Pierwszą preziosę kupiłam jesienią ze szczątkowym kwiatkiem, głównie ze względu na kolor liści, drugą kupiłam niedawno - pędzona w szklarni - kwiatostany różowe. Bardzo zdziwiłam się gdy moja zeszłoroczna sadzonka pokazała prawie białe kwiaty, widzę jednak u Ciebie, że ona tak ma? Rozumiem, że z czasem wybarwią się na różowo?
Moze ktos pomoze?Rosliny z doniczki. Mialy zdrowe silne korzenie. Troche misecznikow ale chyba sie ich pozbylam. Sadzone i pielegnowane jak reszta a mam ich troche. Te maja pozolkle igielki. Sadzone w marcu. Wiosna byla deszczowa.Czy moze to tylko poparzenie?
I martwi mnie moj maly Kleiner Grüner. Gina cale sadzonki, ktore rosly juz 2 lata calkiem w porzadku. Galazki brazowieja i ginie cala roslina pomimo pryskania wielokrotnego na grzyba.Byl topsin, ectivo.Objawy jak na fotce od blackstork.
Dzisiaj fryzurkę przygładziłam największemu potfooorowi
przed...
część fryzurki już grzeczniutka
niestety potrzebna już drabina aby ogarnąć potfoooora
i po.... ponad 4 godzinach gotowe
jeszcze wprawdzie potrzebne drobne poprawki ale to już jutro
U mnie w RH jest ich jakaś plaga! Na cztery sztuki jednego zjadły tak, że prawie nie ma tegorocznych przyrostów. Zadne środki nawet systemiczne nie pomogły. Wytoczyłam z nimi więc walkę sama. Myślałam, że to będzie bitwa ale jednak jest wojna
Pierwszego dnia zebrałam 29 sztuk. Następnego...około 50 (!!!)
Trzy dni później 11 a teraz już jakieś pojedyncze sztuki więc chyba prowadzę w tej nierównej walce
Życzę Ci, zeby nigdy do Ciebie nie zawitały.
Dzięki!
Asiu,czy to są zwykłe anabelki czy strong?Pamiętasz gdzie i kiedy kupowałaś?Piękne widoczki z Twojego ogrodu.Nas Chorwacja też urzekła,spędziliśmy w ubiegłym roku dwa tygodnie i jeszcze nam było mało.