To dobrze.Ale w większość to będą żółte i czerwone.które mogę się podzielić.Reszta,że jszcze za małe .Muszą w kępy urosnąć.
Tak ci pasuje ??
I nie tylko kwiatowe
Nachyłęk Zagreb i to co jego odwiedza
Mam czerwoną pysznogłówkę z zielonymi liśtami.I ta jest wyższa.I ciemno-czerona, raczej malinowa, niższa i z ciemnymi listkami.
A taka fioletową też mam.
One długo kwitną i ładnie w ogrodzie wyglądają
Świetny szpaler hostowy będzie.!!Zobaczysz, za rok już łądniej.A za dwa to już gęsściej
Co za odmianę posadziłaś ??.
Dziękuję i tobie też buziaczki ciepłe pozdrówki przesyłam
taaak bardzo jestem z niej zadowolona
host nie znam po imieniu ale parę posadziłam zielony liść takie chyba duże będą bo już miałam w innym miejscu i taką z obwódką biała liścia parę sztuk i taką pokręcone kolory różniste się mienią na niej i ma pofalowany delikatnie liść ogólnie to jest zielona haa tyle naklepałam musiałabym fotki zrobić gdzieś mam bo tak to trudno
Lubię rośliny wokół których jest gwarnie . Nachyłka nie mam, ale chyba go poszukam.
Jeżeli chodzi o inspiracje Twoimi hostami, to ja mam od zeszłego roku kilka funkii w doniczkach stojących obok siebie. Niestety miejsca brak na rabatach. Na szczęście dobrze się sprawdzają także w donicach
Ja też lubię pysznogłówki.Fajne obrazy w ogrodzie.Może kiedyś jeszcze białą sobie sprawię
Ta pierwsza hosta to Fortunei Albopicta.A ta druga i 3 będą ładne.Większe.Ale za wcześnie jeszcze aby je zidentyfikować
Błękitny Anioł
Clematis Paul Farges - Summer Snow
powojnik Ville de Lyon
powojnik Etoile Violette
Tak , lubię i do tego dążyłam,żeby w moim ogrodzie zawsze coś było kwitnącego.
Czasami się zastanawiam, co wam pokazać, bo jest tego dużo, i muszę wybierać
Z nazwami to jest różnie.Hosty już pamiętam z nazwy, róże też.
W liliowcach , liliach to już nie wszystkie pamiętam.Część mam zapisaną , a część nie.W hortkach pamiętam.W innych roślinach, zapisuję i potem staram się zapamiętać.A do innych nie przywiązuję uwagi.
To w takim razie , jeszcze raz wielkie dzięki za przekazanie tej wiadomości.
A odkryłam też,że pod okapem domku mają u mnie gniazdo te kopciuszki
Dlatego je ciągle widzę
Liliowiec Oriental Princess
Serene Madonna ???