą z powrotem trasę Elbląg- Buczyniec. Obecnie ze względu na awarię koła w Oleśnicy trasa została podzielona na dwie części. Polecam Elbląg - Buczyniec. Po raz pierwszy byłam tutaj 20 lat temu kiedy brzegi nie były regulowane a zamiast ścieżek rowerowych' kocie łby'.
Weekend bardzo zabiegany, potajemnie zorganizowane urodziny męża , dopiero dzisiaj pobiegałam przed pracą z aparatem, aby uwiecznić na zdjęciach kilka fotek. Niestety deszczyk odwiedził nasz ogródek wcześniej, ale dobrze, że tylko delikatny i przelotny.
Przed weekendem w donicach na tarasie białe bratki, które niestety straciły już swoją urodę zostały wymienione na lawendę.
Witam czy to również chwastnica? samo koszenie wystarczy by znikło? jest tego tyle że nie wiem jak cię do tego zabrać,a przez najbliższe 2 tygodnie nie bedę miał jak bo wyjeżdżam. jakieś rady?
Nie przesadzałam na razie ani kwiatków, ani bukszpanów. Sucho u nas jak pieprz. W ciągu ostatniego miesiąca popadało zaledwie raz i to niezbyt intensywnie. Prognozy zapowiadają jakiejś opady dzisiaj, ewentualnie jutro - może się w końcu sprawdzą. Wtedy się do Ciebie wybiorę
No mam zdjęcia specjalnie dla Ciebie:
Na tyle mi starczyło kory
Teraz czekam na większy wiatr, zobaczymy czy mi to wszystko nie wyleci na trawnik