Kilka migawek z ogrodu
stipa z ubiegłego roku
trzcinniki KF sięgają już płotu,pogoda czerwcowa: deszcz i słońce bardzo im sprzyja
niedawno obsadzona rabata,wciąż myślę czy dobrym pomysłem będzie wkomponowanie w nią bukszpanowych kul?
Ja już straciłam cierpliwość do stip. Tak koło nich chodziłam i tyle nadziei z nimi wiązałam Teraz będę podziwiała je u Was. Znalazłam prawie identyczną trawę a podobno jest bardziej do cienia i lepiej znosi podlewanie. Czaję się na nią
Na razie nie ma swojego wątku. Podgląda z boku Może kiedyś się odważy.
Ilonka stipa z własnego wysiewu jest problemowa. Moja padała i się podnosiła. Raz miała za mokro, a innym razem za sucho. Z marnych siewek wyrosły tak piękne okazy, ale trwało to rok
Ilonka hi hi tak to moje słowa na temat brązowych traw Ja potrzebowałam trzech lat, żeby zaprosić ją do swojego ogrodu. Może i za jakiś czas Twoja siostra też zmieni zdanie
Czy Twoja siostra na swój wątek na O?
gdzie ta sara? ...pokaz mi ja ...bo jak mój pąk sie otworzy to przynajmniej bede umiec ocenic
stipa u ciebie to szaleństwo ...u mnie sie w ludwiczkach wysiała widziałaś ...ale tam jest taki burdelik ze bede plewić jak leci ...bo nie ogarniam tego
a Heidi ..ma kolor czadowy ...foto nie oddaje koloru ...a szkoda
Dzięki Łukasz. Dobrze że hortensje długo kwitną to chociaż dłużej pooglądam.
Aż źle to wygląda, zdecydowanie wolę jak rosną pojedynczo.
Ja zawsze marudzę na początku czerwca bo kwitnących mało
W takim razie zaryzykuję kilka, w końcu nic nie tracę
Tym bardziej mi miło, a tak ładnie to tylko na zdjęciach wygląda Jeszcze duuuużo niedoróbek do poprawienia.
Ta część jeszcze nie do końca skończona, brak pomysłu bo rabata jest w kwadracie, jakieś 4 x 4 m i kombinuję co dalej. Jakieś zdjęcia jutro postaram się zrobić, może coś podpowiesz
Kolor mają bardzo fajny, zupełnie inny od Limelight. I wcale nie są takie małe, można je spokojnie wyprowadzić na dosyć wysokie, ja swoje ścinam wiosną radykalnie.
Nie wiem tylko czy na tle żółtych thuj będzie je widać...Zleją się zupełnie.
Zwykłe Limelight też można mocniej ciąć, ja po 3 sezonach mam w miarę niskie.